WAAROM IS VERANDERING ZO ENG?

by

Verandering. Het is iets waar we allemaal naar op zoek zijn, maar zodra de kans zich voordoet worden de meeste mensen bang. Want het is eng om uit je veilige comfortzone te komen. Waarom? We klagen bijna allemaal over dingen die we niet fijn vinden in ons leven, maar er daadwerkelijk iets aan doen is toch een ander verhaal.

Alles is mogelijk

Ik wilde bijvoorbeeld eigen baas zijn al zolang ik me kan herinneren. Het liefst een blogger, maar een aantal jaar geleden dacht ik dat dat alleen maar een droom was. Er waren al zoveel succesvolle bloggers, waarom zou iemand mijn website lezen? Hoe moet je een blog bouwen, dat snap ik toch niet. En wat als ik faal? Wat denken mensen dan. En weet je, eigenlijk is mijn leven zo ook wel goed. Vooral die laatste zin is iets wat we veel doen. Als het onmogelijk lijkt, tegen jezelf zeggen dat je leven eigenlijk wel prima is en je bent weer terug bij af in je comfort zone!

Begrijp me niet verkeerd, als je geen dromen meer hebt en je leven is geweldig, dan heb je niks om over te klagen. Maar als je merkt dat je nog dromen hebt, of bepaalde mensen of situaties in je leven niet fijn vindt, maar je jezelf steeds tegenwerkt met je negatieve gedachtes, dan moet je er iets aan doen! Het leven is zo kort en als je dingen blijft uitstellen dan is je leven over 20 jaar nog steeds hetzelfde. Ik vergelijk ons lichaam en onze hersenen vaak met een computer. Als je gedachtes (het programma) steeds hetzelfde zijn, dan zal de uitkomst ook altijd hetzelfde zijn. Verander het ”programma” dat je opzet, dan verander je de uitkomst van je leven ook.

Alleen maar negativiteit

24 jaar lang was ik bang voor grote veranderingen. Ik was gestopt met de Universiteit, had baantjes ver onder m’n niveau, slechte relaties, een ongezonde levensstijl, financiële problemen en was vaak depressief. Mijn gedachtes waren in die tijd altijd negatief. En ik dacht altijd dat dat logisch was, want mijn leven was gewoon shitty toen en dan kan je toch niet vrolijk zijn? Maar intussen weet ik dat ik dat allemaal zelf gecreëerd heb. Dat mijn gedachtes altijd al vrij negatief waren, veel klagen over het leven, oordelen over andere mensen, roddelen, ongezond eten, alcohol en veel te veel TV kijken ( negatieve programma’s en ook het nieuws kijk ik niet meer).

De meeste mensen hebben het niet door, omdat al die dingen die ik noemde menselijk zijn. We doen het allemaal. Maar ik ging me 2 jaar geleden beseffen dat ik mezelf heel de dag in een negatieve sfeer hield, ook al dacht ik toen dat het allemaal wel mee viel. Wat je geeft, krijg je terug. Dus werd mijn leven alleen maar meer een emotionele rollercoaster.

Verander je gedachtes

Ik ben toen mijn gedachtes gaan veranderen in positieve gedachtes en wilde mezelf niet bezig houden met andere mensen maar alleen met mijn eigen leven. En die uren TV kijken op een dag ben ik ook mee gestopt. Vaak zeggen we dat we nergens tijd voor hebben, maar we vergeten hoe vaak we voor dat beeldschermpje zitten. Nu klinkt dit heel makkelijk, maar dat was het zeker niet. Jezelf compleet veranderen en 24 jaar aan dezelfde gedachtes, patronen en geloof moeten omzetten is één van de moeilijkste dingen die ik heb gedaan. Maar ook één van de beste dingen, ik ben er iedere dag mee bezig, omdat ik het wil en omdat het fijn voelt en niet omdat het moet.

Mijn leven is compleet veranderd. Een jaar geleden had ik nog niks en nu heb ik de website Gymjunkies met 50.000 unieke bezoekers per maand, mijn eigen website en mijn eigen bedrijf. Dat wij elke dag duizenden mensen mogen inspireren en dat dat nu mijn werk is, is een droom die uitkomt. En nu kan ik niet anders dan dit met jullie delen, want hoe meer mensen hun eigen dromen gaan waarmaken, hoe mooier de wereld wordt.

Je hoeft maar met baby stapjes te veranderen, dan komt de rest vanzelf. Kijk wat je vandaag kunt doen, al is het iets heel kleins, om weer een stapje dichterbij je droom te komen.

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’

 

 

2 Responses

    What do you think?

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.