Verander je gedachtes, verander je leven!

Na mijn vorige blog over mijn verleden en hoe ik mijn leven heb veranderd d.m.v. mijn gedachtes was mijn mailbox ontploft! Wat een lieve reacties van jullie heel erg bedankt. Ik schrok er wel een beetje van hoeveel jonge mensen depressief zijn en met gedachtes van de dood lopen… Omdat ik nog veel mensen niet eens heb kunnen beantwoorden wil ik via deze weg ook even zeggen dat ik me echt vereerd voel dat jullie je heftige verhalen bij mij kwijt durven. 

Ik heb ieder berichtje met veel aandacht gelezen en dat jullie bijna allemaal de boeken hebben besteld en gelijk weer hoop kregen door mijn blog heeft me echt goed  gedaan. Ik wil ook echt dat jullie weten dat je hier niet alleen in staat. De mails en berichten die ik kreeg waren trouwens van opvallend veel mannen die hier al jaren mee rondlopen. Ik denk echt dat we als maatschappij veel te veel van elkaar verwijderd zijn. We praten nergens over, als iemand vraagt of het goed gaat zeg je maar ja omdat dat zo hoort… Misschien moeten we gewoon wat meer open worden over gevoel om elkaar te helpen.

Nu de wet van de aantrekking. Ik heb jullie al verteld dat het dus om gedachtes gaat. Naast je gedachtes is het gevoel wat je erbij hebt nog belangrijker! Met je gevoel trek je daadwerkelijk de dingen aan die je wel of niet wil. De wet werkt namelijk altijd. Dus het is niet zo dat je die vanaf nu gaat gebruiken. Nee dat deed je al heel je leven. De wet van de zwaartekracht werkt ook altijd en zo moet je deze universele wet ook gaan zien. Hij onderscheidt geen slecht en goed. Dus of je nou een goed persoon bent of een slecht persoon hij werkt altijd. Een slecht persoon kan dus best veel leuke dingen aantrekken zoals bijvoorbeeld geld en een goed leven. Want als diegene echt gelooft dat hij/zij rijk is en daarvoor gaat dan trek je dat aan. Maar waarschijnlijk zal die persoon weer geen echte vrienden hebben, omdat hij/zij niet goed is voor anderen. Slecht en goed ( ook situaties) bestaat dus niet voor de wet. Wij als mensheid hebben er een naam aan gegeven.

Als je depressief bent of je down voelt is het lastig om je meteen goed te voelen, dus dat is ook niet erg als dat niet lukt. Je begint eigenlijk met nieuwe gedachtes te programmeren. Ik noem het zo omdat ik ons brein echt zie als een computer. Je hebt jarenlang hetzelfde programma opstaan. Door alles wat je van je ouders mee krijgt als kind, door je omgeving, televisie, door je ervaringen en ga zo maar door. Dus mijn gedachtes waren al jarenlang: ik heb nooit geld, ik ben altijd ziek, ik kan nooit wat afmaken, ik ben te dik, ik haat mezelf etc… dus wat gebeurt er dan ik trek allerlei omstandigheden aan in mijn leven die daarmee te maken hebben. Als je mijn vorige blog hebt gelezen weet je in grote lijnen hoe mijn leven toen was. Dus wat moest ik doen? Het programma veranderen! Ik moest gaan zeggen tegen mezelf: ik heb altijd geld, ik ben heel gezond, ik kan mijn eigen bedrijf opzetten, ik ga mijn droomlichaam bereiken en ga zo maar door. Nu klinkt dit even makkelijk gezegd, maar het was natuurlijk een hele opgave om die gedachtes te veranderen. Ik heb daar heel erg mee geworsteld, omdat ik elke keer bang was voor negatieve gedachtes en ik dacht ook vaak als het bijvoorbeeld een paar dagen goed ging en dan 1 dag niet dat ik een terugval had.

Nu wil ik jullie dus alvast vertellen dat dat dus niet zo is! Ik heb mezelf toen erg tegengehouden door zo te denken! En wil jullie alvast voor die ”fout” behoeden. Ben niet bang voor negatieve gedachtes. Die zullen vooral in het begin nog vaak aanwezig zijn, geeft niks. Het is zelfs bewezen dat één positieve gedachte 100 keer sterker is dan één negatieve. Ook is het niet zo als je nu even negatief denkt dat je meteen de ergste dingen gaat aantrekken. Het gaat erom dat je er bewust van wordt dat je negatief denkt. Niet dat je nooit meer zo mag denken! Dus merk het op en praat positief tegen jezelf om die gedachte te veranderen. Dus stel je merkt dat je denkt: ik denk dat ik dit nooit kan… Merk die gedachte op en zeg tegen jezelf: ik heb meer kracht dan ik denk en ik ga mijn uiterste best doen. Ik kan dit. Ookal geloof je die gedachte nog niet op dat moment dat maakt niks uit. Het gaat om het herhalen van die gedachtes. Je hersenspoelt jezelf als het ware met die positieve gedachtes. Hoe vaker je het herhaalt hoe meer je het gaat geloven. Tot het uiteindelijk een overtuiging is geworden.

Ook weet ik nu dat de dagen dat je een dip hebt er gewoon bij horen. Ik heb die nog steeds. Maar het verschil nu is dat ik ongeveer 85% geweldige mooie en intens gelukkig dagen heb. En 15% wat mindere dagen. En van die dagen ben ik zelfs gaan leren houden. Weet dat dit gek klinkt, want hoe kan je nou weer houden van een rotdag? Omdat ik me besef dat ik zonder die dagen niet meer groei als persoon. Als ik altijd maar gelukkig zou zijn wat is er dan nog om te groeien? Door die dagen leer ik mezelf juist beter kennen, want ik onderzoek altijd waarom ik me nou zo down voel. En dan weet ik wat ik kan veranderen de volgende keer. Op die dagen doe ik ook even gewoon waar ik zin in heb en dat is meestal op de bank liggen en Disney films kijken haha. En dan is het meestal die dag zelf nog over de volgende dag weer weg en voel ik me weer super.

Ook zal je leven nooit 100% perfect zijn, dat moet je ook niet willen. Zoals ik eerder al zei heb je die ervaringen ook nodig om als persoon te groeien. Er kunnen dingen gebeuren die je erg raken, maar het gaat erom hoe je daarmee omgaat. Als je erin blijft hangen en maar blijft terug kijken in het verleden dan zul je niet verder komen. Ik ga hier binnenkort ook nog een blog over schrijven.

Ik kan een heel boek schrijven merk ik haha, kan gewoon niet stoppen, maar ik wil de blogs liever niet te lang maken. Ben wel benieuwd of jullie er iets aan zouden hebben als ik over deze onderwerpen zou gaan vloggen? Misschien dat ik in filmpjes toch wat meer kan overbrengen. Let me know!

Oh btw je kunt je aanmelden voor mijn nieuwsbrief, ga dan even naar de home pagina om je email in te vullen.

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.