Welcome

We are creative.

Follow us

VET VERLIEZEN? 5 TIPS DIE JE METEEN KUNT TOEPASSEN!

online coaching

VET VERLIEZEN? 5 TIPS DIE JE METEEN KUNT TOEPASSEN!

Niet iedereen heeft de motivatie om meteen zijn/haar levensstijl drastisch te veranderen. Zelf lukte mij dit ook niet dus ik heb het in stapjes gedaan. Ik had absoluut geen overgewicht, maar ik woog altijd rond de 60 kilo, dus ik was in korte tijd bijna 20 kilo aangekomen. Dus het werd tijd voor verandering!

Wil je afvallen of vet verliezen maar zie je het nog niet zitten om je levensstijl compleet om te gooien? Dan kunnen deze tips helpen !

DRINK GEEN KCAL

Als je veel frisdrank drinkt of sapjes dan krijg je ontzettend veel kcal en suikers binnen. En een teveel aan kcal zorgt ervoor dat je aankomt. Wil je dus vet verliezen dan is het belangrijk om zoveel mogelijk water te drinken en eventueel light drankjes. Beperk light dranken ook tot maximaal 2 per dag, want daar zitten ook stoffen in waarvan je lichaam denkt dat het suiker is en dus insuline aanmaakt. Insuline wordt ook wel een ‘ dikmaakhormoon ‘ genoemd.

HALVEER JE PORTIES

Om af te vallen draait het erom dat je minder kcal binnenkrijgt dan dat je verbrandt. Als je de laatste tijd bent aangekomen dan betekent het dus dat je meer kcal eet dan je verbruikt. Heb je geen zin om op je kcal en macro’s, halveer dan gewoon je porties. Kijk dit even 4 weken aan, val je nog steeds niet af dan kun je je porties nog wat kleiner maken of gewoon wat meer gaan bewegen.

BEWEEG ZOVEEL JE KUNT

We zijn allemaal best lui geworden. En beweging zorgt er juist voor dat je meer kcal verbruikt en ook komt het je gezondheid ten goede. Ze zeggen wel eens dat zitten het nieuwe roken is geworden. Heb je de keus om met de trap te gaan i.p.v. de lift doe dat dan! Ik zit de hele dag achter de laptop, dus ik zorg ervoor dat ik 1 of 2 keer per dag een wandeling ga maken. Het is ook erg fijn om even de natuur in te gaan en je hoofd leeg te maken. Als ik naar de winkel moet kan ik de auto pakken, dan ben ik er binnen 2 minuten, maar tegenwoordig loop ik erheen en dan loop je toch weer 10 minuten heen en 10 minuten terug.

transformatie

EET NIET ALLEEN KOOLHYDRATEN

Koolhydraten heb je nodig, dus ga ze niet helemaal schrappen. Maar een teveel aan koolhydraten kan ervoor zorgen dat je in vet aankomt. Vooral als je weinig beweegt. De klanten die ik krijg vraag ik altijd een eetdagboekje bij te houden van 3 dagen, zodat ik weet hoe ze nu eten. Ik schrik er vaak van hoeveel mensen bijna alleen maar koolhydraten eten en ze niet verbruiken! Het is zo belangrijk een goede verhouding te hebben en dus ook eiwitten en ( goede ) vetten te eten. Vervang je tussendoortjes door snacks die hoog in eiwitten en vetten zijn. Ik neem bijvoorbeeld vaak een handje noten, pure chocolade of een vegan eiwitshake.

INTERMITTENT FASTING

Hier ben ik zelf fan van, het leert je lichaam weer vet te verbranden i.p.v. suikers. Deze levensstijl is niet voor iedereen, zelf was ik er sceptisch over om een groot gedeelte van de dag te vasten, maar ik ben er helemaal van teruggekomen. Het werkt niet alleen goed om vet te verbranden, maar ook heeft het veel gezondheidsvoordelen. Je kunt hier mijn ervaring lezen over intermittent fasting en hier vind je er een informatieve blog over die we op Gymjunkies hebben geplaatst.

Uiteraard gaat het nog wat sneller als je echt gezond gaat leven en lekker gaat sporten, maar je kunt met deze tips zeker een begin maken en alvast wat vet verliezen en aan je gezondheid werken. 

Wil je toch graag je levensstijl gaan veranderen en heb je er hulp bij nodig? Ik maak schema’s helemaal op jou afgestemd voor voeding en/of training. Hier vind je mijn werkwijze en succesverhalen van klanten. Je kunt me mailen voor meer informatie cynthia@gymjunkies.nl . 

handtekening cynthia houben

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’