Welcome

We are creative.

Follow us

ZET JE ANGSTEN OPZIJ, LIFE IS SHORT !

cynthia houben

ZET JE ANGSTEN OPZIJ, LIFE IS SHORT !

Een aantal jaar geleden voelde ik me heel leeg. Dat is denk ik het beste woord om het te omschrijven. Ik dacht vaak ‘ Is dit alles?’ School, werken en in het weekend een feestje. Dag in dag uit, week in week uit was vrijwel hetzelfde. Ik vond dit echt verschrikkelijk! 

De sleur van het dagelijkse leven vond ik al vanaf jongs af aan helemaal niks. Ik wilde meer en had het gevoel dat ik ook meer kon bereiken. Nu achteraf weet ik dat mijn passie voor het leven ontbrak en mijn angsten om mijn dromen na te jagen groot waren. Die angst hield me altijd tegen. Want er is niks mis met school en werken, als je het ook echt leuk vindt. Maar ik deed alleen maar dingen die ik niet leuk vond en had het gevoel dat ik door de maatschappij een bepaalde richting in werd geduwd.

Een eigen bedrijf leek me altijd al geweldig, maar ik wist niet eens waar ik moest beginnen en daarbij werd er vaak gezegd dat je zonder opleiding toch nergens komt. Nadat ik zelf gestopt ben met de universiteit heb ik me ook jarenlang verloren gevoeld. Ik kwam inderdaad niet aan een goede baan en werd steeds depressiever.

DIEPTEPUNTEN HEB JE NODIG OM TE GROEIEN

Toen mijn depressie een dieptepunt had geraakt heb ik het heft in eigen handen genomen. Die diepte punten heb je nodig om je kracht terug te vinden. Je kunt kiezen om in de slachtofferrol te blijven zitten, zoals ik dat jaren deed. Maar 2,5 jaar geleden was ik dat beu en koos ik ervoor om sterker te worden. Wat had ik te verliezen? Ik vond mijn leven toch al kut, ik kon het toch proberen om mijn dromen waar te maken? Erger kon het niet worden voor mijn gevoel.

En wat ben ik blij dat ik elke dag aan mijn mindset heb gewerkt sindsdien en mijn angsten opzij heb gezet. Je veilige comfortzone verlaten, betekent dat je gaat groeien en groei zorgt voor een nieuw leven en een nieuwe mindset. Dit is natuurlijk allemaal een proces en ik heb dit ook niet in 1 maand bereikt. Maar door ervoor te gaan en elke dag stappen te nemen richting mijn doelen en dromen ben ik hier gekomen. Wat ook erg belangrijk was, misschien wel het belangrijkste, is dat ik mijn omgeving heb genegeerd. Mensen snappen niet wat je doet, ze snappen niet waarom je verandert en het gaat zelfs zo ver dat ze gemene dingen over je zeggen en je onderuit willen halen.

Je moet dan sterk zijn en in jezelf blijven geloven. Je omgeving wil je tegenhouden en je moet de juiste mensen om je heen verzamelen. Mensen die je alles gunnen en je steunen in wat je doet. Zo ga je veel mensen verliezen, maar er komen er ook veel bij. Je trekt de juiste mensen aan als je bij jezelf blijft.

Het leven kan zo mooi zijn als je doet wat je leuk vindt. Ben niet bang voor meningen van anderen en ben ook niet bang om te falen. Falen hoort erbij en dat zijn leerlessen. Zo kom je erachter wat wel en niet voor je werkt. Heb vooral plezier in je dromen najagen en neem alles niet te zwaar. Het leven hoort leuk te zijn en geen struggle. We maken het onszelf vaak moeilijk door teveel na te denken. Leef met de dag, sta positief in het leven en ga doen wat JIJ wilt, niet wat er van je verwacht wordt.

Sinds kort heb ik ook een YouTube kanaal. Je kunt je hier alvast abonneren om op de hoogte te blijven van nieuwe vlogs:).

handtekening cynthia houben

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’