Welcome

We are creative.

Follow us

Hoe bereik je je doel?

Hoe bereik je je doel?


Je kunt je doelen op heel veel manieren bereiken. Deze blog gaat over iets wat mij erg heeft geholpen om het realistisch te houden en daardoor meer vertrouwen te hebben in het proces. Wat je doel ook is, het werkt zo goed. Dus misschien wil je afvallen, meer geld verdienen, een eigen bedrijf opzetten, je studie halen of een wereldreis maken. Het maakt niet uit een doel is een doel. Iets waar je van droomt of graag wilt behalen. En zonder plan redden de meeste mensen het niet, omdat het dan erg vaag blijft wat je nou precies wil. 

Allereerst heb je dus een einddoel. Bijvoorbeeld 20 kilo afvallen of een succesvol eigen bedrijf hebben. Dat is het lange termijn doel. Maar we vergeten vaak korte termijn doelen te stellen. Ik hou zelf van week doelen. Maar je kunt ook maand doelen nemen of zelfs dag doelen. Ik doe het dus per week. Als je einddoel 20 kilo afvallen is, dan kun je bijvoorbeeld als week doel hebben: ik wil minimaal 3 keer gaan sporten. Je kunt er ook meer opschrijven. Bijvoorbeeld: Ik wil minimaal 3 keer gaan sporten, ik wil minimaal 1 kilo afvallen en ik wil 2 lekkere gezonde recepten gaan uitproberen. Schrijf allemaal dingen op die je gaan helpen om weer een stapje dichterbij je einddoel te komen.

Vaak halen we doelen niet, omdat ze te groot zijn. Nou wil ik niet zeggen dat je groot moet dromen. Ik droom zelf heel groot, ik geloof ook dat echt alles mogelijk is als je maar wil. Maar wat ik bedoel is dat we vaak maar één groot doel formuleren en als dat dan niet snel lukt dan geven we op. Want het lijkt onbereikbaar. Maar als je zorgt dat je dag, week of maanddoelen stelt dan bereik je veel meer. Het gevoel dat je krijgt als je iets hebt behaald is zo lekker. Je voelt je trots, zelfverzekerd en krijgt meer vertrouwen in jezelf. Dit helpt je het vol te houden en zo kom je uiteindelijk bij het einddoel.

Toen ik de droom had om een blog te gaan starten heb ik ook week doelen gemaakt. Ik had geen idee van websites, geen verstand van computers. Dus bijvoorbeeld week één had ik als doel: Minimaal 5 andere blogs bekijken en dingen opschrijven die je wel en niet goed vindt, minimaal 6 uur deze week besteden aan het lezen van artikelen over hoe je een website bouwt en een naam verzinnen. Op deze manier bleef ik weken, maanden doorgaan en na 2 maanden had ik www.gymjunkies.nl gebouwd. Wat was ik trots! Ik had gewoon helemaal zelf een website gebouwd, zonder hulp van iemand anders.

Ik heb nog steeds veel dromen en die ga ik allemaal waarmaken. Ik weet niet precies wanneer en hoe, maar dat het uit gaat komen is één ding wat zeker is. En hoe? Dat zie ik vanzelf wel, als ik me maar aan mijn weekdoelen hou.

Dus heb je een droom of doel schrijf dan vandaag nog een to do list voor de komende week! Het is ook nog eens erg leuk om te doen:). En onthoud iedereen kan alles bereiken wat hij/zij maar wil. Als je maar een plan hebt en erin blijft geloven!

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram