Welcome

We are creative.

Follow us

Van depressief en geen opleiding naar gelukkig en een eigen bedrijf!

Van depressief en geen opleiding naar gelukkig en een eigen bedrijf!

De wet van de aantrekking… misschien heb je er al wel eens iets van gehoord? Het heeft mijn hele leven veranderd. Afgelopen weekend vertelde ik weer aan mijn vrienden hoe bizar het is wat er allemaal is gebeurd sinds ik het toepas. De afgelopen 2,5 jaar heb ik ze veel over de wet van de aantrekking verteld, maar ik dacht ineens waarom vertel ik er zo weinig over op social media? Geen idee eigenlijk haha, maar ik vind het nu tijd worden dat ik hier veel vaker over ga schrijven. Ik gun dit echt iedereen en hopelijk kan ik jullie inspireren!

Allereerst wil ik even zeggen dat deze blog alleen maar even een soort introductie gaat worden over deze wet. Wat het met mij heeft gedaan. Ik ben dit al 2,5 jaar aan het bestuderen en nog steeds elke dag, dus ik kan onmogelijk alles vertellen in één keer. Ik wil dus de komende tijd vaak kortere blogjes gaan schrijven over hoe je dit kunt toepassen en ook ben ik een E book aan het schrijven.

Eerst moeten jullie weten hoe mijn leven vroeger was. Ik heb enorm veel meegemaakt, dus kan nu niet alles vertellen, maar zal in grote lijnen beschrijven hoe mijn leven was. Toen ik 7 was gingen mijn ouders scheiden en ook in dat jaar werd er diabetes type 1 ontdekt bij mij. Dit was op vakantie in Portugal, waar ik was met mijn ouders en zusjes. Het was heel heftig want ik was er bijna niet meer geweest. Ik was en ben iemand die niet snel zal zeggen als het niet goed gaat. En doordat ik dat te lang had uitgesteld waren ze in Portugal bijna te laat. Nadat mijn ouders gingen scheiden hadden we financieel weinig. Na de basisschool ging ik naar het vwo. Ik was stil en verlegen. Na mijn 14e begon ik los te komen door vriendinnen die ik kreeg. Ik heb veel meegemaakt in die tijd, maar om het kort te houden ik spijbelde altijd, had veel problemen op school en deed niks aan mijn diabetes. De artsen vertelde me vaak dat ik de 30 niet zou gaan halen als ik zo doorging. Interesseerde me niet, leek me alleen maar fijn op dat moment. Met mijn ouders had ik geen goede band, dit kwam doordat ik me erg afzette tegen alles. Ik wilde niks van ze aannemen en sloot me dan ook volledig af.

De liefde was een ramp, langdurige relaties maar allemaal niet gezond. Veel drama, veel pijn en als ik aan liefde dacht dacht ik nooit aan iets moois. Op mijn 18e werd ik voor het eerst zwaar depressief. Niemand kon me helpen, ik wilde maar één ding en dat was niet meer leven. De enige die dit helemaal heeft meegemaakt was mijn ex, voor de rest hield ik het een beetje verborgen. Ze wisten wel dat ik depressief was, maar niet hoe erg het was. Als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik al mijn hele leven eetproblemen heb gehad. Ik heb een tijd maar 45 kilo gewogen, toen at ik niks. Maar ook was er een lange tijd met eetbuien. Ik ging steeds in één jaar van 55 kilo naar 80 en zo weer terug. School haalde ik steeds net niet, met vele omwegen uiteindelijk toch de havo gehaald. Daarna ben ik Hbo gaan doen en de Universiteit. Met de Uni stopte ik omdat ik te ziek was ( achteraf blijkt dat ik de ziekte van Lyme heb al vanaf mijn 11e, ) en te depressief. Ik had geen opleiding, geen werk en woonde al op mezelf. Ik vertikte het om in een uitkering te gaan zitten, dus ineens had ik geen huis meer en moest ik weer naar mijn moeder.

Veel ruzie’s thuis, want de band met mijn moeder was nog steeds niet goed. Zonder opleiding kom je nergens aan een baan. Ik heb baantjes gehad via het uitzendbureau en het waren altijd de rot baantjes. Hoeveel toiletten ik heb schoongemaakt… ik weet nog goed dat ik serieus poep van een muur moest gaan schoonmaken…ik kon gewoon niet geloven dat dit was waar ik zou eindigen? Ik kreeg slechte vriendjes, werd gestalkt en bedreigd… ik zwoor alles af, wilde niks meer met jongens te maken hebben. Totdat ik Mark tegenkwam, ik werd verliefd en werd weer gelukkiger. Want ja dat deed ik altijd, mijn geluk laten afhangen van een jongen. Na een half jaar had ik nog steeds geen werk, met Mark was het natuurlijk weer wat normaler geworden en ineens werd ik weer depressief. Het ging toen bijna uit tussen ons want hij wist echt niet wat hij met me aanmoest. Begrijpelijk want ik was echt verschrikkelijk! Psychologen wilde ik niet meer, dat hielp toch nooit en ik kreeg weer gedachtes over de dood… Ik zag hoeveel pijn ik iedereen deed en dacht dat het beter was als ik er niet meer was.

