Welcome

We are creative.

Follow us

Hoe ga je met jaloezie om?

Hoe ga je met jaloezie om?

Jaloezie is een menselijke emotie. We hebben het allemaal wel eens gevoeld. Jaloers op iemand anders zijn/haar leven, jaloers op dat meisje dat met jouw vriend praat, jaloers op de auto van je beste vriend, jaloers op iemand die meer likes op Instagram krijgt dan jij en ga zo maar even door. We kunnen op zoveel dingen jaloers zijn en de mate waarin dit gebeurt verschilt. Ik was vroeger heel erg jaloers, dus ik weer precies hoe het voelt en hoe je het kan veranderen.

De één is ziekelijk jaloers, zo erg dat het je leven kan beinvloeden. Maar de meeste hebben gewone jaloezie. De afgelopen 2 jaar heb ik eraan gewerkt om zo min mogelijk meer jaloers te zijn en vooral het niet te voelen! Want dat gevoel is zo verschrikkelijk. En vaak willen we het niet toegeven dat we jaloers zijn en zie je het dus zelf niet eens. Je zegt dan: ” Waarom praat je eigenlijk met haar, ze is echt niet zo leuk hoor”. Of ” Snap echt niet waarom ze zoveel likes krijgt, komt vast door die foto’s in haar string. ” Maar eigenlijk ben je gewoon jaloers en bang dat je vriend haar leuker vindt of ben je jaloers dat jij niet zoveel likes hebt. Alles komt altijd weer neer op jaloezie, want als het je niet boeit waarom maak je je er dan zo druk over?

Wat ik voorop wil stellen is dat ik niet perfect ben. Dat is niemand. Dus ja jaloezie zal altijd voorkomen, maar het gaat erom dat je er bewust van wordt! Na 2 jaar mindset trainen ben ik me er binnen een paar seconden bewust van als ik jaloers reageer. Ik zie het, ik erken het en ik verander het. Waarom? Omdat je leven compleet gaat veranderen als je gevoelens als jaloezie, angst, haat etc gaat minimaliseren. De makkelijkste weg is om deze gevoelens toe te laten, maar ga dit minimaal een half jaar trainen en je zult zien dat je leven dan al compleet veranderd is. Moeite doen voor iets doen we niet graag, vooral niet als je niet weet waarom. Maar ik heb de afgelopen 2 jaar mensen bestudeerd die succesvol waren op alle gebieden in hun leven. Dus geld, relaties, gezondheid en geluk. En omdat ik snap dat niet iedereen zin heeft jarenlang elke avond urenlang boeken te lezen en filmpjes hierover te kijken wil ik het jullie door middel van deze blogs laten weten wat ik allemaal ontdekt heb.

In plaats van jaloers te zijn om mensen die succesvoller waren dan ik ben ik ze gaan respecteren en bestuderen om ervan te leren. Ookal doen ze dingen die ik nooit zou doen. Je hoeft het niet eens te zijn met dingen die ze doen. Maar je kan wel van iedereen leren. Echt iedereen! Haal er dingen uit waar je wel wat aan hebt. En ben jij snel jaloers als je vriend of vriendin met iemand anders praat, dan is dat onzekerheid vanuit jezelf. Dat moet je ook gaan inzien en in plaats van dat je boos wordt op je vriend of vriendin moet je het bij jezelf gaan zoeken. Je kunt ook aangeven aan je partner dat je het lastig vindt en jaloers wordt, maar je eraan wilt werken. Communiceren is alles! Relaties lopen stuk door een gebrek aan communicatie op een respectvolle manier, niet perse de dingen die in een relatie gebeuren.

Het enige wat je moet doen is dus opmerken dat je eigenlijk jaloers bent. Dit inzien en toegeven dat je het bent is het moeilijkste. Maar als je dit eenmaal hebt gedaan, kun je gaan beginnen dit te veranderen. Het werkt net zo als je lichaam trainen. Je doet dit iedere week en in het begin ben je nog niet zo goed, maar je blijft naar de sportschool gaan en blijft oefenen. Na een half jaar tot een jaar ben al veel beter en is je lichaam waarschijnlijk compleet anders! Zo is het ook met dit, je moet blijven trainen. Je gaat het elke dag bewust voelen en veranderen. De eerste weken/maanden kost dit wat meer moeite en gaat het niet altijd zoals je wil, maar je blijft eraan werken dus op een gegeven moment gaat het vanzelf.

Mijn leven is compleet veranderd. Jaloezie is een rotgevoel en alleen jij voelt je er echt rot door niet de ander. Het is een gevoel van de controle verliezen. Ik heb nu controle over mijn eigen gedachtes en ik voel me erg sterk. Niemand kan door die bubbel van geluk heen, omdat ik zelf bepaal hoe ik me voel. Vroeger kwam ik nergens door jaloezie, je hebt er niks aan om op anderen te haten. Pas vanaf het moment dat ik dat ben gaan veranderen lukte het om mijn eigen bedrijf op te zetten, mijn Instagram groeide als een gek, ik kreeg geweldige lieve vrienden die op hetzelfde level zitten en ik ging van geen fulltime baan kunnen vinden naar elke dag mijn eigen geld verdienen met iets wat ik leuk vind. En dit is pas het begin, ik blijf werken aan mijn mindset het is mijn nummer 1 priotiteit en elke dag blijven er bijzondere mooie dingen gebeuren die ik vroeger nooit voor mogelijk had gehouden.

Elke keer als ik een blog over mindset schrijf of spiritualiteit dan kan ik niet stoppen haha. Merk nu weer dat ik teveel wil vertellen, maar ik laat het even hierbij. Nog genoeg tijd meer blogs te schrijven:).

Ik vond het trouwens erg leuk hoeveel reacties er zijn gekomen op mijn vorige blog over spiritualiteit! Het was zelfs de meest gelezen blog op mijn website, terwijl ik nog zo bang was hem te plaatsen. Zo zie je maar weer dat angst ook nergens op slaat en het je vaak tegenhoudt ;). Als je die blog nog niet hebt gelezen, je vindt hem hier.

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram


FitChef