Welcome

We are creative.

Follow us

Mijn angsten verdwenen door regressie therapie !

Mijn angsten verdwenen door regressie therapie !

Een tijd geleden ben ik naar regressie therapie geweest. Ik voelde me erg depressief en wist niet waar het vandaan kwam. Er kwamen daar dingen naar boven die ik zelf heel ver had weggestopt. Het heeft mij toen heel erg geholpen om er weer boven te komen. 

Shanice kwam bij een vlog van mij uit waarin ik hierover vertel en is ook langsgeweest. Wat er bij haar gebeurde in de sessie was weer heel anders dan mijn sessie. Deze vorm van therapie is heel persoonlijk en iedereen heeft een andere ervaring. Ze deelt vandaag met jullie wat het met haar heeft gedaan.

Haar verhaal…

Een aantal maanden geleden zag ik bij Cynthia in de vlogs dat zij naar regressie therapie was geweest. Ik was benieuwd wat regressie therapie precies was, dus ik keek in de beschrijving naar de link van de website en ben gaan kijken wat het precies inhoudt. Ik las al snel waarvoor het precies allemaal bedoeld was en dacht dit is ook echt iets voor mij. Ik liep al een aantal maanden met vage klachten en had heel veel buikpijn en daardoor ook angsten gecreëerd. Er was voor mij lichamelijk nog niks uit alle onderzoeken gekomen en dacht bij mezelf misschien helpt dit & kom ik weer van mijn angsten af wat voor mij het belangrijkste was.

Zodoende heb ik gelijk een mailtje gestuurd naar Rob. En eigenlijk de volgende dag werd ik meteen terug gebeld door hem. Hij vroeg wat mijn klachten precies waren en was heel vriendelijk aan de telefoon. Het voelde voor mij gelijk vertrouwd  ( wat voor mij heel moeilijk is, want bij de meeste vormen van therapie kan ik me niet goed open stellen), 

Ik heb hoe ze het wel eens zeggen een masker voor mijn gezicht. Rob stelde me aan de telefoon al gelijk op mijn gemak en vertelde dat hij me zeker kon helpen. Hij vroeg me of het gesprek aan de telefoon goed voelde en of ik een afspraak wilde maken om bij hem in zijn praktijk langs te komen. Het voelde voor mij goed, dus ik maakte gelijk een afspraak met hem. Ik kon die aankomende maandag al terecht, super fijn zo snel! Ik kreeg daarna gelijk een mailtje van Rob met allerlei informatie over de sessie en of ik een vragenlijst kon invullen. 

Ik vond het best wel spannend allemaal. Een dag van te voren was ik echt zenuwachtig. Ik kreeg er weer buikpijn van en had er zelfs helemaal geen zin in. Ik vond het echt heel spannend. Het was maandag en ik had om 9:30u een afspraak staan. Ik was zo zenuwachtig en gespannen dat ik er een beetje misselijk van werd. Toen ik eenmaal aan was gekomen bij de praktijk van Rob, voelde ik gelijk al wat rust . Het was namelijk een hoek huis met een uitzicht op mooie bomen en gras. Rob deed de deur voor me open stelde zich voor en nam mijn jas aan. We gingen naar zijn werkplek bovenin het huis waar je een prachtig uitzicht had op het kleine parkje met de bomen en het gras en het was heerlijk stil. Echt een RUST….. Ik voelde me gelijk op me gemak bij Rob. Hij ging wat vragen stellen wat ik wilde veranderen etc en begonnen eigenlijk vrij snel aan de sessie. Ik mocht plaats nemen op zijn sofa en sloot mijn ogen. 

Hij begon met de sessie en begon me allerlei vragen te stellen. Dat ik terug moest naar een bepaald moment en wat ik daarop voelde. Met mijn ogen dicht zag ik allerlei lichtflitsen van binnen met een soort kronkel bewegingen. Ik zag mezelf op een hele drukke kermis . Het was niet echt prettig en voelde gelijk mijn buik opspelen. Die maakte gelijk veel geluid en ik werd er misselijk van. Ik zei het tegen Rob en hij zei tegen me geef je eraan over en hij begon door te vragen. Ik vertrouwde op hem en deed dit.

Op een gegeven moment was het weg ik zag een paars vlak voor me zonder flitsen en kronkelingen en ik voelde me in één keer heel rustig en chil. Dat was echt zo’n fijn gevoel. Hij zei dat ik van dit moment moest genieten en vast moest houden, en gaf mij alle tijd. Hij ging nog meer vragen stellen, waardoor ik steeds zwarte wolkjes voorbij zag komen en die steeds weer weg gingen door zijn vragen etc. Het is echt een enorm rare ervaring. Ik was mezelf dus kwijt geraakt op de kermis ( echt heel raar) .

De sessie was voorbij en voor mijn gevoel was er net een half uurtje voorbij, maar ik lag er schijnbaar al bijna 2 uur. Wat ik serieus niet door had. Ik opende mijn ogen en ik was eigenlijk meteen heel erg fit. Ik voelde me echt heel goed. Rob vroeg hoe het met me was en hoe ik me voelde en bood me nog wat te drinken aan. We hebben samen nog wat gedronken en nagepraat. Ik had gelijk heel de dag veel energie en wilde van alles doen, maar moest goed rustig aan doen die dag en had dat ook gedaan. De volgende dag en dagen erna was ik onwijs moe, ik voelde dat ik dingen goed moest verwerken, maar na een paar weken ging het eigenlijk al een stuk beter en ook met mijn angsten die waren vrijwel weg. 

Ik vond regressietherapie echt een hele fijne therapie, het fijnste vond ik dat je lekker op de sofa kon liggen met je ogen dicht en dat Rob de vragen stelde. Wat bij een andere vorm van therapie juist niet het geval is. Je moet dan zelf praten, waarbij de therapeuten je echt heel ongemakkelijk aankijken, voor mij helpt dat juist niet en daar sla ik van dicht. Ik vond het echt een fijne ervaring, wat voor iedereen weer anders is, en ga zeker nog een keer terug naar Rob! 

Wil jij weten wat regressie therapie precies is en voor wie het geschikt is?

Neem dan een kijkje op de website van Rob van Aert.