The simplest way to become cheerful again!

FOR ENGLISH SCROLL DOWN

Zoals sommigen van jullie wel weten voelde ik me de laatste maanden niet goed mentaal, veel down en depri, gelukkig voel ik me nu een stuk beter! Wat ik in deze blog vertel is zo simpel en toch vergeten de meeste mensen het. Het is voor mij de makkelijkste manier om me weer goed te voelen, of in ieder geval een stuk beter:). 

Als je je down voelt of een rot dag hebt dan is het moeilijk vrolijk te worden. Want je denkt dan alleen maar aan de negatieve kanten van je leven, van jezelf, van die dag, iedereen is irritant en alles gaat mis. Herkenbaar? Het beste en makkelijkste wat je kunt doen is dankbaar zijn. Dit klinkt zo cliché, maar wie doet het werkelijk heel de dag? Ik deed het nooit, ik was wel dankbaar als iemand me bijvoorbeeld iets gaf of een compliment gaf, maar de rest van de dag dankbaar zijn… waarvoor?

Het wordt ons ook niet geleerd, dus we kunnen er weinig aan doen, maar we kunnen het wel zelf aanleren! Een aantal jaar terug ben ik dankbaarheid gaan toepassen in m’n leven en alles begon te veranderen. Ik kreeg vanzelf veel meer van alles waar ik dankbaar voor was! Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Zelfs toen ik elke dag ziek was, ik geen geld had, geen opleiding, geen baan… ik kon altijd wel iets vinden om dankbaar voor te zijn. Ik ben het nu nog steeds, iedere dag, voor alles wat ik heb en als ik me rot voel ga ik extra zoeken naar dingen die ik fijn vind of waar ik dankbaar voor ben. Bijvoorbeeld mijn ouders, mijn vrienden, de zon die schijnt, de mooie bloemen die weer beginnen te groeien, de training die ik heb gedaan ookal had ik geen zin, het water dat we zo uit de kraan kunnen drinken en ga zo maar door. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Alleen al het drinkwater dat we hebben! Dat nemen we voor lief, maar een groot deel van de wereld heeft geen schoon drinkwater. Als je je niet beseft wat je hebt, blijf je in die negatieve spiraal zitten, je blijft maar focussen op alles wat fout gaat en wat je niet hebt. En uiteindelijk eindig je met een negatief leven… Draai het eens om en zoek alleen nog naar dingen die je wel hebt en die goed gaan!

Elke avond schrijf ik even op in een boekje waar ik dankbaar voor was die dag. Het is zo’n simpele oefening, maar zo effectief. Nu ga ik niet zeggen dat het je problemen meteen oplost, maar het leert je te focussen op wat er toe doet en door je dankbaarheid zul je gaan merken dat er alleen maar meer mooie dingen op je pad komen.

Dus bedenk vandaag minimaal 5 dingen waar je dankbaar voor bent:)! Als je het leuk vindt, kun je ze ook noemen hier onderaan de blog, ik  ben benieuwd!

Liefs,

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram


As some of you know, I haven’t felt well mentally the last couple of months, very down and depressed. Luckily, I feel a lot better now! What I’m about to share in this blog is such a simple thing, and yet most people forget this. For me it’s the easiest way to feel good again, well, at least a lot better 🙂

When you feel down or you’re having a bad day, it’s difficult to become cheerful. This is because your thoughts are only about the negative aspects of your life, yourself, or that specific day. Everyone is annoying and everything seems to go bad. Recognisable? The best and easiest thing to do is be thankful. This might sound cliché, but who truly does this throughout the entire day? I never used to do it. Yes, I was thankful when someone gave me something or whenever I got complimented, but to be thankful the rest of the day… What for?

We aren’t taught to do so, so there isn’t much we can do about it. However, we can teach it to ourselves! A few years back I started practicing thankfulness in my life and everything started to change. I automatically received more of that for which I was being thankful! There is always something to be thankful for. Even when I used to be ill every day, had no money, no education, no job… I could always find something to be thankful for. I still am, every day, for everything I have. And when I feel bad, I purposely look for things that I like or what I’m thankful for.

For example my parents, my friends, the sun that’s shining, the lovely flowers that start to bloom again, the workout I just completed even though I didn’t feel like doing it, the drinkable water from the tap and so on and so forth. There is literally so much to be thankful for! The clean tapwater alone! That’s something we take for granted, while a large part of the world doesn’t  even have clean tapwater. If you don’t appreciate what you have, you’re basically stuck in a negative spiral. You keep focusing on everything that’s going badly and all the things you don’t have. Eventually, you end up with a negative life… Try to turn it around and exclusively look for things you actually did right!

Every night, I write down in a booklet what I was thankful for that day. It’s such a simple exercize, but so very effective. Now, I’m not going to say that it instantly solves all of your problems, but it teaches you to focus on the things that matter. Through being thankful you’ll start to notice that only the more beautiful things will cross your path.

So think of at least 5 things you were thankful for today 🙂 ! And if you like, you can even name them in the comment section below, I’m curious!

Love,

You can also follow me on Bloglovin’, Facebook & Instagram

fitchef

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Angelique Bruinier

  Ja ik denk dan ook altijd maar aan hoe dankbaar je moet zijn dat je het hier zo goed hebt in dit land. Er zijn mensen die veel ergere zorgen hebben en bijv. Moeten vluchten uit hun eigen land of geen eens eten of water hebben. Natuurlijk mag je jezelf wel eens rot voelen over bepaalde dingen, maar je hebt zelf jouw eigen toekomst in je hand.
  Probeer inderdaad altijd positief te blijven en niet te zwichten onder zelf medelijden.
  Want daar hebben we het hier veel te goed voor!

  • Cynthia Houben
   Angelique Bruinier

   Ja precies! Je snapt het helemaal:). Zo belangrijk om je dat te beseffen.

 • Samantha

  Wat je schrijft is heel herkenbaar voor mij. Ik voel me al een jaar down en depri. Zie het allemaal niet meer zitten. Terwijl ik het eigenlijk zo goed heb he? Leuke baan, leuke en lieve vriend, mooi huis samen en grote tuin. Vrienden en familie om me heen. Zo raar dat je er dan toch niks meer bij voelt.
  Ik heb veel aan jouw blogs. Ze helpen mij dingen inzien en ik weet ik ben niet de enige. Dank je voor je openheid en ik ga jouw tips proberen.

  • Cynthia Houben
   Samantha

   Wat lief en mooi om te horen. Ik ben heel blij dat je wat aan mijn blogs hebt, daar doe ik het voor:). Soms lijk je alles te hebben, maar mis je onderliggend toch nog iets in je leven. Vind het rot voor je dat je je al een jaar zo voelt, onthoud er komen altijd weer mooie tijden aan en je bent zeker niet de enige die hiermee loopt. Veel tijd alleen nemen, al is het even een wandeling maken, dan komt er vaak naar boven wat je eigenlijk anders wil in je leven.

   Liefs xx

 • Marcel

  1) de liefde en waardering die ik krijg en geef aan de vluchtelingen die ik help
  2) voor de zon die schijnt
  3) voor het mogen helpen van een ambitieuze anderstalige Syriër
  4) voor het mogen lezen en volgen van jouw blogs en foto’s
  5) voor mijn gezonde familie, wat lang niet vanzelfsprekend is geweest
  6) voor het kunnen downplayen van mijn depressie

  Moet ik doorgaan? ?

  • Cynthia Houben
   Marcel

   Wat word ik hier vrolijk van!! Ontzettend mooie lijst om dankbaar voor te zijn:)

   • Marcel
    Cynthia Houben

    Ik word vrolijk van jou, je weet waarschijnlijk half niet hoe inspirerend je bent! Een topper ben je, alle respect!

    • Cynthia Houben
     Marcel

     Ahw en ik word hier weer vrolijk van haha! Lief berichtje heel erg bedankt:)

     • Marcel
      Cynthia Houben

      Zullen we gewoon heel erg vrolijk van elkaar blijven worden? 🙂

     • Cynthia Houben
      Marcel

      Goed plan haha! 🙂

 • Laura

  Super hoe jij je gevoel en gedachtenis in woorden veranderd. En je hebt gelijk. Ik ga dit zeker proberen, en blijf genieten van het leven!

  Liefs,
  Laura.

  • Cynthia Houben
   Laura

   Wat een lief compliment dankjewel! Leuk dat je het ook gaat proberen:).

   Liefs, Cynthia

 • Mindset Monday: Een simpel trucje om gelukkiger te zijn - Gymjunkies l Fitness, food & loveGymjunkies l Fitness, food & love

  […] week heb ik op mijn eigen website een blogje geplaatst over iets wat ik zelf elke dag doe en nog meer als ik me down voel. Omdat ik […]

 • Rock

  Great topic,

  Ik vind het heel mooi dat je ook het mentale gedeelte deelt. Knap van je, ga zo door. Want ik vind dat veel mensen dat kunnen gebruiken, herkennen en willen toepassen.

  Groeten Rock,
  Aka choysofmylife.fitness

  • Cynthia Houben
   Rock

   Dankjewel, mooi compliment! Dat denk ik ook, we hebben het tegenwoordig echt nodig om wat meer openheid te creëren over onze emoties, zodat we elkaar weer kunnen helpen :).

   Liefs, Cynthia

 • Mark

  Waar ik een goed gevoel door krijg over mijzelf,ondanks dat je dat idd. niet gewend of aangeleerd hebt om daar altijd naar te kijken,is breed te noemen voor mijzelf.
  Kanttekening is wel dat het ook goed is om niet continue op de roze wolk te blijven zitten omdat men anders te blind zou kunnen worden omdat men zich voor vol aan zou zien en dus de ‘levenslessen’ te herkennen aan de irritatie-factor niet meer zou willen zien of ondergaan.

  Daarnaast,als je gewend bent als kind om continue te horen dat je nergens voor deugd en zelfs als ongewenst bestempeld bent en dit emotioneel en professioneel een grote hindernis is geweest en nu zelfs nog een drempel vormt op bepaalde momenten,kan ik dankzij zelfreflectie en mezelf te spiegelen op o.a. jouw blog er en hoop wijsheid uit halen.

  Maar wat mij momenteel op deze ‘state-of mind heeft gebracht is vooral;
  -Van werkgevers door wie ik geen vaste aanstelling heb gekregen over de afgelopen jaren,hier de afgelopen jaren ook door benaderd ben dat ik altijd weer bij ze kan beginnen.
  -Het feit dat als ik een keus maak ik er ook achter sta,zelfs wanneer me dat financieël geen voordeel oplevert (bijv. als een werkgever meent mij als een vod te moeten behandelen,trek ik mijn plan en ben ik zo ineens weg,nadat ik het hem voor zijn voeten gegooid heb voordat ik het nieuwe contract überhaupt ondertekenen ging)
  -Dat ik mezelf kwaliteitstijd gun qua een pedicure en al het ongewenste haargroei weg laat halen.Wat weer zorgt voor een goed gevoel over mezelf en verzorgd en dus prettig de dagen doorga.
  -Dat ik mezelf mooïe kleding gun waar ik me goed door en in voel en waar mijn mooïe kanten goed in uitkomen 🙂
  -Dat de kinderen van mijn vriendin blij zijn met wie ik ben,open en oprecht en dat mijn vriendin achter mij wie ik ben sta en achter mijn kledingkeus staat en er zelf ook vrolijk van wordt hoe ik er in straal haha 🙂