Ik ben niet meer gelukkig… er moet iets veranderen!

by

Al een aantal maanden ben ik bezig om deze website te bouwen. Mensen die me al een tijdje volgen weten dat ik vorig jaar www.gymjunkies.nl heb opgezet samen met mijn vriend Mark. Ontzettend dankbaar en blij dat we dit samen hebben kunnen opzetten en zoveel mensen kunnen helpen hun levensstijl te veranderen.

De laatste maanden ben ik mezelf een beetje verloren. Dit is niet te zien op social media, want eerst wilde ik zelf uitvogelen wat er aan de hand was. Nu een paar maanden later weet ik wat me dwars zat. Ik was het beu om altijd maar over sport en voeding te praten. Begrijp me niet verkeerd, ik hou ervan om te sporten en om goed voor mijn lichaam te zorgen, alleen mijn progressie is niet mijn prioriteit. Ik besefte me dat geluk niet voorkomt uit het lichaam dat je hebt, maar uit jezelf. Gelukkig zijn is een state of mind en niet iets wat je kunt bereiken door mooie spullen of een six pack. Dat is tijdelijk geluk, maar niet blijvend. Hier heb ik al een keer een blog over geschreven, die kun je hier lezen.

Het is mens eigen om iedereen in een hokje te stoppen, een label op te plakken. Ik ben een fitgirl volgens anderen, maar zelf vind ik van niet. Ik ben gewoon mezelf… Ja ik sport en let op mijn voeding, want dit is een deel van mijn leven en ik voel me er goed door. Maar ik drink ook wel eens alcohol en op feestjes rook ik soms ook nog ( Oh nee, dat kan toch niet je bent een fitgirl ;). SHOCK). En tja wellicht nog meer ongezonde dingen die mij uit de box FITGIRL plaatsen.

Het bouwen van deze site stond een tijdje stil, maar toen ik niet meer gelukkig was en weer langzaam aan steeds depressiever werd, wist ik dat er iets moest veranderen. En niet het stoppen met Gymjunkies of mijn Instagram account, maar er juist iets BIJ gaan doen. Ik wil niet het oude inruilen voor iets nieuws, want ik ben ontzettend blij met onze website. Ik wilde iets extra’s. Je hoeft in mijn ogen niet maar één ding te zijn of te doen, je kunt alles zijn wat je maar wilt.

Vandaar mijn eigen website. Ik voel me vrij hier te schrijven wat ik wil, over welk onderwerp dan ook. Sommige onderwerpen zullen je misschien niet boeien, andere topics weer wel. Ik hou van heel veel verschillende dingen, wat er denk ik voor gaat zorgen dat het een site wordt met brede onderwerpen. Ik kan heel diep gaan, spiritualiteit en filosofie interesseren me misschien nog wel het meest. Het onderzoeken van onze mindset vind ik ook erg interessant. Maar ook make-up, kleding, feesten & reizen etc ben ik gek op, dus dat soort blogs zul je hier ook gaan vinden.

Het enige wat ik wil doen is mezelf zijn en andere mensen inspireren en motiveren om ook meer zichzelf te zijn. Ik hoop dat ik mensen kan helpen om blij met zichzelf te zijn en aan zichzelf te werken van binnenuit.

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’

 

12 Responses
 • Femke
  mei 23, 2016

  Nou lieve Cynnie, ik snap wel waarom je berichtjes krijgt van meiden die jou willen zijn. Tuurlijk krijgen ze veel niet mee.. maar ik snap ze wel. Eindelijk is je site daar en je weet dat ik ga je volgen. Ik ben meteen je Bloglovin’ gaan volgen haha :-)! X

  • Cynthia Houben
   mei 24, 2016

   Ahw zo lief Femmie, en bloglovin’ moet je me nog eens uitleggen. Snap er niet zoveel van haha. xx

 • Saski
  mei 23, 2016

  Pracht mens met het hart op de juiste plek ben je!!

  Mensen houden ervan elkaar in hokjes te plaatsen, commentaar op elkaar hebben en het altijd beter weten, hoe iets wel of niet moet? Dat zijn de struggles waar we denk ik allemaal wel tegen aanlopen!

  Ik vind het vreselijk moeilijk om voor mezelf op te komen, menig mens zegt (bijna iedereen) SAs, jij bent toch niet onzeker?Als ik ze dan vertel dat ik dat juist wel ben, en alles in m’n leven zo wil doen om het een ander naar de zin te maken! Lukt dat dan, is de volgende vraag ?, nee natuurlijk niet. Ieder mens is verschillend en heeft een ander belevings- en verwachtingspatroon! Ik probeer er de laatste maanden voor mezelf een juiste weg in te vinden maar blijf mezelf er op betrappen dat ik dit heel lastig vind!

  Lief
  Saskia ?

