Welcome

We are creative.

Follow us

SOMS BEN IK NET EEN KLUIZENAAR | MY DIARY #4

cynthia houben, hooggevoelig, hss, hsp, gezonde levensstijl

SOMS BEN IK NET EEN KLUIZENAAR | MY DIARY #4

Vandaag weer een nieuwe MY DIARY! Iedere maandag post ik een nieuw dagboek en kun je lezen wat er in mijn leven gebeurt, wat ik voel en wat ik denk. Als je nieuw bent op mijn website kun je eventueel eerst het stukje About Me lezen. 

Sommige periodes sluit ik mezelf sociaal af en sommige weken heb ik zin om iedere dag mensen te zien. Het is iets wat ik heel irritant aan mezelf vond. Soms ben ik net een kluizenaar en de volgende maand heb ik ineens helemaal volgepland en vind ik het ook oprecht leuk.

Hooggevoelig

Toen ik erachter kwam dat ik hooggevoelig was, wat niet hetzelfde betekent als gevoelig, viel alles op zijn plek. Ik ben ook nog eens HSS, wat eigenlijk gewoon betekent dat je jezelf continue in de weg zit haha.

Je bent dan namelijk hooggevoelig dus je kan veel prikkels niet aan, maar je wil juist heel veel doen omdat je een High Sensation Seeker bent. Erg tegenstrijdig dus…

Allemaal labels en eigenlijk hou ik er niet zo van, maar we moeten dingen nou eenmaal een naam geven zodat het makkelijker wordt om het in één woord te begrijpen.

Ik heb er door de jaren heen meer mee leren omgaan en kan nu accepteren dat ik soms helemaal geen behoefte heb aan mensen zien of dingen ondernemen. Sterker nog, ik heb het nodig om mezelf dan af te sluiten om weer op te laden.

cynthia houben, persoonlijke blog

Sociaal awkward

Ik begin mezelf steeds meer te accepteren en zie nu ook in dat het geen vloek hoeft te zijn. Als hooggevoelig persoon kun je namelijk o.a. voelen wat een ander voelt. Dat komt bijvoorbeeld goed van pas in mijn coaching, maar ook in vriendschappen of relaties.

Vorige week had ik weer zo’n week waarin ik juist veel zin had om dingen te ondernemen en mensen te zien. Ik heb trouwens ook periodes waarin ik het eng vind om mensen te zien, dan ben ik echt sociaal awkward. Ik weet niet wat het dan is, maar ik krijg dan echt een soort angst over me heen.

In het verleden was dit veel heftiger, gelukkig heb ik het nu vrijwel onder controle. De periodes waarin het weer naar boven komt is vaak als ik stress ervaar. Vandaar dat ik stress nu op allerlei manieren vermijd. In een andere blog vertel ik daar nog wel meer over.

Het gaat goed!

Het ging een stuk beter met mijn gezondheid, dus ik kon weer lekker trainen zonder al te veel pijn! Ook het eten ging super goed. Was na al die jaren bulken helemaal vergeten dat het zo leuk is om je spier definitie weer te zien.

Na Londen en de feestdagen ( lees slechte voeding) had ik weer veel last van mijn gezondheid. Bizar wat goede voeding dan toch met je lichaam en energie doet nu ik weer een maand bezig ben met het Gymjunkie Lifestyle Plan. Eigenlijk is het helemaal niet bizar haha, want wat je erin stopt zo ga je je natuurlijk voelen! Slechte voeding = je slecht voelen. Goede voeding = je goed voelen. Simple as that.

gezond afvallen, gymjunkie lifestyle plan, vet verliezen

Lekker ontspannen

Donderdag en vrijdag ben ik naar Thermae 2000 geweest met Angela. We waren er in 2016 voor een samenwerking met ze. Dat beviel zo goed dat we nu wel weer eens terug wilde komen!

Deze keer zonder samenwerking en wat was het weer heerlijk! Echt een aanrader om een nachtje te blijven slapen als je een keer lekker wil ontsnappen aan je hectische leventje.

Wij zaten nu in Limburg, maar er zitten nog veel meer andere welness centra door Nederland, dus er zit er vast ook één bij jou in de buurt.

Verliefd

Dennis zou ik eigenlijk niet zien vorige week. Hij was druk met zijn werk en zijn bedrijf Shapevisions en ik had ook veel afspraken. Omdat we 1 uur van elkaar vandaan wonen ga je niet zo snel ”even” langs.

Twee weken elkaar niet zien voelde wel erg lang, dus hebben we elkaar toch nog even gezien. We zijn weer naar de bios geweest… what’s new ;). Wij hebben een pathé pas dus vandaar dat we zo vaak gaan. En verder alleen samen gewerkt & gesport.

cynthia houben, dennis shape, thailand, liefde

Ik heb altijd relaties gehad waarbij je in dezelfde stad woont en dan zagen we elkaar bijna dagelijks. Dus dit was zeker even wennen en moet zeggen dat ik het soms moeilijk vind, omdat je niet zomaar even langs kunt, maar het positieve is dat je elkaar dus ook altijd mist haha.

Ken Dennis al 2,5 jaar waarvan we 1,5 jaar een relatie hebben en ik word alleen maar meer verliefd op hem. We hebben ook onze struggles gehad, maar elke keer werd de liefde nog sterker. Zo fijn voelt dat als je elkaar steeds beter leert kennen.

Komende week is weer lekker volgepland. Ik heb er zin in! Januari is alweer bijna voorbij, vinden jullie het ook zo bizar hoe snel de tijd gaat?

Tot volgende week maandag bij een nieuwe MY DIARY!

Je kunt mij ook volgen via:

InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’