Welcome

We are creative.

Follow us

Nieuwe blogger | Esther Dijkstra

mindset blogger, esther dijkstra, cynthia houben, scoliosis

Nieuwe blogger | Esther Dijkstra

Ik volg Esther al zeker een jaar op Instagram, omdat ik haar als persoon van binnen en buiten erg mooi vind. Ze heeft veel meegemaakt en ondanks dat blijft ze positief in het leven staan. Omdat ik zelf ook deze mindset heb, heb ik haar gevraagd of ze voor mijn website wil schrijven. Samen met Sterre & Esther wil ik zoveel mogelijk mensen bereiken om ook sterk te blijven. Het leven is niet altijd even makkelijk, maar zonder downs kun je geen ups hebben.

Het is helemaal super als jullie onze blogs willen delen als je ze inspirerend vond, dan kunnen wij een nog groter bereik creëren. Vandaag stelt Esther zichzelf voor in haar eerste blog. 

25 jaar inmiddels en sterk het gevoel dat ik al veel dingen op een rijtje heb in het leven. Maar als je verwacht dat je dat zomaar hebt, dan heb je het in de meeste gevallen mis. Door de jaren heen heb ik voor behoorlijk wat moeilijke momenten gestaan. Momenten die je in verlegenheid brengen, onzeker maken of willen doen stoppen met vechten. Maar hoe pak je de draad weer op?

Juist op het moment dat jij denkt dat je niet dieper kunt zakken, dat het niet erger kan worden, werd het altijd nog een tandje erger en de gedachte die dan ineens door mijn hoofd flitste was… Tja, nu ben ik al zo ver gekomen! Het is ook wel eens erger geweest. Ik heb wel eens het gevoel gehad dat ik beter niet op deze aarde kon rondlopen. Voor velen wel herkenbare momenten ben ik bang. Maar het is ons instinct dat dan spreekt. We willen overleven. Dat is ons oerinstinct!
mindset blogger, esther dijkstra, cynthia houben, scoliosis
Hé en als je dan moet leven, omdat je op de wereld gezet bent en dat oerinstinct hebt, dat je wilt overleven, waarom zou je je leven dan zo zwaar mogelijk maken? Maak het jezelf nou eens een stukje gemakkelijker. Ietsje comfortabeler. Adem eens diep. Herhaal het desnoods 10 keer. Is het echt allemaal zo erg? Kom op. Even met je beide voeten op aarde en relativeren maar. Eigenlijk valt het allemaal wel mee. Maar mijn boodschap en het belangrijkste van allemaal: jouw gevoel, humeur, emoties en handelen, zijn gebaseerd op mindset. Zegt een stemmetje in je hoofd dat je niet kán sporten en dat je toch maar slap bent, dan ben jij degene die dat stemmetje tegen kan spreken, kan negeren of er van kan leren. Jij hebt altijd de keuze: 1. Blijf ik in een slachtoffer rol? 2. Ga ik hier iets mee doen en van leren?
Overkomt jou iets? Laat dan de emoties over je heen komen en herpak je vervolgens weer. Want jij hebt die keuze in handen. Ik herhaal hem graag nog voor je: 1. Kies jij voor je slachtofferrol? 2. Pak je een tegenslag met beide handen aan om ervan te leren en sterker te worden? Ik kan de keuzes steeds anders formuleren, maar de kern blijft gelijk.
mindset blogger, esther dijkstra, cynthia houben, scoliosis
Ik koos lange tijd bij verschillende situaties voor de eerste keuze en ik wil je graag vertellen waarom en hoe ik mijn mindset heb kunnen veranderen. Waarom ik op den duur voor keuze twee keus en hoe ik wist om te schakelen. Volg me op Instagram via @fit_esther om alvast een inkijkje te krijgen in wat ik zoal meemaakte en schroom niet om me te berichten en jouw struggle of vraag te stellen!

Naam: Esther Dijkstra

Komt uit: Friesland

Diploma voor: communicatie
Studeerde in: Groningen

Studeerde af in: Noord-Holland
Woont in: Brabant (samenwonend)

Werkt in: Zeeland

Interesses: Reizen, fitness, kitesurfen, zingen, media