Welcome

We are creative.

Follow us

3 redenen waarom jij geen tijd hebt om je dromen waar te maken…

cynthia houben

3 redenen waarom jij geen tijd hebt om je dromen waar te maken…

Deze vraag krijg ik heel vaak. Ik bedacht me dat het eigenlijk vreemd is dat ik het nu drukker dan ooit heb en nog steeds tijd heb om van alles op te zetten. Vroeger werkte ik naast mijn voltijd studie en ik had nergens tijd voor daarnaast. Tenminste dat dacht ik… Nu heb ik het 10 keer zo druk en nog heb ik vrije tijd als ik wil en kan ik meerdere bedrijven opzetten. Ik ging erover nadenken hoe dat dat komt. Waarom ”dacht” ik dat ik het vroeger zoooo druk had en nu niet. 

Iedereen krijgt 24 uur, echt iedereen op heel de wereld heeft hetzelfde aantal uren als een ander. Waarom kan de één dan wel veel meer doen dan de ander? Het is dus echt keuzes maken… en iets veranderen in je mindset en gedrag. Vroeger had ik het druk, elke dag naar school tot 5 uur daarna vaak nog werken. Sporten had ik amper tijd voor, dus dat deed ik ook bijna niet en naast feesten in het weekend deed ik vrij weinig, omdat ik dan bij wilde komen. Lekker tv kijken even je verstand op 0…

En dat is precies waar het fout gaat… feesten en tv kijken. Begrijp me niet verkeerd ik feest nog steeds en ik kijk nu ook wel eens Netflix. En elke avond voor het slapen kijk ik op YouTube filmpjes over mindset, succes, spiritualiteit etc. Maar het is de hoeveelheid ervan! Wist je dat een gemiddelde Nederlander 4 uur per dag tv kijkt?! dat is 28 uur in de week. Misschien kijk jij maar de helft ervan maar 15 uur is nog harstikke veel! Weet je wat je daar allemaal mee kan doen die tijd. Dat merk ik dus nu pas… Tv kijken doe ik niet meer, ik ben eerst gaan minderen en toen langzaam aan had ik er geen zin meer in. Ten eerste de tijd die het kost maar ten tweede ook de informatie die je binnenkrijgt. 9 van de 10 programma’s zijn onzin. En daar vul je je hoofd mee. Ik besefte me dat ik zo nooit succesvol ging worden, als ik succes wil en mijn dromen waar wil maken dan moet ik mijn hoofd alleen maar vullen met dingen die ertoe doen. Ik kijk dus s’avonds vaak nog 2 uur tv, maar deze keer kies ik zelf wat ik kijk. Pas om 22.00 uur of later gaat de tv aan en zoek ik filmpjes over boeiende onderwerpen iets waarvan ik leer. Als ik dan 2 uur tv kijk sla ik informatie op waar ik iets aan heb! Iets wat ik wil bereiken.

Buiten het TV kijken ben ik gestopt met elke week feesten. Dat heb ik lange tijd gedaan, tot een jaar terug… toen ben ik ermee gestopt. Ik had Gymjunkies al en mijn eigen website nog niet zolang toen, maar merkte dat ik door het feesten niet echt in een positieve stemming was doordeweeks en al helemaal niet productief. Nu feest ik nog steeds maar in de winter is dat misschien 1 keer in de maand of 2 maanden en in de zomer wel om de paar weken, maar daar kies ik dan bewust voor. Je hoeft echt niet alles op te geven, maar je moet wel bereid zijn om bepaalde dingen te minderen of mee te stoppen. Ik dacht of ik blijf dit doen en ben over 20 jaar nog steeds in dezelfde baan, dezelfde plek en hetzelfde leven. Of ik ga NU iets veranderen, niet morgen, maar NU en ik ga kijken wat er gebeurt met mijn leven. Als er niks gebeurt kan ik altijd na een jaar nog stoppen met alles. Maar ik moet het proberen en alles geven! En wat ben ik blij dat ik die keus heb gemaakt, want kijk waar ik nu ben.

Je familie, vrienden, omgeving snappen het vaak niet waarom je opeens verandert. Ik heb geluk dat de belangrijke mensen in mn leven me wel steunen, maar dat komt ook omdat ik wel zorg dat ik er voor hun nog genoeg ben. Mensen laten vallen die je steunen moet je nooit doen, heb wel veel mensen laten gaan waarvan ik voelde dat ze me niet steunde. Dat is even moeilijk, maar wel nodig. Wil je verder komen omring je dan met mensen die ook verder willen komen in het leven.

