Welcome

We are creative.

Follow us

Hoe kun je meer genieten?

cynthia houben, onzekerheid, loslaten

Hoe kun je meer genieten?

Onzekerheid is eng… je weet misschien niet welke kant je uit moet, wie je nou precies bent of wat de beste keuze is. Je wilt de juiste keuze maken en omdat die keuze volgens jou perfect moet zijn ga je teveel nadenken. Uiteindelijk heb je zoveel gedachtes dat je alleen nog maar meer in de war raakt en dan maar helemaal geen keuze meer maakt. Je blijft waar je bent of kunt niet meer genieten van het proces.

Het kan lastig zijn om je over te geven aan het leven, gewoon over te geven aan dit moment en aan je gevoel. We denken vaak zoveel na dat die gedachtes ons alleen maar in de weg zitten. Je hebt het gevoel dat je van alles moet bereiken, omdat de mensen om je heen het allemaal voor elkaar lijken te hebben. Maar schijn bedriegt… Laat de plaatjes en teksten op social media je niet beïnvloeden. Het is geen realistische kijk op de werkelijkheid.

Ik weet vaak ook niet wat ik aan het doen ben, ik weet niet waar ik heen ga en wat ik nou eigenlijk precies wil. Vroeger vond ik die onzekerheid doodeng en had ik het gevoel dat ik nu toch wel echt moest gaan besluiten waar ik naartoe ga en welke doelen ik wil bereiken. Maar nu laat ik alles flowen, onzekerheid is leuk. Het is spannend en je kunt je leven zien als een verhaal, een soort film. Jij bent de hoofdrolspeler en elk moment is een verrassing. In de film weet je ook niet wat er gaat gebeuren. Als je vanuit het huidige moment leeft, vanuit je gevoel en niet vanuit je verstand dan kunnen er verrassende dingen gebeuren.

Als je de controle los laat over wat er zou moeten gebeuren dan sta je open voor nieuwe avonturen. Laat je gewoon leiden door elk moment. Denk niet teveel na en geniet vooral van waar je nu bent. Waarom moeten we zo snel ergens zijn? Ongeduldig zijn is zonde, want dat zorgt ervoor dat het huidige moment aan je voorbij gaat. Geniet zoveel mogelijk van het leven dat je nu leidt, zoek naar de positieve dingen en focus op alles wat goed is aan je leven.

En als er iets minder leuks gebeurt, deal daar dan mee en weet dat je er weer van gaat groeien als persoon. Zorg ervoor dat je de juiste mensen om je heen hebt en ben niet te hard voor jezelf. Het leven zal altijd leuke en minder leuke momenten hebben. That’s just life. Je wordt er sterker van en wat er ook gebeurt, hoe cliché het ook klinkt, alles gebeurt met een reden.

Je denkt misschien dat je succesvol moet zijn, een bepaalde status moet hebben of materiële overvloed moet bereiken. Maar wat je eigenlijk echt wil is gewoon gelukkig zijn, dat is waar je naar streeft. Probeer het eens andersom, ga eerst eens gewoon gelukkig zijn met wat er al is op dit moment, dan komt de rest vanzelf op je pad.

Dus heb vertrouwen in jezelf en laat het leven komen zoals het komt. Controle heb je toch nooit en wanneer je dit gaat accepteren kun je veel meer genieten van jouw leven… jouw eigen verhaal.