Welcome

We are creative.

Follow us

Invloed van diabetes op mijn progressie

cynthia houben

Invloed van diabetes op mijn progressie

Soms kan ik zo gefrustreerd raken van mijn diabetes. Vooral als je bepaalde dingen wil bereiken met je lichaam. In de wintermaanden ben ik daar niet zo mee bezig, maar in de zomer vind ik het leuk als ik weer wat lijnen heb en wat droger sta. Ik hou nou eenmaal veel van sporten en bezig zijn met voeding, dus dan is een nieuwe uitdaging altijd leuk. 

Nu ben ik dus 4 weken bezig met droogtrainen. Maar ik heb continue lage suikers de laatste maand. Als ik dus lager in vet percentage wil moet ik goed opletten wat ik eet en kijken naar mijn suiker inname. Als ik een lage suiker heb, moet ik suikers eten of ik nou wil of niet.. Vannacht was het weer zover. Ik word wakker en snap niet echt waar ik ben, ik ben slap en kan me amper bewegen. Als ik uit bed wil gaan val ik bijna flauw, alles wordt zwart voor mijn ogen. Ik probeer me overal aan vast te houden op de weg naar beneden, daar aangekomen zie ik bijna niks meer. Ik pak op gevoel de fles siroop en begin flink te drinken. Ik ben nu gerust omdat ik weet dat de suiker nu in mijn lichaam zit dus het is een kwestie van tijd tot dat begint te werken. Dit gevoel duurt bij mij meestal 15 tot 30 minuten.

Dit klinkt misschien eng voor sommig mensen, maar voor mij is het vrij normaal, alleen erg frustrerend. Ik heb dit regelamtig, vooral sinds ik sport. Het is niet makkelijk om veel te trainen, je hebt vaak lage suikers maar ook wel eens hoge suikers als ik bijvoorbeeld stress heb schiet hij omhoog en als hij hoog is zijn je spieren al verzuurd voor je begint met trainen. Als hij laag is ga je flauwvallen dus kun je niet trainen. Soms wacht ik dan gewoon even 15 minuten, dan begin ik als ik me beter voel, alleen 9 van de 10 keer wordt hij dan weer laag als ik ga bewegen. Moet ik weer suikers nemen voor ik verder kan.

Vandaag was hij wat aan de hoge kant, dan moet ik insuline bijspuiten. Hij was hoger omdat ik vannacht zoveel suikers heb gegeten en gedronken. Ik ging trainen met een hoge suiker en dan kan ik dus amper gewicht pakken, want mijn spieren zijn al verzuurd. Het voelt net alsof ik er al een hele workout op heb zitten.

Soms baal ik gewoon dat het zo lastig is, nu bijvoorbeeld probeer ik al 4 weken droger te worden, maar ik heb bijna elke dag lage suikers dus moet ik meer eten nemen. Ik moet hier dus een weg in gaan vinden, minder spuiten, meer eten, ik ga alles proberen tot het weer lukt. Vorig jaar is het ook gelukt met moeite, maar het lukt me uiteindelijk wel.

Heb je ook diabetes en vind je het lastig? Geef nooit op, ik wilde niet opgeven ik moest en zou het lichaam bereiken wat ik wilde. Het heeft me langer gekost dan andere mensen, ook had ik 2,5 jaar geleden nog veel eetbuien. Maar beter in stapjes dan helemaal niet toch:).

Probeer te kijken naar wat je wel kunt en focus je daarop. Meer kun je niet doen. Ik ben nu voor een paar dagen weg, maar als je graag hulp wilt kun je mailen naar cynthia@gymjunkies.nl voor schema’s & coaching. Ik werk woensdag weer dus dan reageer ik op de mailtjes.

handtekening cynthia houben

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram