Eetbuien? Zo kwam ik ervan af!

Eetbuien… pff ik kan er een boek over schrijven. Ze waren een groot deel van mijn leven, maar liefst 10 jaar kon ik geen balans vinden in voeding en haatte ik mijn lichaam. Welke shape ik ook had, ik haatte mijn lichaam altijd. 

Als je eetbuien hebt leef je afgezonderd, meestal weet alleen jij het. Je voelt je alleen en denkt dat je hier nooit meer uit gaat komen. Ookal neem je jezelf elke dag weer voor nu echt te veranderen. Het is een verslaving… maar ook wil je niet voelen. Je hebt dingen meegemaakt in je leven die je niet onder ogen wil komen, eten is jouw drugs geworden.

Je wil niet in het nu zijn en je wil alles vergeten… en dat doe je dan met eten. Alleen is dat niet de oplossing. Het wordt erger en erger en uiteindelijk werd het bij mij een eetstoornis. Ik gaf altijd over na een eetbui, daarna heb ik een periode gehad van niet eten en woog ik nog maar 47 kilo met een lengte van 1.68.

Je haat jezelf, je lichaam en het maakt niet uit hoe dik of dun je bent. Het is toch nooit goed. 4 jaar geleden gebeurde er iets met me. Ik was voor de 2e keer zwaar depressief en probeerde dit aan niemand te laten merken. Met mijn gezondheid ging het ook slecht dus dat nam ik als excuus, terwijl niemand wist dat ik ook echt over zelfmoord nadacht. Ik was compleet op en was klaar met mezelf en met het leven.

Gelukkig kwam toen de wet van de aantrekking op mijn pad en ben ik compleet veranderd. Ik heb veel aan mezelf gewerkt de afgelopen 4 jaar. Van buiten maar nog veel meer van binnen. En die eetbuien zijn eindelijk verleden tijd. Ik cheat ook wel eens en vreet me helemaal vol met vriendinnen, maar eetbuien die zijn er niet meer. Ik heb nu liefde voor mezelf en voor eten. Ik kan heerlijk genieten zonder schuldgevoel en ben gelukkig met hoe ik ben en hoe ik eruit zie.

Hoe ik dit heb gedaan? Dat vertel ik in mijn video!

Video: Eetbuien? Zo kwam ik ervan af! 

Ben jij al lid van mijn nieuwsbrief? Ik ben een project aan het opzetten wat te maken heeft met coaching & vrouwen die hun levensstijl blijvend willen veranderen. Als je je abonneert hou ik je op de hoogte als er meer bekend is!

fitchef, fitchef turbo, eiwitrijke recepten, tips afvallen

 

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Ikwilmijnbalanshervinden

  Wow er is nog hoop voor verandering verbetering én verlossing van de eetbuien, en ik denk ook momenten erna. Ik vind het echt een goed stuk Cynthia, mooi en helder geschreven. Ik kan me er ook helemaal in vinden dat eten een soort drugs is, zo voelt het ook, dat je er niet meer van kan genieten. Kun je ook meer vertellen over toen, het verschil tussen je eetbuien en een eetstoornis? Hoe kan je het bij mezelf herkennen en spreken van eetbui of eetstoornis?

  • Cynthia Houben
   Ikwilmijnbalanshervinden

   Dankjewel fijn om te horen:)! Toen ik een eetstoornis ontwikkelde ging ik elke keer na een eetbui overgeven. Dit was dus bijna dagelijks. Ook kon ik niet meer uit eten zonder tussendoor over te geven. Dus dan heb je boulimia. Al vind ik dat eetbuien op zich ook al een eetstoornis zijn. Als eten je even beheerst dan is het eigenlijk een stoornis in mijn ogen. Het is een heel proces en het begint allemaal bij een andere mindset. Eerst je gedachtes en gevoelens veranderen en dan volgt de rest langzaam vanzelf. Ik zal er wat vaker video’s over maken op mijn YouTube kanaal, ook vind je daar mindset video’s:).