Welcome

We are creative.

Follow us

5 FABELS OVER AFVALLEN

5 FABELS OVER AFVALLEN

Er is zoveel informatie te vinden tegenwoordig over afvallen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog een aantal fabels op een rij. In toekomstige blogs zal ik dit nog meer uitlichten en je kunt je ook ( gratis ) abonneren op mijn YouTube kanaal. Hier maak ik ook regelmatig video’s over sport & voeding. 

  1. Koolhydraten zijn slecht voor je… Dit is dus absoluut niet waar! Als je helemaal gaat stoppen met koolhydraten zal het op de langere termijn juist averechts werken. Geloof me, ik heb dit jarenlang gedaan 😉 . En het enige wat ik eraan overhield was het jojo effect. Verder heeft je lichaam koolhydraten nodig! De snelle koolhydraten ( witte rijst, wit brood, witte pasta cruesli etc.) laat je staan en die vervang je door langzame koolhydraten. ( volkoren pasta, zilvervliesrijst, muesli etc).
  2. Je moet ontbijten om af te vallen… Het is nooit bewezen dat je moet ontbijten om af te vallen. Je kunt dus zelf kiezen of je wel of niet wil ontbijten. Zelf eet ik pas om 15.00 uur omdat ik sinds een half jaar aan intermittent fasting doe voor mijn gezondheid. Maar ook leert je lichaam weer eerst vet te verbranden. Het maakt niet uit of je wel of niet ontbijt. Om af te vallen moet je gewoonweg minder kcal eten dan dat je verbruikt. Dus als je niet graag ontbijt dan kun je eventueel ook aan intermittent fasting gaan doen. Ieder lichaam is anders, dus kijk altijd wat goed voelt voor jou.
  3. Je moet cardio doen om af te vallen… Nee absoluut een fabel! Ik deed vroeger alleen maar cardio en nooit viel ik er veel van af, het leek wel of ik uren op die loopband stond voor niks. Dat was dus ook zo haha. Krachttraining is perfect om vet te verliezen ( ook voor vrouwen) ! En tegelijkertijd word je er super strak van. Strak worden kan niet door alleen cardio te doen. Spieren maken een vrouw strakker en ronder. Dus wil jij mooie volle billen of een strakke buik, dan moet je krachttraining gaan doen. Ik doe nooit aan cardio, ik ben 20 kilo kwijt geraakt met krachttraining & door goed op mijn voeding letten. Met cardio verbrand je alleen op het moment zelf en met krachttraining verbrand je nog wel 48/72 uur na je training, dus ook als je allang weer op de bank zit;).
  4. Na 7 uur mag je niks meer eten…Onzin, je verbrandt s’avonds of als je slaapt net zo goed. Wel raad ik het af om snelle koolhydraten te eten of heel veel kcal in de avonden. Het ligt er echt aan welk lichaamstype je hebt, maar over het algemeen kunnen de meeste mensen nog iets eten in de avond. Neem dan wat met eiwitten en goede vetten. Veel mensen in de fitness eten net voor het slapen nog een bak kwark of een eiwitshake. Zelf nam ik gisteren bijvoorbeeld een bakje plantaardige kokosyoghurt met noten voor het slapen. Nogmaals als je wil afvallen draait het puur om een kcal tekort creëren. Dus minder eten dan je verbruikt.
  5. Je moet om de 2 uur eten om af te vallen… Ook dit is niet waar. Iedereen heeft zijn/haar eigen manier. De één vindt het fijn 3 keer te eten, de ander 6 keer. Zelf heb ik periodes gehad waar ik 10 keer at op een dag, maar ook periodes waarin ik maar 2 of 3 grote maaltijden per dag at. Ik heb alles uitgeprobeerd om te kijken waar ik me het fijnst bij voel. Nu is dat dus intermittent fasting van 15.00 uur tot 23.00 uur en de maaltijden zijn elke keer anders. De ene keer eet ik heel de dag door kleine porties, de andere dag eet ik maar 2 of 3 grote porties. Ligt er maar net aan hoe druk ik het heb.

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad! Als je nou graag hulp wilt bij het afvallen kun je mij mailen voor schema’s op maat met of zonder whats app coaching. Mail naar cynthia@gymjunkies.nl voor meer informatie.

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’

handtekening cynthia houben