Welcome

We are creative.

Follow us

HOTSPOT BREDA | RESTAURANT BON SANG

bon sang

HOTSPOT BREDA | RESTAURANT BON SANG

Van de week ben ik lekker gaan eten bij Bon Sang. Ik was met mijn zusje, nichtje en nog een vriendin. Vroeger zagen we elkaar zovaak en de laatste tijd is het minder omdat we allemaal druk zijn. Heb wat rondgevraagd of iemand nog een goed restaurant wist en toen kwam Bon Sang een paar keer naar boven! We hebben zo lekker gegeten dus hij hoort zeker bij de hotspots op mijn website! De foto’s moesten met mijn telefoon worden genomen omdat mijn camera niet wilde meewerken… dus soms zijn ze van iets mindere kwaliteit. 

20170117_190739-01

Om 19.30 hadden we gereseveerd. Het restaurant ligt in Teteringen, eigenlijk maar 10 minuutjes vanaf mijn huis. Dus we waren er lekker snel! Van buiten vond ik het er al heel gezellig uitzien en bij binnenkomst kwam er meteen iemand naar ons toe die onze jassen aannam. Omdat het dinsdag was, was het niet super druk en mochten we zelf nog een tafeltje uitkiezen. We zijn bij het raam gaan zitten, achterin bij de open haard, die stond aan dus was heerlijk warm! Alles zag er super netjes en luxe uit, een warme sfeer en de bediening was heel vriendelijk. Je voelde je echt welkom.

bon sang

Nadat onze drankjes waren opgenomen kregen we de menukaart en een mandje brood. Wat een keuze! Ik ben gek op soep, dus uiteraard nam ik dat als voorgerecht. Ze hebben 4 verschillende soorten soep. Evie en ik namen de Soep van butternutpompoen met creme fraiche en rilette van eend! Cheyenne had de Coquilles met gerookte creme fraiche, tuinbonen, kaviaar van bloody mary, gepofte paprika en krokant van wortel en pastinaak. Hele mond vol haha, ze vond het heerlijk! En Amanda had gerookte hertenham met gemarineerde beukenzwammen, aceto uitjes, rode biet, truffel en kroepoek van tapioca en truffel.

bon sang

bon sang

20170117_195757-01

20170117_195735-01

Als hoofdgerecht heb ik gekozen voor de heilbotfilet met saus van gepofte paprika. Evie en Cheyenne hadden de tournedos met gamba’s en een jus van gepofte knoflook. En Amanda had de gegrilde steak Bavette met jus van sjalot en tapanade van olijf en zondgedroogde tomaten.

bon sang

 

bon sang

Ik zat al best vol na deze gerechten, maar een toetje mag niet ontbreken! Het klonk allemaal zo lekker, dat ik toch nog iets wilde nemen. Cheyenne had een warm chocolade taartje met vloeibare vulling nougatineparfait en advocaat. Evie had Crè­me brûlée met een chocolade brownie en walnotenijs. En ik koos voor het huisgemaakte appeltaartje met vanillesaus, boerenjongens, nootkrokant en vanilleijs!

bon sang

bon sang

bon sang

bon sang

20170117_193216-01

Waarom dit een aanrader is? Omdat we eigenlijk niks op te merken hadden. De bediening was heel vriendelijk, de gerechten kwamen mooi achter elkaar. We hadden voldoende de tijd om alles even te laten zakken en daarna werd het volgende gerecht geserveerd. De sfeer is erg warm en knus. Ik vond het ook prettig dat de tafels verder uit elkaar stonden. In sommige restaurants zit je bijna bij de buren op schoot, maar dat was hier zeker niet het geval. Genoeg privacy en ik vond de open haard een leuk detail! Je kunt hier hartstikke romantisch eten met je partner of zoals ik gezellig met je vrienden. Er zat ook een grotere groep, dus daar is ook genoeg plek voor.

Het eten was echt hemels, alles was perfect klaargemaakt en de smaak combinaties vonden we super! Als je benieuwd bent wat ze nog meer op de kaart hebben staan vind je hier de menukaart. Ze hebben ook verschillende arrangementen zoals een BBQ arrangement, een high tea en verschillende buffeten, die kun je hier vinden.

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram


fitchef