Welcome

We are creative.

Follow us

Ik voel me rot… en nu?

Ik voel me rot… en nu?

Ik werd vanochtend wakker en voelde me een beetje down. Altijd als ik die gevoelens krijg ga ik rustig op bed liggen en vraag me af waarom ik me zo rot voel. Ik kwam erachter dat ik het gevoel heb niet helemaal mezelf te kunnen zijn. En dan bedoel ik niet bij mijn vrienden of familie, maar op social media. Gisteren was ik ziek en toen heb ik bijna de hele dag mezelf afgesloten van de buitenwereld en ben ik weer spirituele boeken gaan gelezen en heb ik gemediteerd. 

Ik sprak met een jongen die ik via via ken over onze spirituele ontwaking. Hij is iemand waarvan ik het ook niet zou verwachten en hij andersom ook niet van mij. We hadden het erover dat het soms lastig is in deze maatschappij om zo anders te zijn. Wij zijn met dingen bezig waarvan wellicht maar 10-20% van de mensen bezig is. En van onze leeftijd nog veel minder. Veel mensen zijn bezig met mindset, maar toch is dat iets heel anders dan spiritualiteit. In de fitnesswereld is/lijkt iedereen zo’n positieve mindset te hebben, maar tegelijkertijd veroordelen ze mensen, haten ze op mensen die anders zijn dan zij, hebben ze afgunst aan mensen die meer likes hebben of meer volgers… Waar gaat het over? Dat is absoluut niet spiritueel.

Waarom ik me dan rot voel? Omdat ik merk dat ik zelf niet veel over spiritualiteit praat omdat ik bang ben voor reacties van mensen of dat mensen het niet snappen. Maar dat doe ik zelf! Ik kies er bewust voor dit niet te plaatsen, dus houd ik mezelf ”gevangen” en laat ik het toe me rot te voelen. Dus daar ben ik nu klaar mee. Ik ga er gewoon over schrijven, wat iemand ook vindt, want het heeft mij zoveel geholpen de afgelopen 2 jaar. Het heeft me geholpen om gelukkig te zijn met heel weinig en daardoor heb ik nu heel veel. Het heeft me geholpen om mezelf te accepteren met al mijn imperfecties. Ik hoor dat een aantal mensen in het fit wereldje mij arrogant noemen, maar ze verwarren het met gelukkig zijn met wie je bent. Dat is iets heel anders. Mensen die arrogant zijn stellen zichzelf boven iemand anders. Mensen die zelfverzekerd zijn en van zichzelf houden, die zien iedereen als gelijk.

Omdat het mij zo heeft geholpen, vind ik dat ik het wel moet delen. Diegene die er klaar voor zijn en ook gelukkiger willen zijn, die kan ik helpen. En diegene die het gek vinden of het niet snappen, snap ik ook zo goed. Een aantal jaar geleden verklaarde ik mijn moeder vaak voor gek, omdat zij al heel haar leven zo is. Maar ik vond het altijd maar raar. Dus ik snap die mensen ook en laat die in hun waarden. Die zijn er niet klaar voor en misschien wel nooit, maar dat is ook goed! We hebben allemaal een ander pad en andere interesses. Als we elkaar maar respecteren :).

Aan je mindset werken is goed om bijvoorbeeld meer in jezelf te geloven, op jezelf leren te vertrouwen en positiever over het leven te denken. Maar spiritueel groeien is goed om bijvoorbeeld jaloezie uit je leven te bannen, haat gevoelens, afgunst, angsten en ga zo maar door. Ik kan niet eens beschrijven in woorden hoe ik veranderd ben. Ieder mens heeft gevoelens van jaloezie, afgunst, onzekerheid of angsten. Maar juist omdat je zo op het menselijke en materiële focust blijf je die gevoelens hebben. En eerlijk, niemand vindt het fijn zich zo te voelen. Want het is een teken van onzekerheid. Maar als je je gaat focussen op de ziel, dan verandert er zoveel. Ik kan nu eindelijk zeggen na 2 jaar dat die gevoelens met 70-80% zijn verminderd. En ik weet zeker dat ik ooit bij de 100% kom. Ik heb nog een heel leven en groei elke dag. Als je die rot gevoelens vermindert, dan zul je zien dat je zo’n ander mens wordt en dat heel je leven gaat veranderen! En nog belangrijk, dat je altijd gelukkig bent, hoe weinig je ook hebt.

Het is geen toeval dat ik van geen opleiding, elke dag ziek door 2 chronische ziektes, geen geld en geen eigen huis naar een eigen bedrijf, energie voor 10, genoeg geld en een eigen huis ben gegaan. Dat is niet doordat ik alleen maar hard werk… Het is een wonder dat ik energie heb terwijl ik op papier nog steeds die ziektes heb en er niks is veranderd. Ik wil alweer veel te veel gaan typen, maar ik kan beter steeds korte blogjes schrijven hierover. Ben erg benieuwd of er nog meer mensen mee bezig zijn! En don’t worry, de mensen die nu denken oh no gaat ze alleen nog maar daarover schrijven. Nee, want ik hou echt van die balans! Zoals je weet hou ik net zo goed van beauty, fitness en fashion als van spiritualiteit. Het is niet het één of het ander, it’s about everything:).

  • Dit artikel vond ik ook erg interessant om te lezen over meditatie!

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram