Wat als die depressieve gevoelens weer terugkomen?

by

Vorige week ben ik ”ingestort”, weet er even geen ander woord voor, want dat is de beste omschrijving denk ik. Voor ik vertel waarom even een stukje over de wet van de aantrekking…

Zoals de meeste van jullie wel weten heeft dit heel mijn leven veranderd. En niet alleen door erover te lezen en video’s over te kijken, maar door het te DOEN. De meeste mensen denken dat het wel genoeg is om er alleen over te lezen, maar ze gaan nooit tot actie over.

Ik was mijn leven zo beu, dat ik compleet toegewijd was  aan deze wet. Ik paste hem meteen toe 2,5 jaar geleden en ben er geen dag mee gestopt. Er ging geen dag voorbij dat ik niet bewust bezig was met wat ik dacht en wat ik voelde. Krijg vaak de opmerking: is dat dan niet vermoeiend de hele dag bezig zijn met wat je voelt en denkt? Nou in mijn ogen kon het niet vermoeiender zijn dan de hele dag negatief denken en je rot voelen. Waarom zou ik dan niet meer moeite gaan doen en me tegelijktijd steeds beter voelen en gelukkiger?

Ik ga niet zeggen dat het simpel was, het was en is één van de moeilijkste dingen die ik heb gedaan. Vooral voor mensen zoals ik, die al hun hele leven zo negatief zijn en vaak depressies hebben gehad. Ik denk ook dat het juist voor die mensen belangrijk is er veel mee bezig te zijn. Bewuster te leven, bewuster te voelen en zorgen dat je mindset goed blijft. Juist als jij een persoon bent die alles snel somber inziet is het belangrijk dat je dit gaat veranderen. Voor je eigen geluk, maar ook voor de mensen om je heen. Want wie is er nou graag bij iemand die vaak negatief is?

Grootste misvatting is dat mensen snel zeggen, ik heb het geprobeerd maar het werkt niet, want ik trek niks aan. De wet werkt altijd, zowel negatief als positief. Je moet het niet zien als iets wat alleen bepaalde mensen kunnen. Hij werkt bij iedereen, want het is een universele wet net zoals de wet van de zwaartekracht. Die werkt ook bij iedereen. Dus trek je niet aan wat je zou willen aantrekken, dan denk je nog steeds negatief of geloof je er niet genoeg in.

Ik ben eigenlijk nooit meer negatief het zit er nu zo in dat het automatische is geworden om overal het positieve in te zien. En dat betekent niet dat ik nooit meer verdrietig ben! Laatst heb ik een week niks meer met social media gedaan en mijn werk zoveel mogelijk gelaten voor wat het is. Ik had namelijk voor het eerst in 8 maanden extreem depressieve gevoelens. Alleen maar huilen, wilde niks doen en snapte eerlijk gezegd niet wat er met me aan de hand was. Het leek zelfs op een burn out. Ik herkende mezelf niet meer. Nu praat ik erover alsof dit heel lang geleden is, maar gisteren zat ik er nog doorheen haha. Maar waarom ik erom kan lachen nu, is omdat ik blij ben dat het gebeurd is. En nog steeds bezig is… Omdat ik zo bewust leef en me continue afvraag waarom ik iets voel, kom ik er vanzelf achter en groei ik weer als persoon. Ik leer mezelf steeds beter kennen. De meeste mensen willen zichzelf niet beter leren kennen, want dat doet vaak pijn. Want ik heb wel gemerkt dat als je gelukkiger wilt worden je ook de pijn moet accepteren. Die hoort bij het leven en die hebben we allemaal. Voor niemand is het leven makkelijk.
Ik ben vorige week van social media afgegaan, want met social media kan je niet goed nadenken. Ik heb me terug getrokken in huis, veel geslapen, veel gehuild, veel gepraat met vrienden en veel geschreven. Ik kwam er gisteren achter dat het alles bij elkaar is. Ik werk veel te veel, 7 dagen in de week van s’ochtends tot ik naar bed ga. Heb weinig ontspanning en ik wil alles voor iedereen goed doen waardoor ik veel druk op mezelf leg. Ik wil op al mijn volgers reageren omdat ik het zo waardeer, maar dat gaat eigenlijk niet naast mijn werk, familie en vrienden en toch wil ik het perse doen. Ik kan geen nee zeggen, wil iedereen tevreden houden en ik ben nu zo dankbaar dat ik ingestort ben. Want blijkbaar was het nodig om even helemaal te crashen en gedwongen worden om na te denken. Prioriteiten stellen…

Ik zie deze situatie heel positief in, ookal voel ik me nog steeds best rot, ik weet dat dit goed is. Ik keer veel naar binnen nu, mediteer meer en ik weet zeker dat ik over een tijdje precies weet wat ik wil en hoe ik het moet doen. Merk ook dat er dingen naar boven komen van mijn verleden die ik blijkbaar nooit verwerkt heb. Ik dacht van wel, maar zoals de meeste mensen ben ik erg goed in dingen wegstoppen. Het klinkt gek, maar je moet leren houden van de negatieve dagen. Ik ben niet perfect, ook ik vond dat moeilijk te accepteren vorige week, maar deze week besefte ik me meer en meer dat dit juist goed is en ik hier alleen maar sterker uitkom.

