De Fitgirl Hype… moeten we ons zorgen maken?

by

FOR ENGLISH SCROLL DOWN

Ik loop al een tijdje met het idee om deze blog te schrijven, maar wist niet zo goed hoe ik moest beginnen omdat het heel dubbel is. Ik ben gek op sporten en ik voel me veel beter als ik gezond eet. Ik ben ontzettend blij dat we maandelijks meer dan 30.000 mensen op www.gymjunkies.nl mogen inspireren. Dus aan de ene kant vind ik het geweldig dat er zoveel mensen met sport & voeding bezig zijn. Werken aan een betere versie van jezelf, van binnen en van buiten. Wat is er mooier dan dat?

EEN STRAKKE BUIK BEPAALT NIET JE GELUK

Maar dan de andere kant…De laatste maanden schrik ik erg van mailtjes die ik krijg. Mensen die bang zijn om een koekje te eten, sommige mensen gaan niet eens meer uit eten, meiden die me mailen dat ze ”maar” 3 keer zijn gaan sporten die week en zich nu rot voelen. En ontzettend lieve en mooie meiden die me mailen dat ze net als ik willen zijn. Je bent goed zoals je bent! Waarom wil je iemand anders zijn? Ik ben ook niet iedere dag gelukkig en bij mij zitten er ook dingen tegen. Denk je dat die buikspieren mijn geluk bepalen? Nee, absoluut niet. Neem nou maar van mij aan dat dat ”perfecte” lichaam, wat overigens niet bestaat, niet zorgt voor jouw geluk. Geluk moet je zelf creëren! Dat is iets wat van binnen komt en niet iets wat je kunt bereiken door er mooi uit te zien of die dure auto te hebben. Dat is allemaal geluk van korte duur.

BALANS VINDEN

We hebben onze website opgericht om mensen te inspireren en te motiveren om hun levensstijl te veranderen. Met als grootste doel om mensen gezonder te laten leven. Qua beweging & voeding, maar ook schrijven we over mindset. Begrijp me niet verkeerd, wij vinden het ook leuk om we een strak lichaam te hebben, maar dat is wel het TWEEDE doel. Ik schrik ervan dat de maatschappij en het fit wereldje nu een hele andere wending nemen. Sporten moet leuk zijn! En het moet niet zo zijn dat je het MOET van jezelf. Gezonde voeding zou je moeten nemen, omdat je graag langer wilt leven en je fit wilt voelen en wellicht er beter uit wilt zien. Zoals ik vaker schrijf in mijn blogs draait het om balans!

INSTAGRAM & EETSTOORNISSEN

Het lijkt net of mijn leven misschien draait om sporten en voeding, maar dat is helemaal niet zo. Ja ik heb een blog over fitness en voeding, maar zodra ik een foto op Instagram heb geplaatst of een blog heb geschreven, ben ik er daarna ook helemaal niet meer mee bezig. Met mijn vrienden en vriendinnen praat ik bijna nooit over sporten of onze blog. Je bent hier om te leven en niet om altijd maar met je lichaam bezig te zijn! Dat is geen leven meer, dan wordt het eerder een obsessie.

We hebben de eetstoornissen anorexia en boulimia, maar in mijn ogen zijn we nu nog een eetstoornis aan het creëren. Als je zin hebt in die brownie, eet die dan gewoon zonder er bij na te denken! Van één brownie word je niet ineens een kilo zwaarder. Heb je geen zin om te sporten vandaag, ga dan lekker wat anders doen! Het leven is zo kort, het is zonde als je je druk maakt om dat soort dingen. Als je straks oud bent en op je sterfbed ligt, dan denk je echt niet: ” Wauw ik had toch maar mooi een sixpack. ” Geloof me, niemand zal dat dan belangrijk vinden, dus ga alsjeblieft lekker leven! En lekker en fijn leven daar heb je energie voor nodig. En energie krijg je van gezonde voeding en beweging! Dus doe het dan daarvoor:)

LEVENSSTIJL OF OBSESSIE?

Het is niet voor niet eens levensstijl… Als je er elke seconde van de dag mee bezig bent, dan weet je al dat het geen levensstijl meer is maar een obsessie. En nu heb ik het niet over de fitness atleten, want dat is logisch dat die er de hele dag mee bezig zijn, maar over de gewone mensen zoals jij en ik. We hebben geen doel, alleen het doel om gezonder en gelukkiger te zijn met jezelf!