Waarom ik zoveel energie heb om dit allemaal te doen, terwijl ik ook nog eens 2 chronische ziektes heb, is omdat ik HOU van mijn werk. Ik vind het niet gewoon leuk en ik doe het niet voor het geld, ik hou er echt van. Ik kan niet eens beschrijven wat ik voel. Vroeger als de wekker ging, dacht ik: ”Nee niet weer, ik wil echt niet naar m’n werk…” Nu als de wekker gaat denk ik: ”Jaaaa een nieuwe dag! ” en ik spring letterlijk uit bed, ik sta meestal rond 7 uur op soms eerder. En dat elke dag ook op zondag ja haha, had nooit gedacht dat ik dat zou doen! Mensen die me kennen, kennen me als iemand die altijd uitsliep tot 12 uur smiddags en dat vond ik zelfs nog vroeg soms. Dus moet je nagaan hoe ik ben veranderd.

Elke dag voelt voor mij als een cadeautje, ik werk met alle plezier heel de dag door. Ook de avonden. Omdat ik dus zo van mijn werk hou, kan ik zoveel op een dag doen. Ik wil het, het moet niet. En als ik een keer geen zin heb doe ik die dag ook niks. Dan ga ik lekker iets voor mezelf doen, want de dag erna heb ik sowieso weer motivatie. Als jij een baan hebt die je haat of je krijgt er geen voldoening van. Ga dan alsjeblieft nadenken wat je zou willen met je leven! Wat zou je willen als geld en tijd geen rol spelen? Dan kom je vaak achter je echte passie. Ik ben met bloggen begonnen zonder er geld aan te verdienen. Ik heb een jaar lang alles gratis gedaan omdat het mijn passie was. Als je iets vindt wat je gratis wil doen dan komt het geld daarna vanzelf. In mijn ogen kun je alleen een succesvol bedrijf opzetten EN gelukkig zijn als je iets opzet wat je gratis zou willen doen. Als je namelijk iets opzet alleen maar om geld te verdienen, zal je vast geld verdienen maar wel keihard moeten werken om het vol te houden en gelukkig ben je waarschijnlijk niet.

Waarom 40 uur per week tijd stoppen in het bedrijf van een ander en een baan die je niet leuk vindt? Al je energie gaat daarna toe en daarom heb je geen energie meer om te sporten of om dingen op te zetten, je gaat dus maar tv kijken of feesten om alles te vergeten, want je bent kapot mentaal. Als je die 40 uur per week zou stoppen in je eigen leven of bedrijf, dan zul je zien dat je ineens 60 uur per week werkt en nog niet het gevoel hebt dat je zoveel werkt:). Ik werk gemiddeld zo’n 60-75 uur per week, maar ik heb nog energie om veel te sporten en leuke dingen te doen!

Het is zonde om je leven te slijten in een baan die je geen voldoening geeft. Want laten we eerlijk zijn, je werk, daar breng je het meeste tijd door. Je wil echt niet oud zijn en terug kijken op een leven waarin elke dag hetzelfde was… dus of zoek een baan waarin je je goed voelt en voldoening krijgt en gewaardeerd wordt of ga voor jezelf beginnen. En zet die angst opzij dat je kan falen.. nou en? Beter falen dan nooit iets proberen of bereiken.

Mijn grootste angst is juist dat ik niet genoeg leef! Ik zorg er elke dag voor dat de dag anders is en dat ik optimaal geniet. Zo kan ik nooit spijt hebben als ik terug kijk op mijn leven straks. Ik heb dan alles gedaan wat ik zou willen. Lijkt me verschrikkelijk om op je sterfbed te liggen en te wensen dat je meer had gedaan. Je dromen zijn alles! Als kind had je er genoeg, maar naarmate we ouder worden vergeten we die en gaan we het systeem in. Maar het systeem is niet ontwikkeld om je dromen waar te maken, je wordt eerder een robot die elke dag hetzelfde doet. Ik besefte me dat 2 jaar geleden maar al te goed en ik besloot er alles aan te gaan doen om dit te veranderen. Iemand anders kan het niet voor je doen, je moet het zelf doen. Maar iedereen kan het, geen twijfel over mogelijk. 95% van de miljonairs is self made. Die begonnen dus allemaal met niks en hebben het zelf opgebouwd. Ze hebben nu door hun passie te volgen vrijheid in tijd EN in geld. Perfect dus…

Ik ga binnenkort een blogje schrijven over wat ik nou precies doe voor werk, want krijg vaak de vraag wat mijn bedrijven dan precies inhouden. Snap dat het wat vaag is haha, maar vind het leuk om het tegen jullie te vertellen. Ik kan me geen betere baan voorstellen, omdat dit mijn droom en passie is. Zoek naar jouw passie en ga je dromen leven! Dan zul je net zo gelukkig worden als ik. Ik gun dit echt iedereen!

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram

fitchef