Welcome

We are creative.

Follow us

EET & SPORT DAGBOEK ( INTERMITTENT FASTING)

cynthia houben

EET & SPORT DAGBOEK ( INTERMITTENT FASTING)

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een eet- en sportdagboek heb bijgehouden. Twee maanden terug ben ik begonnen met intermittent fasting en ben er super tevreden over. Voel me fitter, energieker, meer gefocust en ik verlies sneller vet met hetzelfde aantal kcal. Het leek me dus leuk om te laten zien hoe ik dan zoal eet. 

Voor de mensen die er nog niet bekend mee zijn, bij intermittent fasting vast je een bepaalde periode van de dag. Ik eet van 15.00 tot 23.00/00.00 uur. En vast dan dus 15 of 16 uur. In die andere 8 uur eet je dus gewoon hetzelfde aantal kcal als dat je normaal zou doen. Het is dus geen dieet, maar omdat je lichaam soort van gereset wordt verlies je wel sneller vet. Ik heb de afgelopen 2 maanden op 2000 kcal gezeten en ben vorige week naar 1800-1900 gegaan. Je kunt mijn vorige blogjes lezen als je meer over deze levensstijl wilt weten.

Helemaal onderin de blog link ik producten die je ziet in het eet dagboekje, krijg regelmatig de vraag waar ik het allemaal koop dus dan weet je dat meteen:). 

MAANDAG

Gisteren ben ik bij Dennis blijven slapen, we moeten er al om 06.00 uur uit, hij gaat werken en ik moet op tijd in Breda zijn. Het is een drukke dag voor me, heb nog een meeting en ik was van plan om nog wat blogs te schrijven en schema’s te maken. S’avonds ga ik naar een vriendin toe.

15.00 uur – Eiwitshake kokos & witte chocolade van Womens Best met ongezoete amandelmelk + een spelt boterham met hummus.

16.00 uur – Twee blueberry protein pancakes met butterscotch zero fat & sugar stroop.

17.00 uur – Sporten, legday!

18.00 uur – Eiwitreep Cookie & Cream

18.30 uur – Vega burger champignons paprika, wokgroenten en zoete aardappel wedges.

20.00 uur – Twee blueberry protein pancakes + schepje Griekse Yoghurt 0% vet.

21.00 uur – 1 glas safari met cola light.

23.00 uur – 2 eiwitrepen Cookie & Cream + Lemon.

musclefood

musclefood

DINSDAG

Vandaag een dagje veel thuis werken, schema’s maken, bloggen, foto’s maken & administratie.

16.00 uur – Zoete aardappel wedges, 2 eieren en cashewnoten.

16.30 uur – Sporten triceps & buik.

17.30 uur – Eiwitsreep Lemon.

18.30 uur – Eiwitshake Womens Best kokos & witte chocolade met kokosmelk.

19.00 uur – Pompoen broodje met hummus paprika.

21.00 uur – Linzensoep met mozzarella.

22.00 uur – Banaan met pindakaas & vlokken.

23.00 uur – Eiwitreep Cookie & Cream + plantaardige yoghurt met muesli.

02.00 uur – Word wakker van een hele lage suiker. Heb dus dextro moeten nemen en 2 boterhammen met hagelslag.

eetdagboek

eetdagboek eetdagboek

WOENSDAG

Vandaag heb ik de belasting gedaan, schema’s gemaakt en aan mijn YouTube kanaal gewerkt. Die is nu trouwens af, dus je kunt je abonneren als je op de hoogte wilt blijven:). Ik wilde nog sporten, maar door de drukte heb ik maar besloten een rustdag te nemen. Op die dagen eet ik dan ook iets minder.

15.00 uur – Zilvervliesrijst met vegetarische kip stukjes, champignons, taugé & wokgroenten + ketjap manis.

18.00 uur – Wasa crackers vezelrijk met 2 hardgekookte eieren & mayonaisse.

19.00 uur – Grote kom met plantaardige yoghurt, muesli chocolade & caramel saus ( zero).

21.00 uur – Noten met witte chocolade kokos spread.

23.00 uur – Eat Natural chocolade reep.

eetdagboek

eetdagboek

DONDERDAG

Vandaag weer een drukke dag met schema’s maken, marketing en heb 2 meetings.

15.15 uur – Eiwitshake Womens Best met ongezoete amandelmelk.

16.15 uur – Wasa crackers vezelrijk met 2 hardgekookte eieren.

16.30 uur – Legday, focus op billen. Check mijn workout video!

17.30 uur – Eiwitshake Womens Best met water & 6 volkoren soepstengels met hummus curry madras. 