Dit probeer ik ook altijd aan mijn klanten mee te geven. Ik maak geen diëten, maar ik probeer ze een andere levensstijl aan te leren. Ik hoop echt dat we niet die kant uitgaan en een nieuwe eetstoornis creëren, of nieuw ” ideaal beeld. ” Eerst was het zo dun mogelijk, nu wordt het straks zo gespierd mogelijk. Nee, je bent goed zoals je bent en het is ook maar goed dat iedereen anders is! Wat een saaie wereld als iedereen afgetraind is.. Doe het dus alsjeblieft alleen voor jezelf en omdat je het leuk vindt. En sla vooral niet door, geniet van je rustdag en geniet van die lekkere vette pizza ;)! Kortom: Do whatever the f*ck you want!

Liefs, Cynthia

Wil jij je levensstijl op een gezonde manier veranderen? Voor meer info over onze schema’s op maat met of zonder coaching kun je mailen naar cynthia@gymjunkies.nl . 

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’


I wanted to write this blog for a while, but didn’t know where to start. I love sports and I feel much better if I eat healthy and exercise regulary. I am extremely pleased that we may inspire 30.000 people every month on www.gymjunkies.nl. So ofcourse I think it’s great that so many people are interested in sports & nutrition. Working on a better version of yourself, inside and out. What could be better than that?

But in my opinion there’s a downside … The last months I get a lot of emails, that make me worry. People who are afraid to eat a cookie, some people don’t eat out anymore, girls who email me that they ” only ” went 3 times to the gym this week and feeling guilty about it. And sweet and beautiful girls who email me that they want to be like me. You’re perfect just the way you are! Why do you want to be someone else? I am not happy every day and I also have things that don’t work out in my life. Do you think those abs are creating my true happiness? No, absolutely not. Take it from me that that ” perfect ” body, which does not exist, does not carry your luck. Happiness is created from the inside out and not something you can achieve by heaving a great physique or that expensive car. That kind of luck doesn’t last long.

We created our website to inspire and motivate people to change their lifestyle. With the biggest goal to get people to live healthier. In terms of training & nutrition, but also we write about mindset. Don’t get me wrong, we think it is also nice to have a beautiful body, but that is the second goal. I fear that society is taking a whole different turn. Working out should be fun! And it should not be something you HAVE to do, when you don’t feel like it. You should eat healthy because you want to stay healthy and live longer. It’s all about balance!

It looks like my life maybe revolves around sports and nutrition, but that is not the case. Yes I have a blog, but as soon as I posted a photo on Instagram or written a blog about it, it’s done and I no longer think about it. With my friends  I almost never talk about sports or our blog. You are here to live an amazing life, not to track your food every second of the day! That is not living, it can become an obsession. We all know the eating disorders anorexia and bulimia, but in my opinion we are now creating a new disorder. If you want that brownie, eat it without giving it a second thought! One brownie will not make you fat. If you don’t want to work out today, then go do something else! Life is so short, please enjoy the little things. If you’re old and on your deathbed, you will never look back and say: ‘ ‘ Wow I had six pack, that made me so happy. ” Believe me, no one will care about it, so please enjoy life!

It’s called a lifestyle for a reason.. If you’re thinking about it every second of the day, then you already know that it is not a lifestyle anymore, but an obsession. And no, I am not talking about the fitness athletes, because that’s their job, but I’m talking about the ordinary people like you and me. We have no big physique goals, only the goal of living healthier and being happy with who you are.

I always say this to my clients. I don’t make diets, but I’m trying to teach them another lifestyle. I really hope we don’t move in this direction and create a new eating disorder and new ”dream body”. First you had to be as skinny as possible, now you have to be very muscular.. No, you’re perfect just the way you are and it’s also a good thing that everybody’s different! De world would be a boring place if everybody’s the same.. So please only do this if you really ant to and not for anybody else. Enjoy the days of rest and also that big ass pizza! Do whatever the f * ck you want ;)!

Love, Cynthia

 

3 Responses
 • Barbara
  mei 23, 2016

  Heel mooi geschreven! En zo eens!

  • Cynthia Houben
   mei 24, 2016

   Dankjewel, lief!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.