Die ochtend toen ik me besefte dat ik dit niet nog een paar jaar zou trekken, stapte ik uit bed en toen viel er een boek van de kast. The Secret… Dit boek had ik al eerder gelezen toen ik 17 was, maar vond het toen niet zo boeiend. Het keek echt naar me alsof ik dit NU moest lezen. En dat heb ik gedaan in één keer heb ik het uitgelezen die dag. En ik besloot dat ik 1 jaar lang elke dag met mijn mindset bezig moest zijn en die kostte wat kost ging proberen te veranderen. Als het na 1 jaar nog hetzelfde zou zijn, dan mocht ik van mezelf de stap nemen om uit het leven te stappen. Nu ik dit type krijg ik gewoon tranen in m’n ogen, omdat ik me niet meer kan voorstellen dat ik zoiets ooit zou willen doen. Maar goed, ik had dus besloten dit te gaan doen, want wilde alles proberen voor de mensen om me heen. En het is me gewoon gelukt, ben daar zo trots op en het enige wat ik nu wil en kan doen is andere mensen vertellen wat ik heb gedaan en hoe het me heeft geholpen.

In 2014 startte ik Gymjunkies met Mark. Het groeide snel uit tot een succes. Mijn Instagram groeide van 300 volgers naar 10.000 in minder dan een jaar. Inmiddels zit ik zelfs op 30.000, kan het gewoon niet geloven. Alles wat ik wilde was mensen inspireren en helpen. En dat kan ik nu! Ik help nu zoveel mensen hun doelen te bereiken. Ik kon weg bij het baantje wat ik toen had en ben nu eigen baas. Ik heb inmiddels ook deze website opgezet en het aller belangrijkste… ik ben nog nooit zo gelukkig geweest. En niet omdat ik dit allemaal nu heb, want ik moest eerst gelukkig worden voordat ik dit allemaal kon opzetten. Dat is het hele geheim, je moet eerst van binnen gelukkig zijn en jezelf waarderen voordat je dit allemaal kan aantrekken.

De blog wordt alweer te lang, dus heb nog niet kunnen vertellen wat de wet dan precies is, maar dat komt nog wel. Deze wet is echt iets magisch, je gaat je beseffen dat er veel meer is dan het oog kan zien. Er zijn dingen gebeurd de afgelopen jaren die eigenlijk onmogelijk zijn. Daar wil ik jullie in andere blogs nog over vertellen. Er gaat een wereld voor je open als je dit gaat toepassen. Ik was altijd ziek, zwaar depressief, ongelukkig, geen eigenwaarden, geen opleiding, schulden, weinig echte vrienden, nooit blij met mijn lichaam, geen baan en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alles was gewoon fucked up… en nu ben ik voor mijn doen weinig ziek, ik ben erg gelukkig, heb geen relatie meer maar ben erg gelukkig alleen, heb een eigen bedrijf, een goede band met mijn ouders, heel veel lieve vrienden, heb een balans met mijn voeding en ik kan oprecht zeggen dat ik van mezelf hou. En nu weet ik dus ook wat ik altijd fout deed. Mijn gedachtes waren altijd negatief. De wet van de aantrekking heeft me leren inzien dat ik het zelf deed, misschien denk je nu: Maar aan veel van die dingen kon je toch niks doen? Dat dacht ik ook, maar nu zie ik dat dat dus wel zo is. Hier wil ik dus de komende tijd over gaan schrijven. Je hebt je leven echt in eigen handen! Ik kan het weten, ik heb alles op eigen kracht omgedraaid en dit weten te bereiken. Als ik het kan kan iedereen het en ik wil het diegene die eraan toe zijn heel graag leren!

Allereerst raad ik je aan deze documentaire te kijken: The Secret  . En het boek The Power, zie ik echt als mijn bijbel haha. Die heb ik toen zo vaak gelezen! Die kun je hier bestellen. En het boek The Secret heb ik ook, die kun je hier bestellen. Ze zijn allebei van dezelfde schrijfster en in het Nederlands. Ik heb nog veel meer goede boeken gelezen, maar dit waren de 2 waarmee ik ben begonnen.

Voel jij je ook rot of ongelukkig, weet dat er echt hoop is! Begin alvast met die film te kijken en een boek te lezen. Ik ga zovaak ik kan blogs schrijven over wat mij heeft geholpen en hoop dat jullie er iets aan hebben.

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram