Welcome

We are creative.

Follow us

De voordelen van Foam Rollen + 3 oefeningen!

De voordelen van Foam Rollen + 3 oefeningen!

Advertisement

Doe jij al aan foam rollen? Zo niet, dan zou ik het zeker eens overwegen! Het is eigenlijk een massage techniek die je bij jezelf kunt toepassen. Een massage vinden we allemaal fijn, nou dat is dus niet meteen het geval bij foam rollen ;). Kan beter eerlijk zijn, want anders verwacht je misschien een ontspannende bezigheid en valt het vies tegen. 

Het is dus niet echt een pretje, vooral niet als je er net mee begint, maar toch doe ik het bijna elke dag. Het verlicht tegelijkertijd namelijk je spieren. Dus ik heb er echt een haat-liefde verhouding mee. Het goede nieuws is, hoe langer je dit doet hoe fijner het wordt. Ik heb The Triggerpoint The Grid Orange van Coolblue, die kun je hier bestellen.

Waarom foam rollen?

Je merkt al snel dat je bepaalde oefeningen beter kunt uitvoeren. Veel mensen gebruiken hem ook bijvoorbeeld voor de training als warming up voor de spieren. Zelf doe ik dit af en toe, maar ik gebruik hem vooral in de ochtend als ik net wakker ben. Maar je kunt het ook na een workout doen of op een ander moment van de dag. Soms worden ze ook gebruikt bij bepaalde stabiliteits oefeningen bijvoorbeeld.

Een foam roller zorgt ervoor dat er druk komt op je stijve spieren en maakt ze dus weer losser. Soms voel ik een triggerpoint ( een punt dan extra pijn doet) en daar blijf ik dan nog even op hangen. Meestal 30-60 seconden je voelt zelf wel wanneer dit wat losser komt. Bij triggerpoints is de doorbloeding niet goed en door die massage toe te passen laat je het weer doorstromen.

Sinds ik dit doe heb ik gemerkt dat ik oefeningen beter kan uitvoeren. Dat ik sneller herstel van spierpijn en de spierpijn is ook veel minder dan vroeger. Plus ook cellulites werd minder. Bijna iedereen heeft dit, maar door het sporten wordt het al minder en sinds ik foam roll is het nu bijna helemaal verdwenen!

Onderstaande oefeningen doe ik bijna iedere ochtend! Je rolt dan dus heen en weer met de foam roller.

dsc04238-02

dsc04237-02

dsc04227-02

Je kunt naast je benen alle andere spiergroepen ook masseren! Voor oefeningen kun je genoeg filmpjes vinden op YouTube. Nog een tipje trouwens, de fitbit ( activiteitstracker) die ik om heb op de foto’s is echt super handig als je wil weten wat je bijvoorbeeld nou echt verbrandt op een dag. Naast je kcal houdt hij nog veel meer bij. Mijn  review kun je hier lezen.

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen op Bloglovin’, Facebook & Instagram


FitChef