  • Cynthia Houben
   mei 24, 2016

   Ik snap je helemaal! Dat is inderdaad iets wat we helaas als mensheid nog veel te veel doen. Een ander het naar de zin willen maken is eigenlijk zo’n mooie eigenschap, maar vaak ga je er zelf aan onderdoor en doe je niet meer wat jij echt wilt. Vooral doen wat jou gelukkig maakt, dan kun je anderen ook beter helpen als je goed in je vel zit. Topper ben je:).

 • Daphne
  mei 23, 2016

  Ik vind het erg interessant om te lezen over spiritualiteit! Had het eerlijk gezegd niet bij je verwacht! Maar ik vind het super dat jou het ook interesseert ?

 • Lina
  mei 23, 2016

  “Ik wil zoals jou zijn” deze zin is erg populair, maar zo verkeerd getypt. Jij hebt hoogstwaarschijnlijk je ups & downs en dat maakt je menselijk. Met het bovenstaande zinnetje dat volgers gebruiken, denken ze dat een groot aantal volgers/gesponsord worden ofnog fitness model zijn je problemen uit de weg helpen en helemaal verdwijnen. & dat is niet zo, dat weet jij nu ook wel. Het is de manier WAAROP je problemen handelt en daardoor groeit. Hoe ouder je wordt, hoe beter je er in bent. Doordat jij even afstand hebt genomen van sociale media om na te denken geeft alleen maar aan hoe intelligent je bent. Wat je ook kunt doen voor 1 van je volgende blogposts is vertellen hoe je met down turns kunt omgaan. (Maak het niet te mainstream. E.g. 10 dingen die je gelukkiger maken enzo) probeer een paar psychologische boeken vast te nemen en je daarin te laten inspireren. Of boeken van het spiritualisme, zodat je je content net IETS meer geeft. Ik begrijp ongeveer wat je met je blog wilt doen. Je kan ook over het “oordelen” & “etiketten plakken” schrijven. (Dat vind ik namelijk ZEER interessant om te lezen). Over hoe jij er mee om gaat en wat jij doet als jejezelf betrapt op het in vakjes steken(ja, het is menselijk) voila, ik hoop dat ik je een beetje heb geïnspireerd. groet

  • Cynthia Houben
   mei 24, 2016

   Wat een mooi en lief berichtje, dankjewel! Dat zijn goede onderwerpen en inderdaad een beetje de richting die ik uit wil. Ik zal vooral over eigen ervaringen en leerpunten schrijven. Ik schrijf mijn blogs altijd in één keer en uit m’n gevoel, zodat het oprecht is en niet nagedacht over wat ik wil zeggen. Er komt trouwens ook een gastblogger op mijn site, een psychologe die eens in de 2 weken een stukje gaat schrijven:)!

 • Nina Simplynspecial
  mei 23, 2016

  Goed om te lezen dat je nu weet welke richting je op wil. Zoiets kan heel verhelderend werken 🙂 Je mag trots zijn op wie je bent en wat je hebt bereikt.

  • Cynthia Houben
   mei 24, 2016

   Wat een lieve reactie dankjewel! En absoluut waar, alles is gelijk weer heel helder wat ik wil:).

 • Mark
  mei 25, 2016

  Hoi Cyntia,
  Train ook regelmatig en probeer ook een beetje op mn voeding te letten, maar houdt teveel van lekkere dingen haha.
  Zat weleens op je Insta te kijken, waar ik bij toeval op uitkwam een tijd geleden, we hebben nog ff een discussie gehad over het Egypte verhaal toen…?
  Kwam nu uit op je site en blog, en vindt het mooi dat je inziet dat er meer is dan sport en voeding ja, heel goed, moet altijd wel beetje lachen om iedereen die alleen maar fotos van zichzelf neerzet en fotos over voedsel, waarom is dat eigenlijk? Mensen zijn vaak onzeker over zichzelf, wat ook normaal is natuurlijk, zelf geen last van btw, maar toch is het een vorm van aandacht vragen voor iets.. Niet jou persoonlijk, maar meer in algemene zin, hoe meer likes of comments hoe beter denkt men vaak, daarom vind ik het mooi om te lezen dat je inziet dat het daar totaal niet om draait in t leven, ook uiterlijk is maar een verpakking, en zegt niks, vaak zijn de mooiste mensen het onzekerst, jij weet wie je bent en wat je wilt! Mensen oordelen altijd, ik doe ook wat ik leuk vind, en trek aan wat ik wil, maakt je een mooier mens uiteindelijk, schapen zijn er genoeg! ??

  Keep on going the good way!???✌?️

  • Cynthia Houben
   mei 26, 2016

   Hi Mark,
   Haha ja inderdaad, dat weet ik nog wel ;). Wat leuk dat je even een berichtje stuurt, waardeer ik:). En klopt helemaal wat je zegt, veel mensen die leven in hun Instagram account (inclusief ik een tijdje geleden), terwijl dat helemaal niet het echte leven is. Het leven heeft zoveel meer te bieden dan sport en voeding! Ik liep hier al heel lang mee en voelde me vaak ongelukkig door social media. Ben blij dat ik er nu voor heb gekozen helemaal mezelf te zijn! Nogmaals dankjewel voor je reactie:D.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.