Mesologie kan de oplossing zijn

gezondheid

Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik chronisch ziek en uiteraard heb je dan vaker gezondheidsklachten dan iemand die gezond is. Maar niet alleen ik heb veel klachten, ik merk dat steeds meer mensen zich niet goed voelen. Geen energie, last van buik klachten, hoofdpijn, gewrichtspijn, compleet uitgeput en ga zo maar door. 

VOEDING & TRAINING

Ik begeleid mensen met hun voeding & training en zoals ik in een vorige blog al schreef helpt je voeding en beweging erg mee aan hoeveel energie jij bijvoorbeeld hebt. Klanten  van mij die weken tot maanden bezig zijn met mijn schema’s beginnen veel meer energie te krijgen en die eeuwige hoofdpijn is ineens verdwenen. Super fijn dat ik hierbij kan ondersteunen, maar toch is er altijd nog een percentage mensen wat zich nog steeds niet goed voelt. Dan is er meer aan de hand en is alleen gezonde voeding of beweging niet genoeg.

DAGELIJKSE STRUGGLES

Met mij gaat het de afgelopen maanden slecht. Op social media laat ik niet veel  merken, ik heb geen zin om jullie te vervelen met mijn dagelijkse struggles en ik inspireer jullie liever op een positieve manier. Maar het gaat dus niet goed met mijn gezondheid en ik heb een dagelijkse strijd op het moment om alles draaiende te houden. Erg rot als je je eigen bedrijf hebt en dus elke dag een manier moet vinden om door te kunnen. Ik spaar mijn energie nu op en doe alleen de dingen die echt moeten. Sporten staat op een laag pitje en ik probeer zoveel mogelijk rust te houden.

SAMENWERKING REGULIERE GENEESKUNDE & ALTERNATIEVE GENEESKUNDE

De reguliere geneeskunde kan me niet meer helpen, heb al veel geprobeerd en niks helpt of het put me alleen maar meer uit. Mijn zusjes ( één heeft eczeem en één diabetes type 1) zijn wel eens naar een mesoloog geweest en dat heeft ze erg geholpen. Met de reguliere artsen kwamen ze niet verder, dus zijn ze naar andere manieren gaan kijken en toen kwamen ze uit bij Mesologie Praktijk Fassaert. De bloedtest die mijn zusje deed voor gluten en lactose was niet echt duidelijk. Waarschijnlijk kon ze er wel tegen werd er gezegd. Maar elke keer als ze het at werd ze heel ziek en kon ze bijna niks meer. Bij de mesoloog kwam er wel heel duidelijk uit dat ze hier dus absoluut niet tegen kan. Waarschijnlijk kan een bloedtest dan toch niet genoeg zien of een verkeerde uitslag geven.

Omdat zij zo waren geholpen heb ik een aantal van mijn klanten ook doorgestuurd en ook zij kwamen er eindelijk achter waar ze niet tegenkunnen. Nu ik zelf weer een terugval kreeg een aantal maanden terug heb ook ik gebeld naar de praktijk en ik kon snel terecht. Patricia is een hele lieve en warme vrouw, ik voelde me meteen op mijn gemak en ze heeft goed uitgelegd wat ze precies doet. Helaas was mijn lichaam nog niet klaar om doorgemeten te worden, dus dat gaan we de volgende afspraak doen. Ben erg benieuwd waar mijn lichaam slecht op reageert. Voor nu heb ik de vitamine B12 genomen, dit wordt vaak geadviseerd bij bijvoorbeeld chronische vermoeidheid.

EEN ANDERE KIJK OP JOUW GEZONDHEID

Patricia wil heel graag dat de alternatieve en reguliere geneeskunde gaan samenwerken. Mesologie is namelijk een complementaire geneeswijze, waarin de academische kennis uit de reguliere geneeskunde wordt gekoppeld aan de inzichten uit de alternatieve geneeswijzen. Zelf vind ik ook echt dat het nodig is dat ze gaan samenwerken!

Ik ben zelf al vanaf jongs af aan chronisch ziek en ik ben heel blij met bepaalde hulp van de artsen, maar vaak kom je niet verder en doen ze alleen aan symptoom bestrijding. Veel mensen blijven daardoor lopen met klachten en ook krijg je van de medicijnen vaak nog meer bijwerkingen en klachten.

Als ze samen zouden werken zouden er zoveel mensen geholpen zijn en Patricia heeft afgelopen weekend haar boek gelanceerd waarin ze pleit voor een samenwerking met de reguliere geneeskunde. Het boek heet ” Een andere kijk op jouw gezondheid” . Wil je meer informatie of het boek bestellen, dat kan hier.

Ik ga over een tijdje weer naar Patricia toe en dan gaan we kijken waar mijn lichaam niet goed tegen kan. Ik zal jullie op de hoogte houden! Heb je zelf klachten waar je niet vanaf komt, dan zou ik haar zeker eens een keer bellen. Ze heeft al zoveel mensen geholpen die ik ken, dus het is de moeite waard.

handtekening cynthia houben

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’

 

 

 

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • John van Aard

  Hallo Cynthia, ik ben ook gebeten door een teek, heb de Duitse variant (heel toepasselijk in mijn geval) FSME gekregen. 1e patiënt in Nederland, 4 weken ziekenhuis etc etc.

  Ik heb via een homeopatische arts nosodes gekregen, glazen buisjes met vloeistof van een firma uit Duitsland. Heeft vlgs mij geholpen.

  Groetjes en sterkte John

  • Cynthia Houben
   John van Aard

   Hi John,

   Ahw wat heftig zeg maar fijn dat je nu geholpen bent door die arts. Ik heb het helaas al vanaf mijn 11e en toen is er niks behandeld, maar ik ga er eens naar kijken wellicht kan het mij ook helpen. Dankjewel voor je reactie!

   • John van Aard
    Cynthia Houben

    Hallo Cynthia, vanavond bij Zembla aandacht voor Lyme in Duitsland.
    Jij hebt toch op Newman gezeten? Groetjes!

 • Lin

  Hey
  Sneu te lezen dat je zo struggled.
  Hoop dat ze je snel kunnen helpen. Zelf loop ik al een tijdje bij een arts die werkt op energetische wijze. Hij heeft mij en velen geholpen met zowel lichamelijke als psychische klachten. Mijn vriendin bv met fybromiologie kreeg alleen nog morfine mee van t zkh, ze loopt al tijdje bij hem en hij heeft zoveel pijn kunnen verminderen bij haar. Bij mij is het veel psychisch maar toch ook lichamelijk, zo liep ik oa flink door met een burn out en een platgelegde stofwisseling door het vele ‘diëten’ etc etc hihi lang verhaal. Maar wellicht kan hij jou ook verder helpen mocht je toch niet de antwoorden vinden, http://ericvanschijndel.nl/ is zijn site.
  Sterkte meis !

  • Cynthia Houben
   Lin

   Hi,

   Dankjewel voor je berichtje! Dat klinkt ook echt heel goed en ben blij dat jullie zo geholpen zijn. Het spreekt me erg aan dat hij op energetische wijze werkt. Ik zal zeker eens gaan kijken naar zijn website, thanks voor de tip:)

   Liefs

 • Katrien (Marie Cadie)

  Succes met het vinden van een oplossing. Ik geloof ook erg in de combi van voeding en sporten met daarboven op een goede geest … maar soms is dat niet voldoende!

  • Cynthia Houben
   Katrien (Marie Cadie)

   Dankjewel! Ja precies ik ook! Ik heb de afgelopen jaren alles veranderd aan mijn voeding en ik sport minimaal 3 keer per week liefst 6. Mijn mindset van erg negatief naar positief en nog blijf ik struggelen dus ik hoop dat ik nu een oplossing ga vinden.

 • Nicole

  Succes meid! Prachtig om te lezen dat je zo je best doet om positief te zijn. Maar zoals je zelf nu ondervind, het gaat niet altijd goed. Dat maakt je mens. Je mag dat best delen. Is voor mij ook best fijn om te lezen, social media is altijd zo’n schijn wereld maar fantastisch dat je gewoon bent wie je bent. Vervelen dat dit nu aan de hand is. Ik hoop dat je eruit gaat komen en iets zal vinden wat je helpt. Ga zo door en een dikke knuffel. Xx

  • Cynthia Houben
   Nicole

   Wat een super lief berichtje, doet me echt goed. Vind het soms erg moeilijk in dit wereldje en het maakt het wat makkelijker voor me als ik open en eerlijk kan zijn. Ik blijf in ieder geval geloven dat er een dag komt dat ik me goed zal voelen:). Veel liefs xx

 • Afina

  Ik begrijp dat het lastig is om je huidige situatie te delen: Je helpt anderen aan een betere conditie door middel van voeding & training en zelf heb je even een flinke terugval. Maar hé, hoe herkenbaar is dat voor jouw doelgroep! Ook ik ben chronisch ziek en ik merk – net als jij – dat positief zijn, erover schrijven en andere mensen daarmee helpen echt fijn is. Dus ga vooral door met jouw persoonlijke artikelen delen! Veel succes met je zoektocht naar een passende oplossing voor nu. Ik heb ook een waslijst aan verrassende voedingsintoleranties gekregen na een uitgebreid onderzoek, waarmee gelukkig mijn PDS klachten enorm zijn verbeterd… nu de rest nog 😉

  • Cynthia Houben
   Afina

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat rot dat je ook chronisch ziekt bent, maar mooi dat je ook op die manier mensen helpt, ik ga je website van de week bekijken, ben benieuwd! En fijn dat je veel minder last hebt van je PDS, haha inderdaad stapje voor stapje moeten we maar denken hé. Soms lastig vind ik;) maar geeft al voldoening dat we er anderen mee kunnen helpen gelukkig

   Liefs