Welcome

We are creative.

Follow us

Wat is hooggevoeligheid en hoe ga je ermee om?

hooggevoeligheid, tips hooggevoelig, tips hsp

Wat is hooggevoeligheid en hoe ga je ermee om?

Deze week een mindset video over hooggevoeligheid. Vorig jaar ben ik erachter gekomen dat ik hooggevoelig ben. Dit is iets anders dan gevoelig zijn of empathisch. Het heeft te maken met je hersenen en zenuwstelsel. Het komt net zoveel voor onder vrouwen als mannen en het kan een vloek zijn of een gave. 

Als je niet weet dat je hooggevoelig bent is het leven heel zwaar. Je begrijpt jezelf niet, hoort vaak van anderen dat je veel te gevoelig bent en daardoor denk je dat je niet normaal bent. Je gaat tegen je gevoel in en gaat dingen doen die je niet fijn vindt. Je bent als HSP’er gevoeliger voor depressies, stress en verslavingen.

Maar als je dus leert om te gaan met je hooggevoeligheid kan het leven heel erg mooi worden. Alle gevoelens die je hebt worden intenser, alles wat andere mensen voelen voel jij ook maar je leert het toe te laten of je ervoor af te sluiten. Dit afsluiten lukt me steeds beter maar ik heb nog een hele weg te gaan.

Ongeveer 20% van de bevolking is hooggevoelig. 70% daarvan is HSP en 30% is HSS ( high sensation seeker) ik ben het laatste. Hierbij maak je het jezelf nog moeilijker, maar je bent zoals je bent, dus het enige wat je kunt doen is daarmee leren omgaan.

In mijn video vertel ik uitgebreid hoe het is om hooggevoelig te zijn en wat mij helpt ermee om te gaan in het dagelijks leven.

Video: Wat is hooggevoeligheid en hoe ga je ermee om?

Elke maandag een weekvlog & iedere woensdag een video over mindset, voeding, training of een workout. Je kunt je ( gratis ) abonneren op mijn kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s!

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’