Wat als die depressieve gevoelens weer terugkomen?

cynthia houben

Vorige week ben ik ”ingestort”, weet er even geen ander woord voor, want dat is de beste omschrijving denk ik. Voor ik vertel waarom even een stukje over de wet van de aantrekking…

Zoals de meeste van jullie wel weten heeft dit heel mijn leven veranderd. En niet alleen door erover te lezen en video’s over te kijken, maar door het te DOEN. De meeste mensen denken dat het wel genoeg is om er alleen over te lezen, maar ze gaan nooit tot actie over.

Ik was mijn leven zo beu, dat ik compleet toegewijd was  aan deze wet. Ik paste hem meteen toe 2,5 jaar geleden en ben er geen dag mee gestopt. Er ging geen dag voorbij dat ik niet bewust bezig was met wat ik dacht en wat ik voelde. Krijg vaak de opmerking: is dat dan niet vermoeiend de hele dag bezig zijn met wat je voelt en denkt? Nou in mijn ogen kon het niet vermoeiender zijn dan de hele dag negatief denken en je rot voelen. Waarom zou ik dan niet meer moeite gaan doen en me tegelijktijd steeds beter voelen en gelukkiger?

Ik ga niet zeggen dat het simpel was, het was en is één van de moeilijkste dingen die ik heb gedaan. Vooral voor mensen zoals ik, die al hun hele leven zo negatief zijn en vaak depressies hebben gehad. Ik denk ook dat het juist voor die mensen belangrijk is er veel mee bezig te zijn. Bewuster te leven, bewuster te voelen en zorgen dat je mindset goed blijft. Juist als jij een persoon bent die alles snel somber inziet is het belangrijk dat je dit gaat veranderen. Voor je eigen geluk, maar ook voor de mensen om je heen. Want wie is er nou graag bij iemand die vaak negatief is?

Grootste misvatting is dat mensen snel zeggen, ik heb het geprobeerd maar het werkt niet, want ik trek niks aan. De wet werkt altijd, zowel negatief als positief. Je moet het niet zien als iets wat alleen bepaalde mensen kunnen. Hij werkt bij iedereen, want het is een universele wet net zoals de wet van de zwaartekracht. Die werkt ook bij iedereen. Dus trek je niet aan wat je zou willen aantrekken, dan denk je nog steeds negatief of geloof je er niet genoeg in.

Ik ben eigenlijk nooit meer negatief het zit er nu zo in dat het automatische is geworden om overal het positieve in te zien. En dat betekent niet dat ik nooit meer verdrietig ben! Laatst heb ik een week niks meer met social media gedaan en mijn werk zoveel mogelijk gelaten voor wat het is. Ik had namelijk voor het eerst in 8 maanden extreem depressieve gevoelens. Alleen maar huilen, wilde niks doen en snapte eerlijk gezegd niet wat er met me aan de hand was. Het leek zelfs op een burn out. Ik herkende mezelf niet meer. Nu praat ik erover alsof dit heel lang geleden is, maar gisteren zat ik er nog doorheen haha. Maar waarom ik erom kan lachen nu, is omdat ik blij ben dat het gebeurd is. En nog steeds bezig is… Omdat ik zo bewust leef en me continue afvraag waarom ik iets voel, kom ik er vanzelf achter en groei ik weer als persoon. Ik leer mezelf steeds beter kennen. De meeste mensen willen zichzelf niet beter leren kennen, want dat doet vaak pijn. Want ik heb wel gemerkt dat als je gelukkiger wilt worden je ook de pijn moet accepteren. Die hoort bij het leven en die hebben we allemaal. Voor niemand is het leven makkelijk.Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Mirella Janssen

  Het is zo herkenbaar. Altijd maar overal ja op zeggen en je zo steeds voorbij lopen. Door het lezen van jou blogs zie ik steeds dingen van mijn zelf terug. Je hebt mijn ook een inkeer gegeven. Zal niet in detail gaan. Maar door jou heb ik eind 2016 de knop om kunnen zetten en dit jaar zal ik dan ook starten met het revalideren voor mijn fibromyalgie.