20.00 uur – Zero kcal noodles, vegetarische groentenballetjes, komkommer & ketjap manis. Deze noodles bevatten slechts 9 kcal per 100 gram.

22.00 uur – Notenmix met witte chocolade kokos spread.

eetdagboek

VRIJDAG

Vandaag de hele dag bloggen, foto’s maken & aan mijn website werken. S’avonds ga ik naar Dennis toe we gaan armen & schouders trainen. Ik blijf er ook slapen en ga morgenochtend weer terug naar Breda. Ik was zo druk dat ik snel tussendoor moest eten.

16.30 uur – Zero kcal noodles met vegetarische groentenballetjes, komkommer en ketjap manis. Eiwitshake van Womens Best met kokosmelk.

17.30 uur – Hardgekookt ei

18.15 uur – In de trein een meergranen triangel broodje met hummus.

19.30 uur – Sporten, armen en schouders.

22.00 uur – Volkoren pasta met een bonenburger, avocado & sweet chili ( zero) . Apart combo haha, we hebben gewoon van alles door elkaar gegooid.

23.30 uur – Vanille kwark met mango. Deze kwark bevat minder suiker en meer eiwitten dan die witte kwark, ik weet alleen niet meer hoe hij heet haha lekker slim. Maar zal hem weer halen binnenkort en even op insta story zetten.

ZATERDAG

Vandaag heb ik ‘cheatday’ , ik neem alleen nooit meer echt een hele cheatday, meestal neem ik gewoon wat lekkers als ik er zin in heb. Ik voel me uiteindelijk toch beter als ik wat gezonder eet en dan een paar cheatmeals per week neem. S’avonds heb ik een verjaardag.

10.00 uur – 2 boterhammen met roerei en cashewnoten. Normaal eet ik pas na 15.00 uur maar Dennis had een ontbijtje op bed gebracht. Zo lief!

14.30 uur – Nakd reep Cashew Cookie ( bevat alleen dadels en cashewnoten)

19.30 uur – Eiwitshake Womens Best & sushi stukjes met omelet.

20.00 uur – Friet met saté saus & een kaas souffle .

Verjaardag -Teveel rosé wijn haha, want ik ben ziek geworden ervan die nacht.

sushi

ZONDAG

Voel me zo ellendig, ik ga nooit meer drinken dacht ik toen ik wakker werd:p. Nog wel gaan sporten, vaak voel ik me dan wat beter.

14.00 uur – Blueberry protein pancakes met kaas & eiwitshake Womens Best.

15.00 uur – Sporten, legday .

16.30 uur – Meergranen pistolet met hummus & een hardgekookt ei.

19.30 uur – Halve gepofte aardappel, groenten burger & champignons.

21.30 uur – Film kijken, 5 poffertjes, klein bakje Ben & Jerry’s & een halve chocolade lava cake.

eetdagboek

eetdagboek

 

Toen ik net begon met deze levensstijl at ik veel dierlijke producten & ik was heel streng voor mezelf. Mocht bijna niks van mezelf, waardoor ik juist weer eetbuien kreeg. Ik ben nu 17 kilo afgevallen en de afgelopen 2 jaar heb ik een goede balans gevonden  Ook eet ik nu dus weinig dierlijke producten meer. Ik voel me hier beter bij en vind het fijn om zo flexibel te eten. Dit probeer ik mijn klanten ook aan te leren. Je hoeft niet zo streng te zijn voor jezelf, het leven kan leuk blijven ;).

BOODSCHAPPEN
  • Womens Best: Eiwitshake kokos & witte chocolade. Met mijn code: CYNTHIA10 krijg je korting op je bestelling.
  • Musclefood: Eiwitrepen Cookie & Cream, Lemon, blueberry protein pancakes, butterscotch stroop, zero kcal noodles, groentes ( non GMO), noten, witte chocolade kokos spread & eieren. Ik bestel hier elke maand mijn boodschappen online, als je dit ook een keer wilt proberen en je bestelt boven de 30 euro dan kun je de code: CH117 gebruiken voor een gratis product.
  • Body & Fitshop: 2bslim sauzen caramel & sweet chili. Deze sauzen vind ik ideaal, omdat ze zo goed als niks bevatten.

Wil je graag op maat gemaakte voedings – en trainingsschema’s met of zonder whats app coaching? Stuur me dan een mailtje voor meer informatie! Cynthia@gymjunkies.nl . 

handtekening cynthia houben

Ik zou het leuk vinden als je me ook volgt via  InstagramFacebook , YouTube kanaal & Bloglovin’