Welcome

We are creative.

Follow us

ALTIJD DRUK? ZO CREËER JE MEER TIJD!

ALTIJD DRUK? ZO CREËER JE MEER TIJD!

We hebben allemaal tijd tekort, de dagen vliegen voorbij en we willen zoveel maar er komt zo weinig gedaan. Toch hebben veel mensen het niet zo druk als dat ze denken. Een aantal jaar geleden had ik het zooo druk, nee ik had echt geen tijd om te sporten of een bedrijf op te zetten. Achteraf gezien had ik het te druk met dingen die geen prioriteit hebben als je iets wilt bereiken. 

Een aantal jaar terug zaten mijn dagen ook vol, maar toen had ik nog niet eens een eigen bedrijf en sportte ik niet elke dag. Waarom kan ik dat nu wel dan? Ik was niet te druk, ik had gewoon de motivatie niet. Iedereen heeft dezelfde 24 uur dacht ik een paar jaar geleden. Waarom kunnen andere mensen wel grootste dingen bereiken en ik niet?

Wil je iets bereiken, wat het ook is, dan moet je er dingen voor laten. Bepaalde dingen moeten anders, want anders past het nieuwe doel wat je hebt niet in je leven. In deze blog schrijf ik over 5 dingen die mij hierbij hebben geholpen.

  • Ik ben gestopt met tv kijken. Dit klinkt misschien drastisch, maar wat heb je er nou aan? Al die onzin programma’s of nog erger negatieve programma’s. Je hoofd wordt volgestopt met informatie die je nooit nodig zal hebben, daarbij kost het je dus ontzettend veel tijd. Een gemiddelde Nederlander kijkt per dag meer dan 3 uur tv, maar er zullen genoeg mensen zijn die nog veel meer uur per dag kijken. Ik kijk nu alleen nog Netflix en hier kies ik mijn momenten bewust voor of ik kijk vlogs of mindset video’s op YouTube. Als je dan al iets kijkt heeft het tenminste nut en leer je er nog wat van. Ik keek vroeger elke dag uren tv en heb het geen moment gemist. Ineens had ik wel tijd om te sporten en te werken aan mijn doelen en dromen.
  • Naar wie gaat je energie? Er zijn altijd mensen in je leven die je meer energie kosten dan dat je er energie van krijgt en dat is niet goed. Ik had er altijd moeite mee mensen los te laten, maar nu ben ik er veel makkelijker in. ”Vrienden” die achter je rug om praten, die alleen maar negatief zijn of je merkt dat ze je dingen niet gunnen. Denk dat we ze allemaal wel kennen, maar stop met die vriendschappen. Het zal je zoveel meer tijd geven voor dingen die er wel toe doen. Het is even moeilijk, vooral als je iemand al lang kent, maar iemand lang kennen betekent niet dat dat een goede vriendschap is. Je voelt wel of iemand goed voor je is, vertrouw meer op je intuïtie.
  • Plan je dag. Dit deed ik nooit en ik kreeg zo weinig gedaan. Ik deed van alles door elkaar en aan het eind van de dag was alles maar half af. Ook schoot het sporten er vaak bij in, omdat ik dan ”te druk” was. Nu maak ik de avond van te voren een dagplanning in mijn telefoon en daar hou ik me dan ook aan. Alles wat prioriteit heeft plan ik in, ook mijn workouts want ik vind het belangrijk elke dag te bewegen. Zo is het meteen een afspraak met mezelf en ik krijg sowieso de dingen gedaan die belangrijk waren. De tijd die dan nog over is kan ik doen waar ik zin in heb.
  • Welke verplichtingen ga je aan? Er zullen altijd mensen zijn inclusief jijzelf die tijd van je vragen. Je agenda kan dan binnen no time bomvol zitten, ik weet er alles van. Probeer af te wegen of het belangrijk is en of je er tijd voor hebt. Of beter gezegd of je er tijd voor wilt maken. We zijn vaak geneigd iedereen te willen pleasen, maar dat gaat vaak ten koste van jezelf.
  • Me-Time. Plan minimaal 1 moment per week in dat je een dagdeel of nog beter een hele dag voor jezelf hebt. Een hele dag lukt niet bij mij, maar elke week plan ik nu wel een dagdeel in wat helemaal voor mij alleen is. Zonder afspraken, zonder verplichtingen, ik moet niks maar mag alles. Hoe je hierdoor meer tijd krijgt? Niet haha, maar je hebt wel het gevoel dat je er meer tijd door hebt. Als we nooit iets voor onszelf doen kun je altijd een opgejaagd gevoel hebben. Ik doe dit ook dagelijks, 1 uurtje per dag doe ik even helemaal niks. Vaak ga ik dan mediteren of een tijdschrift/boek lezen. Dit doe ik pas sinds een aantal maanden, daarvoor was ik vaak overwerkt en gestresst. Stress heb ik amper meer en dat voelt goed!

Tot slot accepteer ik ook gewoon dat het druk hebben tegenwoordig normaal is voor veel mensen en dat niet elke dag alles gedaan kan zijn. Druk zijn is niet slecht, het betekent dat je productieve dagen hebt, mits je die dus besteed aan de juiste dingen. Dingen die je energie geven. Ik heb meer rust nu in de chaos. Ik neem het leven niet meer te serieus, alles moet wel leuk blijven en je moet ook elke dag genieten van wat je doet. Dus lukt het een dagje niet, no worries, morgen weer een dag. Zet je geluk op 1, want dat is uiteindelijk waar we allemaal naar streven toch:)?

handtekening cynthia houben

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’