Welcome

We are creative.

Follow us

HURGHADA, EGYPTE | TIPS & PHOTO DIARY

HURGHADA, EGYPTE | TIPS & PHOTO DIARY

Vorige week ben ik met Dennis een weekje naar Egypte geweest, naar het plaatsje Hurghada. We waren even toe aan een relax vakantie, maar hadden ook wel zin om wat actieve dingen te doen. Egypte is daarvoor perfect! Ik ben er zelf al 2 keer eerder geweest. Het is een heel fijn land als je niet al te duur toch de zon wilt opzoeken en ook nog wat leuke excursies wilt maken.

HURGHADA

Hurghada draait vooral op toerisme. Je vindt er prachtige koraalriffen en het water is kristalhelder. Een aantal jaar terug was er niks anders dan Hurghada, maar inmiddels is dit snel uitgebreid en vind je er ook de badplaatsen El Gouna, Sahl Hasheesh, Makadi en Soma Bay. Straks meer over El Gouna, want daar zijn wij een dagje heen geweest.

De mensen zijn erg lief en warm, het enige wat vervelend is, is dat je op de resorts veel wordt aangesproken door verkopers. Ze willen je van alles verkopen. Het is wel handig als je een excursie wilt boeken, maar als je gewoon rustig wil liggen is dit wel irritant. Je moet gewoon heel duidelijk aangeven dat je het niet wil en dan gaan ze wel weg. Omdat die mensen van die inkomsten leven, kon ik het wel begrijpen en zoals ik al zei als je gewoon duidelijk bent heb je er geen last meer van. 

HOTEL JASMINE PALACE RESORT & SPA

We hadden het hotel  Jasmine Palace Resort & Spa geboekt via Corendon. Alles was super goed geregeld! Omdat wij volgend jaar naar Bali willen hebben we gekozen voor een hotel dat niet te duur was. Het was 5 sterren, maar dit is natuurlijk voor Egyptische begrippen. Het zag er gewoon netjes uit en voor die prijs was het super. We hebben slechts €480 per persoon betaald voor 8 dagen all inclusive. 

Het hotel heeft 9 zwembaden, een privé strand en 6 restaurants. Het all inclusive restaurant en daarnaast nog 5 anderen. Hier zijn wij niet gaan eten, dus ik weet niet hoe het eten daar was. In het all inclusive restaurant werden dagelijks nieuwe gerechten geserveerd. Het eten was niet super, maar ook zeker niet slecht. Er was voldoende keus, maar wij zijn dan ook geen moeilijke eters en we hadden ook geen culinaire gerechten verwacht voor die prijs.

AFDINGEN

Je kunt echt flink afdingen in Egypte. Wij hebben bijvoorbeeld 2 keer een massage geboekt. één daarvan was een Romeo & Juliet massage van 2 uur en de ander een Egyptian medical massage van een uur. Alles bij elkaar vroegen ze 175 euro voor 2 personen. Wij hebben uiteindelijk 120 euro betaald voor 2 personen. Je kunt het nog goedkoper krijgen, maar wij beseffen ons ook dat zij het een stuk slechter hebben dan wij, dus we vonden het niet erg om wat meer te betalen. Op de excursies kun je ook flink afdingen, maar ook op producten in de winkels en de taxi ritjes.

VERVOER

Het openbaar vervoer hebben wij niet genomen, we kozen voor taxi’s omdat dat ook echt niet veel kost. Via ons hotel konden wij een taxi boeken , hiervoor waren wel vaste prijzen. Het was absoluut niet duur, maar het kan veel goedkoper. Wij vonden het wel prima zo, want je was binnen 10 minuten op weg en je mocht zelf een tijd aangeven dat je opgehaald wilde worden. De taxi stond dan ook precies op tijd op de plek waar je afgezet was. Erg fijn! Wij betaalden 7 euro om naar Marina ( de haven in Hurghada) te gaan. Dit was ongeveer 20-25 minuten rijden. Van andere Nederlanders hoorde we dat als je buiten het hotel een taxi neemt, dat je dan niet meer dan 4 euro moet betalen. Wel heb je dan weer hele discussies over de prijs, dus wij vonden het fijner het via het hotel te doen.

Je kunt trouwens overal met euro’s betalen of met Egyptische ponden.

INTERNET

Omdat we voor ons werk internet nodig hebben, hebben wij daar een Egyptische simkaart gekocht in het hotel. Voor 10 euro heb je dan 4 GB internet. Daar hebben we de hele week mee gedaan en hadden nog zeker 2 GB over. Echt een aanrader! Je kunt de sim kaartjes overal kopen, wij hebben het in een winkeltje gekocht van het hotel. Andere mensen die we spraken kochten het bij een vodafone winkel in Hurghada. Je kunt ook gewoon whats appen met je eigen nummer.

