Welcome

We are creative.

Follow us

PRAAG DAY 1 | VLOG & PHOTO DIARY

PRAAG DAY 1 | VLOG & PHOTO DIARY

In oktober ben ik met Dennis naar Egypte geweest en omdat we meer willen reizen hebben we toen meteen een nieuwe reis geboekt. We zijn nu 5 dagen in Praag! Het is echt heerlijk hier, echt een ontzettend mooie en historisch stad. Omdat Praag niet is aangetast door de 2e wereldoorlog staan alle mooie, oude gebouwen er nog. Je kijkt echt je ogen uit! 

Wij hebben onze reis geboekt via Travelbird. Bizar goedkoop was het. We hebben maar € 190 per persoon betaald, hier zat de vlucht bij en 4 hotel overnachtingen in een 4* hotel midden in het centrum. De transfer hebben we er apart bij geboekt via ontdekpraag.nl . Dat was super goed geregeld! Via de website hebben we een taxi besteld en toen we aankwamen op het vliegveld stond daar een man met een bordje met mijn naam ons op te wachten. De rit was 30 minuten en ze rekenen een vast tarief van 25 euro voor maximaal 4 personen. Dus dat was helemaal niet duur.

MAANDAG 13 NOVEMBER

Om 04.15 ging de wekker al, want we moesten om 05.30 vertrekken naar het vliegveld. Deze keer had ik nog geen koffer gepakt. Ik heb echt een uurtje gehad s’ochtends om alles erin te gooien en besloot wat ik was vergeten gewoon in Praag te kopen. De vliegreis duurde maar 1 uur en 10 minuten, dus we waren er zo.

We hebben geslapen in Alveo Suites  echt een aanrader! Nadat we waren afgezet door de taxi bij het hotel hebben we ingecheckt en zijn we eerst gaan douchen en klaarmaken om te gaan shoppen. De kamer was super! Dat had ik niet verwacht eigenlijk, want van de buitenkant ziet het er niet zo mooi uit en ook het inchecken was heel apart haha. In plaats van een receptie hadden ze een klein kamertje waar je dan moest inchecken. We werden wel heel goed geholpen door de gastvrouw. De kamer was ook erg mooi en de ligging van het hotel perfect.

We zijn eerst even wat kleding gaan shoppen en hebben een internet sim kaart gehaald. Super handig! Voor ongeveer 10 euro p.p. hadden we allebei een sim kaart van 1,2 GB. Dit is zeker voldoende als je maar 5 dagen gaat. Dus zo heb je toch overal internet en je kunt gewoon blijven whats appen met je eigen nummer. Wij hebben hem bij Vodafone gehaald in het winkelcentrum Palladium. Erg groot en mooi winkelcentrum trouwens!

De rest van de middag hebben we lekker gelopen door het stadscentrum en kwamen we per toeval langs het Astronomisch uurwerk van Praag. Hier had ik al over gehoord, maar wist niet precies waar het zat. Het grenst aan het oude stadsplein. We keken ons ogen uit de hele dag, al die mooie gebouwen!

Aan het eind van de middag zijn we een lekkere cocktail gaan drinken bij BED Lounge. Hier kun je lekker je schoenen uit doen en liggend je cocktails drinken haha. Ook hebben ze een shisha lounge. Deze cocktail bar grenst ook aan het oude stadsplein. De prijzen in Praag liggen een stuk lager dan in Nederland, we betaalden maar 7 euro voor 2 grote cocktails.

Rond 18.00 uur hadden we best wel honger en kregen zin in pizza. We zijn in Praag en dan gaan we pizza eten haha, best droog, maar als je er zin in hebt why not. Wel wil ik deze dagen nog een Tsjechisch restaurant proberen, ben heel benieuwd naar hun specialiteiten. We zijn uiteindelijk beland bij Pizza Coloseum Myslbek Palace. Hier hadden we allebei een voorgerecht, pizza en 2 drankjes voor slechts € 36 in totaal. Het personeel was erg vriendelijk. Mijn eten vond ik iets minder, ik lust veel, maar het was gewoon een beetje flauwtjes. Dennis vond zijn eten wel erg lekker, dus misschien heb ik gewoon het verkeerde besteld;).

Ik voelde me de hele avond al niet goed ( heb diabetes type 1 & de ziekte van Lyme) , wilde niks tegen Dennis zeggen maar op het eind brak ik toch wel even. Dennis is altijd super lief voor me, ik wil graag alles proberen zodat hij ook een leuke tijd heeft maar soms gaat het echt niet meer en dan zorgt hij heel goed voor me. Ben op bed gaan liggen en hoopte op het beste morgen, want wil nog zoveel zien van Praag!

Benieuwd naar mijn vlog over de eerste dag in Praag? Die kun je hier checken:). Abonneer je op mijn kanaal als je meer video’s wilt zien.

handtekening cynthia houben

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’