  • Cynthia Houben
   Mirella Janssen

   Hi Mirella,

   Wat heftig heb het even opgezocht, ik weet zeker dat je dat kan! Ben heel blij te horen dat ik je een beetje heb kunnen helpen. Het is een moeilijk en lang proces veranderen hoe je denkt en jezelf leren kennen, maar het is tegelijkertijd een mooi proces wat het leven veel makkelijker maakt straks. Heel veel sterkte met alles, je bent er absoluut niet alleen in:).

   Liefs

 • Marissa

  Ik kan me zo erg vinden in jou verhaal. Ik heb het deze week ook heel erg. Ik ben pas sinds nov 2016 echt me leven gaan omgooien en zoals jij het ook noemt me denken en doen aan het veranderen. Heel even zit ik nu ook doorheen ik wil slapen en rust.. maar weet ook dat ik verplichtingen heb.. mijn nieuwe studie vergt veel energie en dan zit ik nog met een ingewikkelde liefdes kwestie met me ex en is er een dierbare overleden. Ik worstel ook al erg lang met een depressie en ptst.. maar ik ben ervan overtuigd dat waar ik nu mee bezig ben me uiteindelijk daar gaat brengen waar ik wil zijn.thanks voor dit bericht zo voel me echt niet alleen…

  • Cynthia Houben
   Marissa

   Hi Marissa,

   Wat goed dat je ook ermee bezig bent en jij zit denk ik net in die spirituele ontwaking, dan ben je ook ontzettend moe en kan je eigenlijk weinig. Neem echt veel tijd voor jezelf en probeer mensen of situaties die niet langer meer passen bij je nieuwe denkwijze te veranderen. Soms is loslaten iets wat nodig is, ookal doet het pijn. Heel veel sterkte ook met het overlijden van je dierbare, het boek de zielenreis heeft me erg geholpen om door een rouw periode te komen. Als je trouwens geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over je heftige emoties… ik lees veel over de energieën van deze maand of van het jaar, dit heeft met de stand van planeten te maken. Helpt je echt om meer te snappen waarom we voelen wat we voelen:).

   Sterkte meid! Je bent zeker niet alleen:). xx

 • Karin

  Jeetje Cynthia, heel mooi en duidelijk geschreven ?

  • Cynthia Houben
   Karin

   Dankjewel lieverd!

 • Wat betekent het als je hooggevoelig bent? – Cynthia Houben

  […] hooggevoelige mensen gaat het vaak ten koste van hunzelf. Dat heb ik laatst gemerkt, als je mijn vorige blog hebt gelezen weet je dat het even niet goed ging. Ik ging veel te lang over mijn grenzen heen. […]

 • Voel jij je down? Dit heeft mij geholpen… – Cynthia Houben

  […] tijdje geleden schreef ik een blog over dat het even niet zo goed met me ging. Dat hebben we allemaal wel eens en veel mensen weten […]

 • De simpelste manier om weer vrolijk te worden! – Cynthia Houben

  […] sommigen van jullie wel weten voelde ik me de laatste maanden niet goed mentaal, veel down en depri, gelukkig voel ik me nu een stuk beter! Wat ik in deze blog vertel is zo simpel en toch vergeten de […]

 • Hoe krijg je meer volgers op Instagram? - Cynthia Houben

  […] jezelf! Ik doe me nooit anders voor, ben heel open en eerlijk, zelfs over mijn gevoelens en ik hoor vaak van mijn volgers dat ze me juist daarom volgen. Blijf dicht bij jezelf, dan hou je […]

 • HOW DO YOU GET MORE FOLLOWERS ON INSTAGRAM? - Cynthia Houben

  […] jezelf! Ik doe me nooit anders voor, ben heel open en eerlijk, zelfs over mijn gevoelens en ik hoor vaak van mijn volgers dat ze me juist daarom volgen. Blijf dicht bij jezelf, dan hou je […]