Welcome

We are creative.

Follow us

NIEUW JAAR, ALLEEN VERDER & KEUZES MAKEN | MY DIARY #1

cynthia houben, mindset blogger, positief denken, persoonlijke groei, gymjunkies

NIEUW JAAR, ALLEEN VERDER & KEUZES MAKEN | MY DIARY #1

De eerste week van januari ging ik door een emotionele rollercoaster. Misschien herken je het wel? Je emoties en gedachtes gaan alle kanten op en je vindt het lastig om het dagelijks leven door te laten gaan. Al die verplichtingen en je sociale leven zijn teveel op zo’n moment, omdat je eigenlijk gewoon even op pauze wil drukken. 

Helaas kun je het leven niet op pauze zetten. Het nieuwe jaar was net begonnen en dan verwachten we vaak dat het opeens allemaal anders is. Maar dat is natuurlijk onzin. Het is gewoon een normale dag, zoals alle dagen alleen het is nu 2019 i.p.v. 2018 ;).

Wegstoppen van mijn verdriet & pijn

Wat was er dan aan de hand? Er kwamen gewoon wat dingen boven uit mijn verleden die ik nog niet helemaal heb verwerkt. Dingen wegstoppen doen we allemaal, omdat het vaak teveel pijn doet eraan te denken en dus willen we het niet verwerken. Als je mij al een tijdje volgt weet je dat dit proces bij mij al jaren aan de gang is. Ik heb veel meegemaakt vroeger en was ook heel goed in het wegstoppen van pijn of gevoel. Verslavingen, boosheid, negativiteit, depressies en onrust… dat was wat er gebeurde na het wegstoppen van mijn pijn. Uiteraard zag ik dat op dat moment niet en was alles de schuld van andere mensen of situaties.

Ik heb al ontzettend veel verwerkt, maar er zijn nog een aantal dingen die af en toe naar boven komen. En dat is oké, dat is juist goed! Ik vind het niet meer erg als ik me zo voel. Nu ik meer bij mijn gevoel kan en bewust leef, mag en kan het verdriet ook gewoon even naar boven komen. Het mooie is nu dat ik het toe kan laten dus ik kan huilen en me overgeven aan het verdriet van vroeger. En daarna weer heel gelukkig zijn, want ik ben ontzettend blij met mijn leven nu. Huilen of je even verdrietig voelen betekent niet dat heel je leven meteen fout is. Besef dat jij niet je verdriet bent, je HEBT verdriet, je bent het niet.

Emoties hebben we, we zijn ze niet

Ik lijk wel gek, dacht ik vroeger, als ik zo snel in emoties kon switchen. Ik twijfelde vaak aan mezelf, misschien was ik wel niet normaal? Maar als je dit ook ervaart… je bent niet gek! Je hebt dan vast genoeg meegemaakt in je leven waar je niet mee kan of kon dealen. En trouwens wat is gek en wat is normaal… wie bepaalt dat? Daar kan ik nog een hele blog over schrijven ;)… Anyway, de enige manier om al die blokkades weg te krijgen is door ze te gaan voelen. Het gewoon toe te laten, zonder oordeel. Soms zit het diep en weet je nog niet meteen waar je depressie of down gevoel vandaan komt. Dat was bij mij het geval en door o.a. veel te schrijven kwam ik erachter…

Streven om altijd gelukkig te zijn, dag in dag uit is een te hoge verwachting. Soms heb je momenten van intens geluk en soms voel je je minder goed of zelf heel erg down. Daarom zijn wij mens, daarom hebben wij gevoelens en emoties. Lichaam en geest laten het ons gewoon weten als we even rustiger aan moeten doen, een verandering moeten maken in ons leven of iets te verwerken hebben. Daar zijn die gevoelens voor!

Stoppen met het een label geven ” goed” of ”slecht” heeft mij heel erg geholpen om gelukkig te zijn met alles in mijn leven. Het zijn gewoon maar gevoelens en emoties, dit proces duurt al jaren maar het is het waard dit steeds opnieuw tegen jezelf te herhalen. Als je je rot voelt lees deze tekst dan weer even over, het is oké. Alles gaat weer voorbij, laat jezelf gewoon flowen in al die gevoelens.

cynthia houben, mindset blogger, positief denken, persoonlijke groei, gymjunkies

Alleen verder

Er was trouwens een grote verandering waar ik moeite mee had de afgelopen weken. Mark ( waar ik Gymjunkies.nl mee run) heeft aangegeven te willen stoppen met de website. Het is zijn passie niet meer en het maakt hem niet gelukkig, dus ik snap dat natuurlijk helemaal! Nu moest ik alleen even goed nadenken wat ik moest doen. We hebben 15 bloggers en hij deed heel veel voor de website en had contact met alle bloggers. Ik had de focus gelegd op de Gymjunkies coaching & het 8 weken plan voor vet verlies.

Nu moest ik een keuze gaan maken. Waar wil ik naartoe met Gymjunkies nu ik het weer alleen ga doen? Eerst dacht ik eraan om het op te geven. Te stoppen met de website… maar al snel voelde dat niet goed. Het is echt mijn kindje. 5 jaar geleden ben ik de blog alleen gestart en wist ik in mijn eentje bijna 50.000 unieke bezoekers te bereiken. Daarna kwam Mark erbij samen met de bloggers en ben ik zelf gestopt met het schrijven voor de website, omdat ik andere prioriteiten had.

Keuzes maken

Keuzes maken… daar ben ik heel slecht in. Dennis wil liever niet mee naar de supermarkt omdat ik niet kan kiezen haha. En grote keuzes maken daar kan ik lang over doen, maar ik leer steeds meer op gevoel te kiezen i.p.v met mijn verstand. Je hart weet altijd wat het beste is. Ineens voelde ik zo sterk dat ik terug moet naar het begin. Terug naar mijn passie, terug naar hoe Gymjunkies is ontstaan.

Ik heb besloten om verder te gaan met de food bloggers voor de recepten en dat ik zelf weer ga bloggen voor de website. Ook wil ik focussen op coaching en mijn Ebooks. Het Gymjunkie Lifestyle Plan voor vet verlies loopt geweldig. De community telt al bijna 500 vrouwen die bezig zijn met mijn dagmenu’s en mindset opdrachten!

Nu krijg ik veel aanvragen van mannen, dus ik ben nu bezig met het plan voor mannen. Omdat dat veel tijd kost weet ik nog niet precies hoe vaak ik voor Gymjunkies kan bloggen. Ik ga deze maand een plan van aanpak maken, maar voor nu kun je in ieder geval iedere zondag een artikel verwachten met 5 gezonde producten die ik vond in de winkel of online.

Het vloggen gaat ook zeker nog komen dit jaar, want ik mis het om video’s voor jullie te maken. Maar ook daarvoor moet ik nog even een plan maken en ik verwacht dat ik hier pas over een aantal maanden tijd voor kan maken.

Verandering eng? Stilstaan vind ik nog enger…

Verandering kan moeilijk zijn…misschien heb je moeite om dingen los te laten of andere keuzes te maken die je leven veranderen. Of ben je bang je veilige comfortzone te verlaten. Ik heb moeite met al die dingen, maar ik herinner mezelf er altijd aan dat er geen foute keuze bestaat. Ga op je gevoel af, sta op dat moment achter je keuze, ga ervoor en als het niet werkt weet je dat meteen en kun je een nieuwe keuze maken. Wat ik nog veel enger vind dan verandering is stilstaan. Als je stilstaat en geen nieuwe keuzes maakt dan groei je niet. En het is bewezen dat een mens gelukkig wordt van groei.

Ik heb super veel zin in 2019. Nieuwe doelen, nieuwe ideeën en nieuwe kansen. Soms is het eng, maar die angsten overwinnen maakt het leven juist avontuurlijk en leuk. Elke week ga ik weer schrijven voor mijn eigen website en laat ik jullie weten wat er in mij omgaat en wat er in mijn leven gebeurt. MY DIARY, maar dan gedeeld met jullie :).

Ik ben heel benieuwd hoe jullie jaar is gestart en of je ook nieuwe keuzes hebt gemaakt of doelen hebt gesteld? Hebben jullie daar soms ook moeite mee om iets los te laten of iets nieuws te starten?

Laat het me weten onder in de reacties! 

Je kunt mij ook volgen via:

InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’