Hoe houd je deze levensstijl vol?

by

Advertisement

 

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik deze levensstijl al 2,5 jaar volhoud. Ik vroeg het me ook af laatst, want voordat ik hiermee begon heb ik jarenlang een jojo effect gehad. Elk jaar weer schommelde ik tussen de 55 en 75 kilo. Verschrikkelijk die dagelijkse strijd!

Dus wat doe ik nu anders? Ik zal jullie wat tips geven die mij helpen dit vol te houden. Dit werkt voor mij, het hoeft niet voor iemand anders te werken. Maar je kunt eruit halen wat je aanspreekt:).

  • Stop met diëten. En dan heb ik het vooral over die crash diëten waarmee je in 1 maand bijna 10 kilo kan afvallen. Allemaal heel leuk, maar het zit er zo weer aan. Ook is het super ongezond voor je. Ik had geaccepteerd dat ik een proces in ging en daar de tijd voor moest nemen. Daarbij wilde ik een nieuwe levensstijl en niet een dieet volgen en daarna weer terugvallen.
  • Gebruik een voedings- en trainingsschema, vooral als je net begint met deze levensstijl. Dit helpt je om on track te blijven en je hoeft niet zoveel na te denken of je het wel goed doet. Zo kun je op het proces vertrouwen. Je kunt ook de app myfitnesspal gebruiken. Wil je hulp bij je doelen? Wij bieden het Gymjunkie Lifestyle Plan aan met schema’s persoonlijk op maat gemaakt. Stuur even een mailtje naar cynthia@gymjunkies.nl voor meer informatie. Er zijn trouwens erg veel bedrijven die schema’s en coaching aanbieden, zoek iets dat bij jou past!
  • Gezonde recepten. Ik heb het E book Fitchef veel gebruikt in het begin. Klik hier als je meer info wilt. Super fijne en makkelijke gerechten. Vind het vooral belangrijk dat alles snel klaar is. Het E book kun je trouwens overal op openen!
  • Ben niet zo streng voor jezelf. Dit is een levensstijl en geen dieet. Ben niet te streng voor jezelf. Vanaf het moment dat ik besloot eens te stoppen met alleen maar gezond te eten en nooit meer iets mogen van mezelf, ging het juist heel goed! Ik eet vooral gezond, maar als ik met vriendinnen weg ga of lekker uit eten dan geniet ik gewoon net als vroeger. Ik ga dan echt niet opletten. Zolang jij zorgt dat de rest van de week goed was, is dat allemaal niet erg. Zolang je niet mee doet aan fitness wedstrijden, waarom zou je dan zo streng zijn?
  • Sporten omdat je het leuk vindt! Ik kwam erachter dat krachttraining echt mijn ding was.  Wil nu niet zeggen dat ik altijd zin heb, want tuurlijk heb ik ook wel eens geen zin, maar over het algemeen wil ik altijd trainen. Zoek iets wat bij je past! Vroeger deed ik groepslessen en cardio. Dat hield ik elke keer 4 weken vol en daarna ging ik niet meer. Krachttraining hou ik al 2,5 jaar vol, ik zou echt niet meer zonder willen. Als je jouw sport vindt, dan gaat alles veel makkelijker! En geef het ook de tijd het leuk te gaan vinden. Pas toen ik de oefeningen goed onder de knie kreeg werd het leuk voor me.
  • Schaf een activiteitstracker aan. Dit is natuurlijk niet perse nodig, maar ik heb hem sinds kort en kan nu al niet meer zonder. Had ik dit maar eerder gekocht! Het geeft je zo’n goed inzicht in wat je o.a. verbruikt, hoe je slaapritme is, hoeveel je verbrandt met je workout, hoeveel stappen je nog moet zetten en ga zo maar door. Als je daar meer info over wilt of wilt bestellen kun je hier klikken.

Zijn nog veel meer dingen die me helpen, maar anders wordt het zo’n lange blog. Ik zal in ieder geval wat vaker gaan schrijven over mijn levensstijl en wat voor mij werkt:).

Hoop dat je er iets uit hebt kunnen halen en vergeet vooral niet om er lol in te hebben. Het moet niet zo serieus zijn, maar je moet ervan kunnen genieten!

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.