IK VOEL ME K*T EN WAT DOE JE DAN?

by

Voortaan ga ik wat vaker blogs schrijven over mailtjes die ik krijg. Krijg steeds meer mails over mindset en mijn blogs met allerlei vragen, dus misschien wel handig dat ik er meteen een blog van maak dan. De vraag die ik afgelopen week regelmatig kreeg was: ‘ Hoe ga je om met negatieve emoties? ‘  

BANG VOOR NEGATIEVE GEVOELENS

Heel vroeger was ik altijd negatief, 2 jaar geleden besloot ik altijd positief te zijn. Super goed en mijn leven is toen drastisch veranderd. Maar ik werd angstig voor negatieve gevoelens, dus stopte ik ze snel weg en ging weer door. Tot ik begin dit jaar compleet instortte. Misschien weet je het nog als je me al een tijdje volgt. Te lang altijd maar vrolijk willen zijn breekt je gewoon op. Door de wet van de aantrekking was ik bang geworden voor negatieve dingen en gevoelens. Inmiddels weet ik dat dit absoluut niet nodig is. Het gaat erom dat je gedachtes over het algemeen meer positief dan negatief zijn. En je hebt hier ook verschillen in. Zeiken over het weer of roddelen over mensen is gewoon niet nodig en is heel negatief.

DIE GEVOELENS MOGEN ER ZIJN

Maar voel jij je rot of verdrietig zonder reden of met reden, dan is dat gewoon normaal! Die momenten hebben we allemaal en we hebben ze ook nodig. Ik heb mijn down gevoelens nu compleet geaccepteerd. Ze mogen er zijn. Ik veroordeel ze niet meer. Je bent maar een mens, hebt ook een heel verleden en iedereen maakt heftige dingen mee die nog niet verwerkt zijn. Je rot voelen of het niet meer zien zitten betekent niet dat je zwak bent of niet normaal. Je bent juist heel normaal! Je moest eens weten hoeveel mails en DM’s ik krijg van (jonge) mensen die zich vaak depressief of gewoon rot voelen. Maar allemaal zeggen ze dat hun omgeving het niet weet, omdat ze niet willen zeuren.

cynthia houben

STEL JE OPEN NAAR JE OMGEVING

Ik denk dat het juist daar mis gaat. We zijn allemaal gesloten, doen voor de buitenwereld alsof alles goed gaat. Op social media laat je natuurlijk alleen alle leuke dingen zien, maar je weet niet wat er achter gesloten deuren plaatsvindt. We praten niet meer echt met vrienden, familie, kennissen. Terwijl we zoveel aan elkaar zouden hebben als we ons openstellen. Mijn vriendinnen en ik zijn ons het laatste jaar ook veel meer gaan openstellen naar elkaar. We hoeven niet meer net te doen of onze relaties geweldig zijn, onze dagen perfect en of we al het geld van de wereld hebben. Vroeger praatte je daar niet over, maar nu zeggen we het gewoon als het kut gaat. Daar zijn we toch vriendinnen voor en we trekken elkaar er steeds doorheen en niemand zeurt. Al voel je je elke dag depressief, zeg het tegen me denk ik dan, want dan kan ik er voor je zijn. Je zult je verbazen over hoeveel mensen op dit moment door soortgelijke struggles gaan!

VOEL ALLES!

Dus wat ik nu doe en wat echt werkt? Ik voel me rot, ik ga even 10 minuten naar de slaapkamer of naar buiten en laat die gevoelens helemaal toe. Ik voel me intens rot en voel het zonder het tegen te houden. En zonder het als negatief te zien. Klinkt raar maar ik ”geniet” even van dit gevoel. Want waarom is dit slecht? Ik mag me gewoon rot voelen. Daarna laat ik het compleet los. Het gekke is je voelt echt dat het los komt als het ware. Ik denk omdat ik vroeger ertegen vocht en ik wilde me perse blij voelen, dat het alleen maar erger werd. Nu accepteer ik dat ik me zo voel, ik voel het intens en laat het los. En nee ik hoef niet vrolijk te zijn, ik probeer die dag zo fijn mogelijk voor mezelf te maken. Morgen weer een dag:).

Voel dus gewoon wat je voelt, zonder strijd, zonder het te veroordelen. Ga mee in de flow, als je down bent ben je down als je vrolijk bent ben je vrolijk. Maak het leven niet moeilijker dan het al is, het heeft mij enorm geholpen zo nu te leven, misschien helpt het jou ook!

handtekening cynthia houben

Je kunt me ook volgen via InstagramFacebook & Bloglovin’

 

 

4 Responses
 • Debbythechocoholic@outlook.com
  juli 24, 2017

  Heel mooi geschreven. Dit artikel is wel een eyeopener voor me. Ik voel me ook vaak “kut”, maar durf me enkel open te stellen naar Mr. Boyfriend. Hij is de enige die me niet beoordeelt op basis van mn gevoelens. Jammer genoeg heb je altijd mensen die je gevoelens tegen je gebruiken (ja ik meen het, die mensen bestaan echt!). Ik noem het meer een ‘beschermlaagje’ voor mezelf wanneer ik me niet echt openstel naar iemand anders. En natuurlijk wil ik ook niet zeuren, want dan ‘verdoe ik hun tijd’..
  dit artikel toont me dat het oke is om je kut te voelen, zolang je het gevoel maar laat gaan. Met een positieve mindset kom je zoveel verder.
  Blijf wie je bent, want ik vind je prachtig! Bedankt om je zo open te stellen ♥️

  • Cynthia Houben
   juli 24, 2017

   Je reactie doet me zoveel! Ik ben echt blij dat je er iets aan hebt en je hebt helemaal gelijk sommige mensen moet je je niet naar open stellen, ze kunnen gemeen zijn of je vertrouwen beschamen en dat is het laatste wat je wilt in je leven. Heb het zelf ook meegemaakt:(. Daardoor ben ik mensen niet meer gaan vertrouwen. Maar nu ben ik zelfs vaak heel open tegen mensen die ik net ken. Ik ga nu meer op mijn onderbuik gevoel af of iemand op hetzelfde level zit en niet meer op hoe lang ik iemand ken. Dat was zo’n eyeopener een aantal van die mensen zijn nu zelfs één van mijn beste vrienden! Ontzettend fijn trouwens dat je je vriend hebt om mee te praten. Een relatie waarin je compleet jezelf kan zijn, dat is zo mooi! Nogmaals dankjewel voor je berichtje, zo lief! x

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.