Welcome

We are creative.

Follow us

Yoga weekend arrangement in het Hilton Hotel Soestduinen

yoga weekend, hilton hotel soest, dru yoga, weekend weg

Yoga weekend arrangement in het Hilton Hotel Soestduinen

Laatst ben ik uitgenodigd voor het Wellness Yoga Arrangement Soestduinen in het Hilton Hotel . Drie dagen yoga workshops volgen & heerlijk ontspannen in dit prachtige gelegen hotel. Ik ben samen met mijn moeder gegaan, we zijn nog nooit samen een weekendje weggeweest dus het leek me fijn dit eens met haar te ondernemen.

Het yoga weekend werd georganiseerd door Annette, wat een warme en liefdevolle vrouw! Ook haar partner en een aantal familieleden van Annette namen deel aan het weekend. Allemaal net zo warm en open als de yoga docente.

Vrijdag

Op vrijdag kun je vanaf 14.00 uur inchecken in het Hilton. Wij waren wat later en kwamen rond half 5 aan. Het hotel is prachtig gelegen vlakbij de Soestduinen en bij aankomst voelde ik al een rust over me heen komen. Onze kamer was lekker ruim en nadat we onze spullen hadden weggelegd zijn we naar de yoga zaal gegaan. Daar hebben we kennis gemaakt met de rest van de groep. Samen met deze groep mensen zullen we het yoga weekend gaan spenderen.

Het waren allemaal verschillende soorten mensen, sommigen waren alleen en anderen met z’n tweeën. Na een korte kennismaking kwamen we er al snel achter dat iedereen hier met een reden was. Wat ik er vooral uit wilde halen was meer rust creëren en in het moment zitten.

Om half 6 begon de eerste yoga workshop met als thema aarden. Ik ben zelf hooggevoelig en ik heb vaak moeite met aarden, dus het was fijn om hier meer over te leren en hoe ik dit zelf kan toepassen.

Dru Yoga

De yoga stroming die we dit weekend zouden beoefenen heet Dru Yoga. Over die vorm kun je meer lezen via deze link. Ik vond het ontzettend fijn omdat het een rustige vorm van yoga is en dat was precies wat ik nu nodig had. Na een uurtje was dit voorbij en gingen we over op een adem-sessie van 30 minuten. Wat was dat fijn! We ademen bijna allemaal verkeerd en dat kan vaak stress en andere lichamelijke klachten veroorzaken. Ik heb hier geleerd hoe ik op een juiste manier kan ademen en ga dit zeker meenemen in mijn dagelijks leven!

Die avond zijn we met z’n allen gaan dineren in het restaurant van het Hilton Hotel. Het was heerlijk en we hebben er nog fijn kunnen napraten. Iedereen is met persoonlijke ontwikkeling bezig dus het was super om dit te delen met elkaar. Die avond ben ik als een blok in slaap gevallen, wat liggen de bedden daar heerlijk!

yoga weekend, hilton hotel soest, dru yoga, weekend weg

Zaterdag

De volgende ochtend begon om 08.00 uur de yoga workshop met het thema zelfvertrouwen. Door yoga te beoefenen als je net wakker bent kom je goed in je lichaam en is je geest rustig. Gedachtes waren er maar weinig. Na deze yoga les zijn we gaan ontbijten. Wat een top ontbijt buffet hebben ze in het Hilton. Lekker gezond en meer dan genoeg keuze.

Om 11.00 uur kwamen we terug in de yoga ruimte en vertelde Annette over de stilte wandeling die je kunt maken. Je kreeg een plattegrond om door de duinen te lopen en wat tips hoe je het beste uit je stilte wandeling kunt halen. Je gaat dus niet met de groep, want dan ben je toch snel afgeleid en het is juist de bedoeling dat je even tot jezelf komt. De middag mochten we vrij besteden. Je kunt er  van alles doen! Er is bijvoorbeeld ook een sauna, turks stoombad, zwembad en een gym.

Om 17.00 uur kwamen we weer samen in de yoga ruimte voor een yoga les met als thema balans. Iedere les leer je weer andere poses en wordt er dus gefocust op het thema van die workshop. Ik vond ze allemaal net zo fijn! Na deze les zijn we een half uur gaan mediteren. Ook hier worden er tips gegeven hoe je dit kunt doen. Ik mediteer zelf al iedere dag en heb nu weer nieuwe dingen geleerd die ik zeker ga toepassen.

Die avond heb je ook vrij te besteden. Mijn moeder en ik zijn naar Amersfoort gereden ( 15 minuten vanaf het hotel) om daar te gaan eten bij de Griek. Deze avond viel ik ook weer meteen in slaap. Echt bijzonder hoe je helemaal tot rust bent gekomen en daardoor ook ineens super goed slaapt. Normaal heb ik daar namelijk wat moeite mee.

Zondag

Toen was het alweer zondag, wat vliegt de tijd voorbij als je het zo fijn hebt! S’ochtends om half 9  kregen we de laatste workshop van die dag. Deze keer een yoga les met als thema ontspannen. Naderhand weer een heerlijk ontbijt buffet en na het ontbijt hebben we uitgecheckt. Je mag de hele dag nog gebruik maken van alle faciliteiten daar, dus we zijn nog lekker gaan zwemmen en de sauna ingegaan.

Een bijzonder weekend

Ik vond het weekend meer dan bijzonder, ik wist niet wat ik moest verwachten dus ik ben er open ingegaan. Het was precies wat ik nodig had, mijn leven is ontzettend druk en ik vind het soms nog lastig balans te vinden. Ik heb hier zoveel geleerd en heb heel veel dingen meegenomen in mijn dagelijks leven. Ik voelde me op dag één al helemaal zen, mijn lichaam voelde heerlijk en mijn mind was rustig.

Wil je ook graag een yoga weekend meemaken? Annette en het Hilton Hotel Royal Parc Soestduinen organiseren in november weer een weekend. Meer informatie vind je via deze link!