Welcome

We are creative.

Follow us

Spijt hebben is erger dan dingen niet gedaan hebben

comfortzone, positief denken, droomleven, cynthia houben

Spijt hebben is erger dan dingen niet gedaan hebben

Laatst genoot ik van een heerlijk avondje bijkletsen met een paar vriendinnen. Op een gegeven moment zei één van mijn vriendinnen: ‘Ster jij bent dan wel onzeker, maar jij bent altijd je zelf gebleven. Meelopen doe jij nooit.’ Die woorden maakten mij zo gelukkig. Dat is iets wat ik al vanaf kleins af aan heb meegekregen, maar wat helaas een hoop mensen vergeten; je zelf zijn is juist bijzonder.

Hoe bleef je jezelf en maak je tegelijkertijd veel veranderingen door? Stap regelmatig uit je comfortzone. Klinkt de ideale oplossing; alleen is dit natuurlijk soms ongelooflijk spannend en dat is ook waarom veel mensen daar moeite mee hebben.

Uit eigen ervaring kan ik het alleen maar aanmoedigen. Want geloof me; spijt is groter dan de dingen die je niet hebt gedaan. Uit je comfort zone stappen betekent niet gelijk dat je hele wereld in een klap positief zal veranderen. Maar die mogelijkheid is er wel.

Toen ik zestien was had ik het prima thuis. Een prachtig huis, gezellige familie en fijne vrienden. Toch ging ik mijn opleiding aan de andere kant van het land doen. Ik wist in godsnaam niet hoe ik het zou doen, maar wat ik wel wist is dat ik het ging doen. Ik wilde op eigen benen staan, dus moest ik actie ondernemen.

Wat ik vaak om mij heen zie is dat mensen in problemen denken in plaats van oplossingen. Terwijl het het juist heel simpel kan zijn; doorbreek de cirkel. Je gaat nooit verandering zien als je stil blijft staan. Genoeg mensen die roepen dat ze het niet kunnen. De waarheid? Ze zijn bang.

Waarvoor? Om te falen. En dat is nou juist verschrikkelijk jammer. Want het leven is niet alleen maar een stijgende lijn. Het kan een achtbaan zijn met vallen en opstaan, maar van elke val leer je weer een les die je hoger en hoger zal brengen. Geen actie ondernemen is safe, want je blijft stabiel. Daarentegen zal de top ook nooit bereikt worden.

In Nederland staan wij bekend om het gezegde; ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Zo wordt er ook geleefd door een hoop mensen. Rustig, stabiel en niks spannends. Dan kan er ook niets misgaan. Waarom nemen wij geen kansen? Spring eens in het diepe en proef het ultieme geluk.

Uit je comfort zone treden is zeker niet gemakkelijk en je leven zal niet gelijk drastisch omslaan. Is het het dan wel waard? 100%. Het is wellicht eng, omdat het nieuw is, maar het gaat je zo ver brengen. Vertrekken naar het buitenland, inschrijven bij de sportschool, ontslag nemen bij je vervelende baan, of het compleet veranderen van je uiterlijk. Wat houd je tegen? Sommige kansen die je pakt zullen misschien niet zo uitpakken zoals je had verwacht, soms beter en soms valt het tegen. Een ding is in ieder geval zeker je leert er altijd van. En daardoor zal je groeien.

Dus doe iets wat je niet gewend bent maar altijd hebt gewild. Trek de stoute schoenen aan en geloof me, je wilt nooit meer terug.

Liefs Sterre

Instagram Sterre