EEN MOOIE HUID IS EEN GEZONDE HUID

by

Wat ís nou een mooie huid? Iedereen wil het maar hoe zou je de ideale huid omschrijven?

Ik weet niet hoe het in andere culturen is, maar in Nederland kijken we het liefste naar een huid zonder een zichtbare poriestructuur, met een lichtroze ondertoon, een beetje glans en vlekkeloos. Het is zelfs tegenwoordig zo dat beharing op het gezicht niet wenselijk is.

Persoonlijk vind ik een huid met kleine poriën ook prima en een beetje beharing vind ik niet zo’n ramp. Tevens vind ik dat een huid vlekkeloos moet zijn, dus ook zonder moedervlekken en sproetjes. Ik ben tegen sproetjes omdat het zonschade is en iets wat beschadigd is, dus ongezond, kan ik niet mooi vinden. Maar wat iemand mooi vindt is eigen smaak.

Vaak willen klanten helemaal geen glans op het gezicht, maar een gezonde huid glanst juist een beetje. Dus maak je alles mat, dan ziet je huid er minder fris uit.

Het valt mij vaak op dat klanten een slechte doorbloeding hebben. Of de huid is te rood, dus de bloedvaten zijn constant of vaak helemaal vol met bloed. Er kan zelfs een lichte ontsteking zijn in de bloedvaten waardoor bijvoorbeeld de wangen constant rood zijn. Op de neus komt dit ook vaak voor. Dit heet Rosacea.

Te weinig doorbloeding zorgt voor een bleke huid. Dit wordt vaak verward met blank zijn. Dus gaan mensen met een bleke huid zonnen om minder bleek te zijn. Maar dat helpt dus niet. Je behaalt veel meer resultaat als de doorbloeding gestimuleerd wordt. De huid ziet er rozig en fris uit.

Maar het belangrijkste is: streef naar de juiste doorbloeding want dat is noodzakelijk voor het krijgen van een gezonde huid.

want

Een gezonde huid is een mooie huid.

Team Cryon,

geschreven door Christine Geldtmeijer. 

Hier kun je lezen wat Cryon voor mij heeft gedaan!


No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.