Even voorstellen… Sterre Blokdijk!

sterre blokdijk

Hi allemaal!

Al lange tijd ben ik zelf een trouwe volger van Cynthia, echter mag ik nu gewoon mijn eigen intro blogje schrijven!

Dan is het net zo beleefd om mij maar gelijk even voor te stellen. Ik ben Sterre Blokdijk, twintig jaar, geboren in het prachtige Friesland, woon in Noord-Holland, studeer in Zwolle en op dit  moment zit ik 5 maanden in Zweden. Stilzitten houd ik dus niet echt van 😉

Het klinkt wellicht nogal cliché alleen moet ik er toch aan toegeven. Vanaf jongs af aan is schrijven al mijn passie en ik zie dit als een uitlaatklep, vandaar dat ik voor de studie journalistiek koos.

Ook al leef ik misschien nog maar twintig jaartjes op deze aardbol, toch ben ik erachter gekomen dat een aantal dingen mij enorm blij en enthousiast maken. En één daarvan, is mensen te helpen. Dus begon ik zo’n 2 jaar geleden een blog waar ik mijn verhalen op deel. Zo kan ik (ongevraagd) mijn mening uiten en bestaat er de kans dat iemand er wellicht iets van opsteekt. Gevalletje van twee vliegen in een klap dus.

Niet alleen schrijf ik zelf graag, ik geniet ook onwijs van verhalen van anderen. Ontroerend, inspirerend of grappig, er is weinig dat mij niet raakt. Net als Cynthia ben ik een High Sensitive Person en ga ik met de ziekte van Lyme door het leven. Het is dus niet zo vreemd dat deze blog mij zo trok.

Ik mag dan wel altijd druk in mijn hoofd zijn en tegelijkertijd uitgeput zijn door een gemene teek, dit zegt lang niets alles over mij. Wie ben ik nou écht? Ik leef mijn chaotische leventje eigenlijk vanuit 2 waarden: liefde en geluk. Vanuit mijn ouderlijk huis heb ik zoveel liefde meegekregen, waar ik nog iedere dag dankbaar voor ben. Ik zie dit terug in mijn keuzes in vrienden, relaties en mijn normen en waarden. Wat ik ook doe -al is het zo simpel als het zijn van een luisterend oor of het organiseren van een verjaardag – ik doe alles vanuit liefde. Voor anderen, en mijzelf.

Doordat ik dit doe, heb ik alleen maar mensen om mij heen die het beste met mij voor hebben. En dat mondt weer uit in.. geluk! Klinkt natuurlijk wel heel erg makkelijk, maar ook ik heb obstakels gekend en overkom ze nog elke dag.

Door vallen en opstaan heb ik een mindset weten te creëren waardoor ik mijzelf steeds meer leer kennen, en misschien wel belangrijker: leer te accepteren.

Balans werkt voor mij. Door mijzelf geen leuke dingen te ontzeggen, nieuwe dingen te proberen en gezond na te denken ben ik niet alleen mentaal sterker, maar ook fysiek veel gezonder. Geluk is voor mij ontzettend belangrijk, en een gezonde levensstijl helpt mij daar behoorlijk goed bij.

De wet van aantrekkingskracht heeft voor veel positiefs opgeleverd, en daarom vind ik het ook zo fijn dat ik hier nu ben. Want deze intro is niet alleen maar een verhaaltje over wie ik ben (zou ook wel leuk zijn toch?), nee ik ben hier met een reden.

De komende tijd zal ik vaker op deze pagina te zien zijn. Ik zal mijn eigen ervaringen delen, dit zal vooral gericht zijn op hsp, maar andere mindset onderwerpen kunnen ook aan bod komen.

Ik heb hier natuurlijk ontzettend veel zin in en ben onwijs dankbaar voor deze kans!

Liefs,

Sterre Blokdijk

(Sterrevandehemel.com)

 

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Michelle

    Super leuk! Ben benieuwd naar je blogs 🙂 Succes X