10 BEAUTY- EN GEZONDHEIDSVOORDELEN ALÖE VERA

voordelen aloe vera

Aloë Vera sap heeft ontzettend veel gezondsheidsvoordelen! Ik had hier al wel vaker van gehoord, maar nog nooit echt in verdiept. Nu was ik laatst bij Holland & Barret en daar zag ik een fles Aloë Vera sap staan. Dan heb ik het dus niet over de sapjes in de supermarkt, maar deze fles bevat echt 99% puur Aloë Vera sap. ( Dit is trouwens geen samenwerking ).

Ze hebben nu een leuke actie 3 halen 1 betalen! Ik heb er maar meteen zink en B12 bij gehaald + de fles Aloë Vera van 1 liter voor maar 20 euro in totaal. Ik ga zometeen maar gelijk nog 3 flessen inslaan ;).  Je neemt hiervan 1 eetlepel gemengd met water 1 tot 3 maal per dag. ( Het is al een tijdje geleden, weet niet of de actie nog loopt)

VOORDELEN ALOË VERA
  • Goed voor mensen met diabetes. Dit is de grootste reden dat ik het nu wil nemen om hun bloedsuiker spiegel wat stabieler te krijgen.
  • Het stimuleert de stofwisseling. Het verhoogt je energie niveau en bij regelmatig gebruik houdt het je gewicht onder controle. Het stimuleert namelijk je stofwisseling en je verbrand dan dus sneller calorieën. Het is geen wondermiddel, je moet natuurlijk zelf wel goed op je voeding letten.
  • Het verbetert je immuunsysteem. Door de vele vitamines krijgt je immuunsysteem een flinke boost! Als je het regelmatig drinkt worden je aminozuren weer aangevuld.  Er zit vitamine A, B1, B2, B12, C, en E in en niacine en foliumzuur. Daarnaast bevat het ook chroom, magnesium, mangaan, zink, koper, kalium, ijzer, natrium en calcium.
  • Het vermindert een opgeblazen gevoel. Maar ook is het goed tegen urineweginfecties en ontstekingen in je darmen.
  • Ontgift je lichaam. Het sap ontgift op een natuurlijke manier je lichaam.
  • Tegen Eczeem. Het kan helpen tegen eczeem. Dit is bij iedereen natuurlijk anders, maar er zijn mensen met eczeem die er veel baat bij hebben!
  • Gezonde mooie huid. Een mooie huid begint vaak van binnenuit, dus ideaal om dan Aloë Vera sap te drinken. Ook kun je het als gel of créme kopen. Ik las ook dat Aloë Vera gel je huid 4 keer zo snel binnendringt als water! Het vocht dringt door tot in de onderste lagen van je huid. Dus het gaat ook huid veroudering tegen.
  • Slechte adem. Zelfs tegen een slechte adem werkt het goed! De schrijfster van Healthy Beauty vertelt dat Aloë Vera B-sitosterol bevat, dit verzacht zure oprispingen en dat is vaak de oorzaak van een slechte adem. Je kunt dan 50 ml puur sap nemen gemengd met water of een sapje.
  • Tegen puistjes. Het blijkt ook goed te helpen tegen puistjes, omdat er antibacteriële mineralen in zitten. Ideaal dus om je huid mee te wassen! Ik las een goede tip op internet om je huid schoon te maken. Je mengt dan 1 eetlepel Aloë Vera sap, 1 theelepel amandelmelk & 1 theelepel citroensap. Dit doe je op je gezicht en laat je een paar minuten zitten voor je het afspoelt. Ik was mijn gezicht altijd met koud water i.p.v. warm of lauw omdat dat beter is voor je huid.
  • Gezonder haar. Er wordt ook gezegd dat Aloë Vera heel goed is voor je haar. Dat het er sneller door gaat groeien en roos kan verminderen. Hier vond ik een tip dat je het dan als een masker in je haar kunt doen. Masseer je hoofdhuid er goed mee in en laat het 30-45 minuten zitten voor je het uitspoelt.

Als je de fles ook wilt kopen kun je die op de website vinden van Holland & Barret. 

handtekening cynthia houben

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.