Als je je depressief voelt of rot dan heeft dat een reden. Ik was aan het vechten tegen die gevoelens waardoor ze 10 keer erger werden. Maar toen ik ze ging accepteren werden ze minder en ik kan nu door mijn gevoel heen werken. Voel jij dit ook, probeer dan eens even afstand te nemen van de drukte en de ruis. Dan bedoel ik televisie en social media. Zoek de rust op, ga de natuur in, schrijf, denk, voel, mediteer whatever het maakt niet uit, kijk wat jij zelf het fijnste vindt om te doen. En vind het vooral niet erg dat je dit even zo voelt, je lichaam en geest geven aan dat er iets aan de hand is en het is aan jou ernaar te luisteren.

Ik ga zo lekker naar mijn vader en zusje toe, film kijken, net als vroeger. En ik ga gewoon genieten van het ”rot” gevoel. Voel je je nu ook zo, je bent niet alleen! Dan voelen we ons toch gewoon samen rot ;), er komen altijd weer mooiere tijden aan.

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram

11 Responses
 • Mirella Janssen
  februari 16, 2017

  Het is zo herkenbaar. Altijd maar overal ja op zeggen en je zo steeds voorbij lopen. Door het lezen van jou blogs zie ik steeds dingen van mijn zelf terug. Je hebt mijn ook een inkeer gegeven. Zal niet in detail gaan. Maar door jou heb ik eind 2016 de knop om kunnen zetten en dit jaar zal ik dan ook starten met het revalideren voor mijn fibromyalgie.

  • Cynthia Houben
   februari 17, 2017

   Hi Mirella,

   Wat heftig heb het even opgezocht, ik weet zeker dat je dat kan! Ben heel blij te horen dat ik je een beetje heb kunnen helpen. Het is een moeilijk en lang proces veranderen hoe je denkt en jezelf leren kennen, maar het is tegelijkertijd een mooi proces wat het leven veel makkelijker maakt straks. Heel veel sterkte met alles, je bent er absoluut niet alleen in:).

   Liefs

 • Marissa
  februari 16, 2017

  Ik kan me zo erg vinden in jou verhaal. Ik heb het deze week ook heel erg. Ik ben pas sinds nov 2016 echt me leven gaan omgooien en zoals jij het ook noemt me denken en doen aan het veranderen. Heel even zit ik nu ook doorheen ik wil slapen en rust.. maar weet ook dat ik verplichtingen heb.. mijn nieuwe studie vergt veel energie en dan zit ik nog met een ingewikkelde liefdes kwestie met me ex en is er een dierbare overleden. Ik worstel ook al erg lang met een depressie en ptst.. maar ik ben ervan overtuigd dat waar ik nu mee bezig ben me uiteindelijk daar gaat brengen waar ik wil zijn.thanks voor dit bericht zo voel me echt niet alleen…

  • Cynthia Houben
   februari 17, 2017

   Hi Marissa,

   Wat goed dat je ook ermee bezig bent en jij zit denk ik net in die spirituele ontwaking, dan ben je ook ontzettend moe en kan je eigenlijk weinig. Neem echt veel tijd voor jezelf en probeer mensen of situaties die niet langer meer passen bij je nieuwe denkwijze te veranderen. Soms is loslaten iets wat nodig is, ookal doet het pijn. Heel veel sterkte ook met het overlijden van je dierbare, het boek de zielenreis heeft me erg geholpen om door een rouw periode te komen. Als je trouwens geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over je heftige emoties… ik lees veel over de energieën van deze maand of van het jaar, dit heeft met de stand van planeten te maken. Helpt je echt om meer te snappen waarom we voelen wat we voelen:).

   Sterkte meid! Je bent zeker niet alleen:). xx

 • Karin
  februari 16, 2017

  Jeetje Cynthia, heel mooi en duidelijk geschreven ?

  • Cynthia Houben
   februari 17, 2017

   Dankjewel lieverd!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.