Welcome

We are creative.

Follow us

ZERO KCAL NOODLES MET TEMPEH ( VEGAN)

recept vegan

ZERO KCAL NOODLES MET TEMPEH ( VEGAN)

Vanaf nu ga ik regelmatig wat van mijn maaltijden posten, omdat ik hier veel vraag naar kreeg. Ik ben geen foodie, dus verwacht geen mooie foto’s en ingewikkelde recepten ;). Ik hou van maaltijden die snel klaar zijn, met weinig ingrediënten en ik eet vaak low carb omdat mijn suikerspiegel dan stabieler blijft. 

Gisteren heb ik deze simpele maaltijd gemaakt. Het was binnen 15 minuten klaar, dus ideaal als je weinig tijd hebt. Je kunt dit gerecht natuurlijk zelf nog aanpassen met andere ingrediënten. Ik eet het laatste jaar nog maar weinig dierlijke producten en sinds kort ook meer glutenvrij, omdat ik merk dat het mijn gezondheid ten goede komt.  Je kunt deze maaltijd natuurlijk ook met vlees of vis eten!

Een deel van de ingrediënten die ik gebruik zijn van de online supermarkt Musclefood. Als je daar zou willen bestellen kun je de code: CH117 gebruiken voor een gratis product.

WAT HEB JE NODIG VOOR 2 PORTIES?

recept vegan

recept vegan

BEREIDINGSWIJZE

Snijd eerst de tempeh en courgette in stukjes. Verhit de avocado olie in een wokpan. Wok de tempeh 5 minuten. Haal de noodles uit het zakje en giet het water af. Daarna voeg je ze toe aan de tempeh en wok je dit samen nog 3 minuten.

Zelf eet ik de courgette rauw, lust je dit niet dan kun je de blokjes nog even mee wokken. Als de tempeh en noodles klaar zijn leg je het op een bord en voeg je de cashewnoten en courgette toe als je dat nog niet had gedaan. Ik heb er nog een eetlepel ketjap manis doorheen gedaan voor de smaak. Je zou de tempeh ook nog voor het wokken eerst kunnen marineren. Ik heb dit niet gedaan omdat ik er geen tijd voor had.

Zelf heb ik er 2 porties van gemaakt, zodat ik meteen een maaltijd heb voor de volgende dag.

VOEDINGSWAARDE
1 PORTIE
Calorieën 389 kcal
Vetten 23,9 gr
Koolhydraten 19,2 gr
Eiwitten 18,7 gr

Eet smakelijk:)!

Voor meer gezonde recepten kun je kijken op mijn andere website Gymjunkies!

handtekening cynthia houben

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’