WET VAN DE AANTREKKING | HOE TREK JE SNEL IETS AAN?

positief denken

Ik heb vandaag sinds lange tijd weer normaal kunnen trainen, zonder pijn. Uiteraard rustig aan, beweging is goed maar ik wil voorlopig niet tot het uiterste gaan. Als je mij op social media volgt, weet je dat het de laatste tijd niet goed ging met mijn gezondheid. De afgelopen weken heb ik wat aan mijn voeding veranderd, natuurlijke supplementen genomen, rust gehouden en veel gefocust op ontstressen. Ik voel me nog niet super en doe alles rustig aan, maar heb het gevoel dat het de goede kant opgaat. Fingers crossed :). 

BEWUST DANKBAAR ZIJN

Omdat het zo’n goede dag was had ik zin om een blogje te schrijven over dingen waar ik blij van werd vandaag. 3 jaar geleden ben ik begonnen met elke dag een dankbaarheidsdagboekje bij te houden. Ik was toen depressief en wilde me focussen op de goede dingen in het leven. Dus elke avond probeerde ik iets te vinden waar ik die dag dankbaar voor was. Heel moeilijk als je depressief bent, maar ik moest minstens één ding opschrijven.

Misschien kan ik jullie inspireren om dit ook te doen. Ik schrijf het op en vind het ook superleuk om af en toe terug te lezen. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon in je hoofd opnoemen elke ochtend of avond. En het is fijn om het echt te voelen en niet zomaar op te noemen. Als je iets intens voelt dan trek je ook nog meer mooie dingen aan in je leven. Over de wet van de aantrekking heb ik ook wel eens blogs geschreven, die kun  je hier lezen.

Dingen die mij gelukkig maakte vandaag…
 1. Ik voelde me niet heel erg uitgeput vanochtend. Het was de eerste dag sinds lange tijd dat ik na ongeveer een uur al wat meer energie voelde. Normaal duurde het zeker 5 uur en soms bleef ik extreem uitgeput die dag. Dat maakte me meteen heel vrolijk!
 2. Dat ik weer een nieuwe dag heb gekregen, ooit las ik dat wereldwijd dagelijks miljoenen mensen niet wakker worden. Dat ben ik nooit meer vergeten, daar staan we niet bij stil maar het is niet vanzelfsprekend dat jij en de mensen van wie je houdt weer een nieuwe dag hebben. Dat alleen al is iets waar ik elke dag dankbaar voor ben.
 3. Ochtendwandeling met Lilo ( hondje van m’n moeder) , alles was zo mooi en rustig. Al die blaadjes, die herfstkleuren, een mist over de weilanden en Lilo die lekker in het gras rolt. Ik kan daar zo van genieten. Die kleine dingen maken me nog veel gelukkiger dan spullen of succes hebben.
 4. Met mijn klanten appen, het geeft me zoveel voldoening om mensen te helpen. Ze doen het zo goed, allemaal op hun eigen manier. De appjes of mailtjes die ik vaak krijg van ze…dat raakt me echt.
 5. Mijn training. Het was fijn om voor het eerst weer te sporten zonder me continue belemmerd te voelen. Ik hoop echt zo dat het zo blijft de komende tijd.
 6. Dennis, hij is zo lief voor me ookal kan ik soms moeilijk zijn als ik me lichamelijk niet goed voel.
 7. Mijn vriendinnetjes, ik heb vaak weinig tijd voor ze en probeer alles goed te regelen om iedereen te kunnen zien. Maar vaak lukt dat niet door drukte of ziekte, maar ze begrijpen het. Heb geluk dat ik nu zoveel lieve vrienden heb die me altijd steunen. Heb me voorgenomen andere prioriteiten te stellen zodat ik ze hopelijk vaker kan zien.
 8. Ik ben partner geworden van JBL en heb onwijs veel zin in de samenwerking! Inmiddels hebben jullie misschien al wat producten voorbij zien komen. Vandaag was ik superrrrr dankbaar voor de Inspire 500 bluetooth oortjes, maar echt haha ;), ik zou ze ook noemen als ik ze zelf had gekocht, want ze vallen niet uit je oren! Met geen mogelijkheid! En dat irriteert me dus bij al die oortjes, altijd weer vallen ze tijdens een oefening uit je oren. Dus dat was superchill trainen vandaag.

Elke dag dankbaar zijn en er bewust bij stilstaan is het eerste wat ik ben gaan doen toen ik uit mijn depressie wilde komen en toen ik van de wet van de aantrekking hoorde. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat dit één van de snelste manieren is om iets positiefs en moois in je leven te krijgen. En daarnaast is het gevoel wat dankbaarheid je geeft alleen al genoeg om het te gaan doen.

En als het even kan ben dan gedurende de dag vaak dankbaar en niet alleen in de avond, je zult zien hoe snel je dan mensen en situaties aantrekt die positief zijn.

Waar was jij dankbaar voor vandaag:)? 

handtekening cynthia houben

 • Op zoek naar op maat gemaakte schema’s? Op het moment zit de whats app coaching vol, maar je kunt nog wel schema’s bestellen op jou afgestemd waarbij we om de 4 weken mail contact hebben. Stuur me een mailtje voor meer info cynthia@gymjunkies.nl . 

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Marla

  Dankbaarheid is heel belangrijk. Ook ik heb een boekje maar ik doe het ook wel eens gewoon tussendoor als ik iets meemaak en daar dankbaar voor ben. Dan sta ik er extra bij stil.

  • Cynthia Houben
   Marla

   Wat goed dat je dat ook doet! Heerlijk gevoel geeft het, er is altijd iets om dankbaar voor te zijn:)

 • Helen

  Zelf schrijf ik het ook op in mijn ‘mooie dingen boekje’.
  Ben dankbaar voor de meest simpele maar kostbare dingen zoals koffie drinken met mijn Opa van 90.
  Vind dit ook veel fijner werken dan een dagboek waarin je toch ook vaak mindere dingen opschrijft 🙂

  • Cynthia Houben
   Helen

   Wat leuk dat je dit ook doet! En precies, die kleine dingen daar word je nog het gelukkigst van. Vroeger had ik ook een dagboek, maar dan ging je inderdaad ook snel over de mindere dingen praten. Lekker focussen op de positieve dingen dan blijft je leven ook zo 🙂

 • Debbythechocoholic

  Je bent echt een prachtig mens! En ik vind het top dat je dit deelt met je volgers.
  Het stukje over het feit dat er miljoenen mensen/ dag niet meer wakker worden gaf me wel een krop in de keel. Heb er nog nooit zo over nagedacht.

  • Cynthia Houben
   Debbythechocoholic

   Zo lief van je! Ik had hetzelfde, dat was even slikken, ben het nooit meer vergeten en elke dag weer zo dankbaar dat iedereen om me heen er nog is.

 • Rutger

  Wat een goed idee. Ik ga het ook proberen. Afgelopen februari ben ik weer eens depressief geworden. Nieuwe medicatie en gesprekken met een psychotherapeut. Langzaam begon ik op te klauteren, maar ik ben er nog niet. Begin nu ook met lichaamsgerichte therapie. De afgelopen maanden ben ik begonnen met het bouwen van Lego. Als kind was ik gek op Lego. Het bouwen van Lego helpt me om mijn zinnen te verzetten, te stoppen met piekeren en denken en te ontspannen.

  • Cynthia Houben
   Rutger

   Wat rot om te horen dat je weer depressief bent geworden. Wat toevallig, had het laatst met een vriend erover dat de dingen die je als kind deed zo goed zijn om je gedachtes los te laten. Dus Lego is daar echt perfect voor! En leuk dat je het dankbaarheidsdagboekje gaat doen, het heeft me zo geholpen en dat doet het nog steeds! Veel sterkte, je komt hier doorheen:).

 • NOVEMBER | HAPPY LIST - Cynthia Houben

  […] ik altijd heel erg stilsta bij dingen die gebeuren in mijn leven en waar ik dankbaar voor ben, leek het me leuk om iedere maand een happy list bij te houden. Hopelijk worden jullie er […]

 • 4 stappen tot manifestatie - wet van de aantrekking! - Cynthia Houben

  […] van jullie zijn al begonnen met een dankbaardheidsdagboekje, echt super goed! Schrijf hier bijvoorbeeld ook je manifestaties in. Want alles wat positief is en […]