MARINA BOULEVARD

Wij zijn ook een aantal keer naar Marina geweest, dit is een luxe boulevard en haven. Ligt vol met mooie boten en aan de boulevard zitten hele leuke restaurantjes en cafeetjes. Stone is echt een aanrader! We hebben daar cocktails gedronken en lekker gegeten. Het eten is super, terwijl we dat bij die andere tentjes toch wat minder vonden. Ook de cocktails waren hier erg lekker. Heaven hebben we een keer s’middags gegeten en daar kun je ook heerlijk eten en genieten van het uitzicht. Als je in Hurghada bent, dus zeker een keertje naar Marina gaan!

EXCURSIES

Wij hebben de excursies via de verkopers op het strand geboekt. Je kunt ook via je reisorganisatie boeken, maar je hebt ook mogelijkheden om het bijvoorbeeld online te boeken via Getyourguide.nlHier kwamen we later pas achter, het is een stuk goedkoper! Ook een aanrader als je in een ander land bent, je kunt er namelijk wereldwijd excursies boeken.

Wij zijn een dagje naar de woestijn geweest samen met nog een Nederlands stelletje die we daar hadden ontmoet. Rond 13.00 uur werden we opgehaald. We zijn eerst met een busje naar de woestijn gebracht waar we gingen kijken bij een klein dorpje. De mensen die er wonen leven puur van het toerisme, ze maken de mooiste dingen en wat ik zo bijzonder vond was dat de kindjes zo gelukkig waren met zo weinig.

Daarna zijn we gaan quad rijden door de woestijn en buggy rijden. Echt een super tijd gehad en als de zon onder gaat heb je een erg mooi uitzicht. Hierna mochten we nog lekker gaan eten in de woestijn met z’n allen en konden we kijken naar een show. Rond 20.00 uur waren we weer terug bij het hotel. Deze hele dag heeft ons maar 25 euro per persoon gekost.

Je hebt nog veel meer leuke excursies. Je kunt bijvoorbeeld naar de stad Luxor, de piramides bekijken, met dolfijnen zwemmen, snorkelen, duiken, paardrijden of een jeep safari doen. Er zijn genoeg mogelijkheden en alles is erg betaalbaar. De meeste excursies kosten niet meer dan 30 euro. Helaas was ik ziek toen we op vakantie gingen dus hebben we rustig aan moeten doen.

EL GOUNA

De laatste dag vlogen wij om 20.00 uur en om 12.00 moesten we uitchecken. De jongen die het taxi bedrijf runde vertelden ons dat we met hem mee konden naar El Gouna, zodat we toch nog een fijne dag hadden en dan zou hij ons naar het vliegveld brengen s’avonds. Leek ons super leuk, dus natuurlijk hebben we ja gezegd! El Gouna wordt ook wel het Venetië van Egypte genoemd. Het is een luxe stad en als jij een waterrat bent dan is dit echt een aanrader.

Achmed nam ons eerst mee naar een toren, zo konden we bovenin het prachtige uitzicht zien. Daarna zijn we met een boot door El Gouna gaan varen, we mochten zelf varen, dat was echt heel gaaf! Tot slot zijn we bij een mooi strand gaan chillen, ik was ziekjes dus bleef op het bedje liggen, maar Dennis is lekker gaan snorkelen aan het einde van de pier. Hij keek zijn ogen uit! Helaas hadden we maar 5 uur in El Gouna, dus meer konden we niet doen, heb je langer de tijd dan zou ik hier zeker een  hele dag heen gaan. Ook zitten er veel hotels, dus je zou er ook je vakantie heen kunnen boeken. Echt een paradijsje.

Als je de kans krijgt om met een local mee te gaan, zeker doen! Je ziet veel meer plekjes, je hebt alle tijd omdat je niet met 20 andere toeristen bent, omdat hij de taal spreekt kun je overal makkelijker binnenkomen en betaal je veel minder en het is erg leuk om iemand te ontmoeten uit een andere cultuur. Echt een super leuke dag gehad!

Egypte is echt een heerlijk land, vooral als je low budget ertussen uit wilt. Het weer is heel het jaar door lekker, onder de 23 graden komt het eigenlijk niet. Van april t/m november is het sowieso rond de 30 graden. En neerslag valt er eigenlijk niet.

Staat Egypte al op jouw wishlist:)?

handtekening cynthia houben

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’