Welcome

We are creative.

Follow us

Ik ben gestopt met hard werken..geluk staat op #1!

cynthia houben, tips eigen bedrijf, rust vinden

Ik ben gestopt met hard werken..geluk staat op #1!

Hard werken… in onze maatschappij ben je dan goed bezig. Je gaat tot het uiterste, je werkt hard voor je baas of voor je eigen bedrijf en hoe meer uren je werkt hoe meer waardering mensen voor je hebben lijkt het wel. Jarenlang deed ik hetzelfde, want ik dacht hoe harder ik werk, hoe meer voldoening ik heb en des te eerder ben ik bij mijn doelen. 

Ik vroeg veel te veel van mezelf…

Toen ik 4 jaar terug Gymjunkies opstartte en daarnaast nog een baan had werkte ik in totaal meer dan 80 uur per week. Ik ging tot het uiterste , dat ging lange tijd goed, maar op een gegeven moment kon ik s’nachts niet meer slapen, kreeg ik ineens veel huilbuien en was ik continue geirriteerd en gestresst. Ik weet nog dat ik toen al dacht dat het anders moest. Een tijdje nam ik wat gas terug en het ging stukken beter.

Na 2 jaar kwam Cynthiahouben.com er ook bij, 2 bedrijven dubbel zoveel werk maar ik vond het zo leuk dat ik weer hard doorging, nachtenlang was ik aan het werk en ookal was ik ziek door de Lyme of van mijn diabetes, ik ging kostte wat kost door. Ook mijn trainingen mocht ik niet missen van mezelf, dus ik ging altijd.

Vorig jaar stortte ik compleet in en na een aantal maanden rustiger aan te doen, begon ik weer… tot ik begin dit jaar alweer compleet op was. Het werd steeds erger tot zelfs trainingen teveel waren en ik had geen plezier meer in mijn werk terwijl dit mijn droom was! Mezelf uit bed krijgen was een hele opgave en er was weinig meer over van mijn positieve karakter en mijn zin in het leven.

Slimmer werken ipv harder…

Eindelijk heb ik het afgeleerd nu, hard werken… dat is niet waar het leven om draait. Zelfs als je je werk super leuk vindt kan het teveel worden. Ik besefte me dit jaar meer dan ooit dat het allemaal draait om gelukkig zijn, rust hebben en te genieten van je leven.

Ik kies nu voor geluk elke dag weer, ik werk veel minder en mijn inkomen is nu meer dan voorheen. Dus er ging echt iets helemaal mis. We denken dat het druk hebben ook betekent dat je productief bent. Maar vaak doen we veel te veel dingen op een dag die er niet echt toe doen en die niks opleveren en je alleen maar stress bezorgen. Ik ben dus prioriteiten gaan stellen en werk nu slimmer ipv harder.

Ook wil ik genieten van elke dag dat ik hier ben, er zijn genoeg mensen die vanochtend niet wakker zijn geworden… waarom zou ik dan mijn dag in stress willen leven ? Ik ben gezegend dat ik wel wakker ben geworden en ik kies er dus voor om gelukkig te zijn vandaag.

Geluk is waar we naar streven

Ik maak de avond van te voren al een korte to do list, dingen die echt moeten de volgende dag. Ik maak hem ook niet te lang, want ik wil ook nog tijd hebben om te genieten. Ik heb ook deadlines, werk dat af moet, afspraken die nagekomen moeten worden.. alles is nog hetzelfde alleen het verschil is dat ik nu zelf beslis hoeveel ik doe op een dag en dat ik het daarna loslaat. Is het niet af, dan is het niet af.. genieten ga ik sowieso vandaag! Probeer eens je to do list af te werken met een gevoel van rust en positiviteit i.p.v. stress. Je zult zien dat alles sneller en makkelijker gaat!

Er zijn ergere dingen en overal is een oplossing voor. En het grappige is dat juist nu ik zo in het leven sta alles gewoon afkomt… met gemak zonder stress. Bizar hé… wat gek dat we eigenlijk denken dat ons druk maken ons gaat helpen iets sneller af te krijgen. Het heeft absoluut geen zin, het houdt je eerder tegen.

Geluk is waar we naar streven… als je een nieuwe auto wil, een nieuw huis, een leuke relatie, een opleiding halen, een bedrijf opzetten… het gevoel waar je naar streeft is je gelukkiger voelen. Dus waarom doe je dat niet als eerste? Streef naar geluk elke dag weer en de rest volgt vanzelf.

Ik zou het leuk vinden als je me ook volgt via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’