Welcome

We are creative.

Follow us

Mesologie kan de oplossing zijn

gezondheid

Mesologie kan de oplossing zijn

Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik chronisch ziek en uiteraard heb je dan vaker gezondheidsklachten dan iemand die gezond is. Maar niet alleen ik heb veel klachten, ik merk dat steeds meer mensen zich niet goed voelen. Geen energie, last van buik klachten, hoofdpijn, gewrichtspijn, compleet uitgeput en ga zo maar door. 

VOEDING & TRAINING

Ik begeleid mensen met hun voeding & training en zoals ik in een vorige blog al schreef helpt je voeding en beweging erg mee aan hoeveel energie jij bijvoorbeeld hebt. Klanten  van mij die weken tot maanden bezig zijn met mijn schema’s beginnen veel meer energie te krijgen en die eeuwige hoofdpijn is ineens verdwenen. Super fijn dat ik hierbij kan ondersteunen, maar toch is er altijd nog een percentage mensen wat zich nog steeds niet goed voelt. Dan is er meer aan de hand en is alleen gezonde voeding of beweging niet genoeg.

DAGELIJKSE STRUGGLES

Met mij gaat het de afgelopen maanden slecht. Op social media laat ik niet veel  merken, ik heb geen zin om jullie te vervelen met mijn dagelijkse struggles en ik inspireer jullie liever op een positieve manier. Maar het gaat dus niet goed met mijn gezondheid en ik heb een dagelijkse strijd op het moment om alles draaiende te houden. Erg rot als je je eigen bedrijf hebt en dus elke dag een manier moet vinden om door te kunnen. Ik spaar mijn energie nu op en doe alleen de dingen die echt moeten. Sporten staat op een laag pitje en ik probeer zoveel mogelijk rust te houden.

SAMENWERKING REGULIERE GENEESKUNDE & ALTERNATIEVE GENEESKUNDE

De reguliere geneeskunde kan me niet meer helpen, heb al veel geprobeerd en niks helpt of het put me alleen maar meer uit. Mijn zusjes ( één heeft eczeem en één diabetes type 1) zijn wel eens naar een mesoloog geweest en dat heeft ze erg geholpen. Met de reguliere artsen kwamen ze niet verder, dus zijn ze naar andere manieren gaan kijken en toen kwamen ze uit bij Mesologie Praktijk Fassaert. De bloedtest die mijn zusje deed voor gluten en lactose was niet echt duidelijk. Waarschijnlijk kon ze er wel tegen werd er gezegd. Maar elke keer als ze het at werd ze heel ziek en kon ze bijna niks meer. Bij de mesoloog kwam er wel heel duidelijk uit dat ze hier dus absoluut niet tegen kan. Waarschijnlijk kan een bloedtest dan toch niet genoeg zien of een verkeerde uitslag geven.

Omdat zij zo waren geholpen heb ik een aantal van mijn klanten ook doorgestuurd en ook zij kwamen er eindelijk achter waar ze niet tegenkunnen. Nu ik zelf weer een terugval kreeg een aantal maanden terug heb ook ik gebeld naar de praktijk en ik kon snel terecht. Patricia is een hele lieve en warme vrouw, ik voelde me meteen op mijn gemak en ze heeft goed uitgelegd wat ze precies doet. Helaas was mijn lichaam nog niet klaar om doorgemeten te worden, dus dat gaan we de volgende afspraak doen. Ben erg benieuwd waar mijn lichaam slecht op reageert. Voor nu heb ik de vitamine B12 genomen, dit wordt vaak geadviseerd bij bijvoorbeeld chronische vermoeidheid.

EEN ANDERE KIJK OP JOUW GEZONDHEID

Patricia wil heel graag dat de alternatieve en reguliere geneeskunde gaan samenwerken. Mesologie is namelijk een complementaire geneeswijze, waarin de academische kennis uit de reguliere geneeskunde wordt gekoppeld aan de inzichten uit de alternatieve geneeswijzen. Zelf vind ik ook echt dat het nodig is dat ze gaan samenwerken!

Ik ben zelf al vanaf jongs af aan chronisch ziek en ik ben heel blij met bepaalde hulp van de artsen, maar vaak kom je niet verder en doen ze alleen aan symptoom bestrijding. Veel mensen blijven daardoor lopen met klachten en ook krijg je van de medicijnen vaak nog meer bijwerkingen en klachten.

Als ze samen zouden werken zouden er zoveel mensen geholpen zijn en Patricia heeft afgelopen weekend haar boek gelanceerd waarin ze pleit voor een samenwerking met de reguliere geneeskunde. Het boek heet ” Een andere kijk op jouw gezondheid” . Wil je meer informatie of het boek bestellen, dat kan hier.

Ik ga over een tijdje weer naar Patricia toe en dan gaan we kijken waar mijn lichaam niet goed tegen kan. Ik zal jullie op de hoogte houden! Heb je zelf klachten waar je niet vanaf komt, dan zou ik haar zeker eens een keer bellen. Ze heeft al zoveel mensen geholpen die ik ken, dus het is de moeite waard.

handtekening cynthia houben

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’