Welcome

We are creative.

Follow us

Hoe verwerk je heftige gebeurtenissen?

Hoe verwerk je heftige gebeurtenissen?

Laatst had ik een feestje thuis en een goede vriend van me, Luc de Jong, is ook veel met spiritualiteit bezig. Ik heb sinds ik hiermee bezig ben veel mensen aangetrokken die ook spiritueel zijn. Heel fijn om het te kunnen delen met vrienden! Hij vertelde me dat hij wel eens schrijft, gewoon voor zichzelf, want hij heeft geen Facebook & Instagram. Ik was benieuwd naar zijn teksten en hij liet me er één lezen die ik erg mooi vond om met jullie te delen!

Verwerken door Luc de Jong

In het leven kunnen vervelende dingen gebeuren. Soms door keuzes die je maakt en niet goed uitpakken of dingen die onverwachts gebeuren. Je kan ze weg stoppen met vervolg dat je een bom in je zelf voedt en bij genoeg belasting ontploft. Je kan er ook iets mee doen, dit kan zijn negatief benaderen maar ook positief benaderen. Het negatief benaderen zal natuurlijk niet helpen naar verwerking. Positief wel en is misschien simpeler dan je denk. Het eerste wat je moet doen is natuurlijk je emotie uiten. Erken dat het is gebeurd en laat jezelf toe om boos te zijn, verdrietig, teleurgesteld etc maar hou dit wel in de hand. Praat er met iemand over, lucht je hart en je bent nooit alleen.

Neem je tijd om je emoties te laten komen bij sommige mensen zal dit een week duren en bij anderen wel een paar maanden dit is niet erg. Vervolgens accepteer je dat het is gebeurd, je kan het namelijk niet meer terug draaien. Denk na over wat er precies is gebeurd en hoe het fout is gelopen. In sommige gevallen kan je er simpelweg niks aan doen, bijvoorbeeld als een relatie is beëindigd of iemand die is overleden. Hou dan alleen de mooie herinnering bij je! Is dit niet het geval denk er dan over na wat je er van geleerd hebt en onthoud dat je uit een negatieve gebeurtenis in je leven toch iets positiefs kan halen. Alles wat verkeerd is gegaan, daar kun je iets positiefs uithalen !

Hoe ik ermee omga…

Hoe Luc dit heeft verwoord, zo denk ik er precies hetzelfde over. Ik heb gemerkt dat ikzelf en heel veel mensen dingen niet hebben verwerkt. Ik was altijd erg goed in alles wegstoppen. Want dat is veel  makkelijker dan door je emoties heen gaan en die pijn te voelen. Tenminste dat dacht ik altijd… de afgelopen 2 jaar ben ik erachter gekomen dat je dit voor altijd meeneemt in je energie. Het uit zich op zoveel manieren. Mentaal maar ook fysiek kan je er last van gaan hebben, zonder dat je echt door hebt dat je iets niet verwerkt hebt.

Tegenwoordig als er iets ergs gebeurt dan laat ik alle emotie toe. Ik huil, ik ben boos, ik voel me rot… het is niet erg. Zoals ik in mijn vorige blog al zei: negatieve emoties of dagen zul je altijd blijven hebben, dat hoort bij het leven en daar groei je van als persoon. Probeer ze dus niet te onderdrukken, want dit hoort bij het verwerkingproces maar ook bij het proces jezelf beter leren kennen! Omdat ik ze nu toelaat en dingen echt goed verwerk, wordt de rest van mijn leven juist positiever! Zoals jullie weten is mijn leven compleet veranderd toen ik mijn mindset ging veranderen. Er zijn altijd maar 2 manieren hoe je tegen dingen aan kunt kijken. Negatief of positief. Vol liefde of vol angst… De dingen die je overkomen die gebeuren toch wel, maar het gaat erom hoe je ermee omgaat. Blijf je er in hangen of weet je dit uiteindelijk naar iets positiefs om te draaien? Het is een bewuste keuze die je maakt.

Een klein voorbeeldje, toen het uitging met Mark een half jaar terug, was ik erg verdrietig en het was dan ook een heftige periode. Ik heb hier een maand echt goed mee gezeten. Toen mijn 5 jarige relatie uitging met Niek, had ik daar jarenlang last van. Omdat ik het niet had verwerkt, maar ik ging in plaats daarvan feesten, overmatig drugs en alcohol gebruiken en daardoor vergat ik het. Maar de rest van mijn  leven was een zooitje en ik kon het dan ook niet loslaten.

” Sometimes good things fall apart, so better things could fall together. ”

 

Deze keer met Mark, liet ik mijn gevoelens toe en samen met hem heb ik er veel over gepraat en het verwerkt. Na een maand was ik weer de oude en kon ik het gaan zien als iets positiefs. Wij maakten elkaar niet gelukkig in die relatie, we leefden als vrienden en irritaties waren er dagelijks. Daardoor ging het slechter met ons bedrijf en ook met ons geluk. Omdat ik het goed verwerkt had kon ik dit heel duidelijk zien en ookal hou ik van hem, het werkt niet , we waren niet gelukkig en deze zware keus was nodig. Nu het uit is zie ik hoe we allebei enorm zijn gegroeid als persoon, maar ook als bedrijf en zelfs onze band is nu hechter! We zijn echt beste vrienden geworden en zien de toekomst met Gymjunkies erg positief in. Als ik me weer had laten mee voeren door mijn emoties en erin bleef hangen, was ik waarschijnlijk jaloers geworden of had ik haat gevoelens gekregen, zoals de meeste mensen dat hebben tegenover hun exen. Terwijl dat zo zonde is! We hebben mooie tijden gehad en minder mooie tijden, het werkte niet meer het laatste jaar en ik dacht ik kan dat beter accepteren en er met liefde op terugkijken. Zo kan hij in mijn leven blijven en voelt het niet als een verlies, maar als een nieuwe start!

Zo zie je maar weer dat verwerken erg belangrijk is en daarnaast zelfreflectie. Wat kan ik uit deze rot situatie halen wat positief is? In plaats van: ik haat m’n leven, alles gaat altijd fout en hoe moet ik nu door? Wat heb ik hiervan geleerd? Hoe heb ik mezelf nu beter leren kennen? We maken allemaal heftige dingen mee, iedereen weer wat anders, maar het komt op hetzelfde neer. Ga door je verdriet en boosheid heen, voel het zo intens mogelijk en daarna sta je weer op en ga je zoeken naar de positieve kanten hieraan.

Wees niet bang voor emotie, het maakt je sterker:).

Liefs, Cyn & Luc

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram