Welcome

We are creative.

Follow us

PRAAG IS GEWELDIG | VLOG & PHOTO DIARY

praag blog

PRAAG IS GEWELDIG | VLOG & PHOTO DIARY

Wil je mijn blog & vlog over Praag van maandag 13 november zien? Die vind je hier. 

DINSDAG 14 NOVEMBER

De tweede dag in Praag was ook weer heerlijk! Ik voelde me gelukkig stukken beter en heb een goede nachtrust gehad. We hebben een beetje uitgeslapen en eind van de middag zijn we weer het centrum ingegaan. Wil je mijn vlog nog zien van deze dag? Die vind je hier

De ochtend heb ik gewerkt en rond een uur of 11 zijn we de stad ingegaan.

CHARLES BRIDGE

We zijn eerst door de stad naar Charles Bridge oftewel Karelsbrug gelopen. In totaal heeft Praag 22 districten en de brug ligt in district 1. In 1357 zijn ze begonnen met het bouwen van de brug. Het is er ontzettend mooi, het uitzicht is geweldig en overal vind je straat artiesten. Er heerst een hele fijne sfeer, wel is het er erg druk omdat het wemelt van de toeristen. Maar dat heb je altijd wel met toeristische trekpleisters.

LUNCH & ROMANTISCH WANDELEN

We zijn over de brug gegaan naar een ander gedeelte van Praag, daar zijn we op zoek gegaan naar een lunch tentje. Het was even zoeken, maar we hebben een leuke kleine bistro gevonden; ‘ Good Eats‘ . Je werd er met open armen ontvangen en de fooi sloegen ze zelfs af haha. Hele lieve mensen! Ik had een omelet met Parmezaanse kaas en Dennis een Chicken Supreme. Het was heerlijk! Na het eten zijn we verder gelopen naar de Petřín Gardens. We hadden van het meisje in het hotel gehoord dat dit park erg mooi en romantisch is. Omdat we internet hadden gekocht konden we alles snel vinden met Google Maps. Praag is ook niet zo groot, dus je raakt niet snel verdwaald. Toen we boven aankwamen hebben we heerlijk genoten van het uitzicht. Ook kwamen we nog een jongen tegen uit India die hier een jaar woont, hij gaf ons nog wat tips!

DEER RESTAURANT

Rond een uur of 17.00 zijn we teruggelopen naar het hotel, ik heb weer even gewerkt en om 20.30 zijn we een hapje gaan eten. We hebben weer een tijdje rondgelopen, want ik eet geen vlees, maar gelukkig hebben ze voldoende restaurants die ook vegetarisch of vegan serveren. We kwamen uit bij ‘ Deer restaurant ‘. Het was er lekker rustig in tegenstelling tot alle restaurants midden op het oude stadsplein. Wij zijn gewoon wat zij straatjes ingelopen en dan vind je genoeg restaurants waar alleen locals zitten en de prijzen zijn dan ook meteen de helft van wat je midden in het centrum betaalt.

Ik had een pompoensalade en als hoofdgerecht een risotto ricotta, pompoen & parmezaanse kaas. Dennis had een beef salade en een schnitzel. We hebben allebei nog 2 drankjes op en waren in totaal maar 45 euro kwijt!

Een aanrader om te gaan eten als je in Praag bent, er is genoeg keuze en het is er heel gezellig zitten als je even weg wil van al die andere toeristen ;).

Morgen willen we om 06.00 uur eruit om de zonsopgang te zien op de Charles Bridge. We sliepen pas om 02.00 uur dus dat wordt een korte nacht!


WOENSDAG 15 NOVEMBER

Om 06.00 uur zijn we eruit gegaan, het was moeilijk omdat we maar 4 uur geslapen hebben. Het was een half uur lopen en helaas was de zon al op toen we aankwamen bij Charles Bridge. Beetje verkeerd geschat helaas. 

PRAAG CITY TOUR

Op de terug weg heeft Dennis even een lekkere Starbucks koffie gehaald bij ons in de straat. Rond 09.00 uur waren we weer thuis en toen heb ik een paar uur gewerkt. We hadden gisteren online een Praag tour geboekt bij getyourguide.nl voor vanmiddag. Ideale app voor als je in het buitenland bent! Je vindt er ontzettend veel excursies op en je kunt 24 uur van te voren nog annuleren.

BUS TOUR

Voor we weggingen hebben we nog even in het winkelcentrum Palladium een vegan maaltijd gegeten bij Vegetarian & Vegan bar. Het was heerlijk! We hadden zoete aardappel met bonen, champignons & chili. Om 14.00 uur begon onze tour en deze zou 3,5 uur duren. We zijn eerst met een bus door Praag gereden, waarbij van alles verteld werd over de stad. Moet eerlijk zeggen ze sprak niet zo goed Engels dus het was soms niet goed te verstaan, maar we konden er zelf wel wat van maken ;).

PALEIS VAN PRAAG

Na de bus tour zijn we 1,5 uur te voet verder gegaan om het Paleis van Praag te bekijken. Dit was zo indrukwekkend! In mijn vlog die van de week online komt, kun je hier meer van zien. Na het paleis zijn we met de bus afgezet bij een boot en hebben we daar een rondvaart gemaakt. We hebben bovenop de boot gezeten en wat gegeten en gedronken, ookal was het koud, het uitzicht was erg mooi. Na de rondvaart zijn we nog naar het oude stadsplein gelopen en werd daar nog wat verteld over de gebouwen die daar staan. 

BEST SUSHI IN TOWN

De tour kostte ons maar 25 euro per persoon en was erg leuk om te doen! We hadden het super koud en zijn in de stad nog een taartje gaan eten en hebben een cocktail gedronken. In Praag zit iedereen buiten met warmte kachels op het terras. Zo gezellig! Wij dachten eerst nog dat het veel te koud zou zijn, maar door die warmte branders lijkt het net of je binnen zit. Rond een uur of 19.00 zijn we naar huis gegaan en heb ik nog even een paar uur gewerkt. Rond 21.00 uur hadden we weer trek en zijn we sushi gaan eten! We hadden gezien dat je op woensdag all inclusive sushi kon bestellen bij Sushi bar ‘ Made in Japan’ .  

De sushi was daar zo vers! Misschien wel de lekkerste die ik ooit op heb. Helaas waren wij er pas om 21.30 en tot 22.00 kon je all inclusive eten en drinken haha. Dus we hebben meteen maar heel veel besteld in één keer. Echt een aanrader! Dit was wel wat duurder dan andere tentjes, we hebben 80 euro betaald voor het all in concept. Dus de prijs is ongeveer hetzelfde als in Nederland.

Heb s’nachts nog aan de blogs en vlogs gewerkt, dus ik sliep pas rond 02.00 uur. Waren er maar meer uren in een dag;).

handtekening cynthia houben

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’