Welcome

We are creative.

Follow us

Wat als die depressieve gevoelens weer terugkomen?

cynthia houben

Wat als die depressieve gevoelens weer terugkomen?

Vorige week ben ik ”ingestort”, weet er even geen ander woord voor, want dat is de beste omschrijving denk ik. Voor ik vertel waarom even een stukje over de wet van de aantrekking…

Zoals de meeste van jullie wel weten heeft dit heel mijn leven veranderd. En niet alleen door erover te lezen en video’s over te kijken, maar door het te DOEN. De meeste mensen denken dat het wel genoeg is om er alleen over te lezen, maar ze gaan nooit tot actie over.

Ik was mijn leven zo beu, dat ik compleet toegewijd was  aan deze wet. Ik paste hem meteen toe 2,5 jaar geleden en ben er geen dag mee gestopt. Er ging geen dag voorbij dat ik niet bewust bezig was met wat ik dacht en wat ik voelde. Krijg vaak de opmerking: is dat dan niet vermoeiend de hele dag bezig zijn met wat je voelt en denkt? Nou in mijn ogen kon het niet vermoeiender zijn dan de hele dag negatief denken en je rot voelen. Waarom zou ik dan niet meer moeite gaan doen en me tegelijktijd steeds beter voelen en gelukkiger?

Ik ga niet zeggen dat het simpel was, het was en is één van de moeilijkste dingen die ik heb gedaan. Vooral voor mensen zoals ik, die al hun hele leven zo negatief zijn en vaak depressies hebben gehad. Ik denk ook dat het juist voor die mensen belangrijk is er veel mee bezig te zijn. Bewuster te leven, bewuster te voelen en zorgen dat je mindset goed blijft. Juist als jij een persoon bent die alles snel somber inziet is het belangrijk dat je dit gaat veranderen. Voor je eigen geluk, maar ook voor de mensen om je heen. Want wie is er nou graag bij iemand die vaak negatief is?

Grootste misvatting is dat mensen snel zeggen, ik heb het geprobeerd maar het werkt niet, want ik trek niks aan. De wet werkt altijd, zowel negatief als positief. Je moet het niet zien als iets wat alleen bepaalde mensen kunnen. Hij werkt bij iedereen, want het is een universele wet net zoals de wet van de zwaartekracht. Die werkt ook bij iedereen. Dus trek je niet aan wat je zou willen aantrekken, dan denk je nog steeds negatief of geloof je er niet genoeg in.

Ik ben eigenlijk nooit meer negatief het zit er nu zo in dat het automatische is geworden om overal het positieve in te zien. En dat betekent niet dat ik nooit meer verdrietig ben! Laatst heb ik een week niks meer met social media gedaan en mijn werk zoveel mogelijk gelaten voor wat het is. Ik had namelijk voor het eerst in 8 maanden extreem depressieve gevoelens. Alleen maar huilen, wilde niks doen en snapte eerlijk gezegd niet wat er met me aan de hand was. Het leek zelfs op een burn out. Ik herkende mezelf niet meer. Nu praat ik erover alsof dit heel lang geleden is, maar gisteren zat ik er nog doorheen haha. Maar waarom ik erom kan lachen nu, is omdat ik blij ben dat het gebeurd is. En nog steeds bezig is… Omdat ik zo bewust leef en me continue afvraag waarom ik iets voel, kom ik er vanzelf achter en groei ik weer als persoon. Ik leer mezelf steeds beter kennen. De meeste mensen willen zichzelf niet beter leren kennen, want dat doet vaak pijn. Want ik heb wel gemerkt dat als je gelukkiger wilt worden je ook de pijn moet accepteren. Die hoort bij het leven en die hebben we allemaal. Voor niemand is het leven makkelijk.