Welcome

We are creative.

Follow us

CHRONISCH ZIEK, SOCIAL MEDIA & DANKBAAR | MY DIARY #2

cynthia houben, londen, chronisch ziek, diabetes type 1, ziekte van lyme, liefde is

CHRONISCH ZIEK, SOCIAL MEDIA & DANKBAAR | MY DIARY #2

Vorige week was zwaar en super leuk! Ja heel tegenstrijdig inderdaad, maar is het leven dat niet altijd ? Allereerst wil ik even kwijt dat ik jullie privé berichtjes zo leuk vind. De reacties op mijn eerste MY DIARY waren erg lief. Ik vind het leuk om op deze manier wat meer met jullie te kunnen delen over mijn leven. 

Chronisch ziek

Als je lichaam niet mee werkt is dat frustrerend. Ik ben chronisch ziek en dan heb je altijd wel iets. Als je ook chronisch ziek bent weet je precies wat ik bedoel. Er is geen dag in mijn leven dat ik me echt goed heb gevoeld. Ik weet niet hoe dat voelt om geen pijn te hebben of fit te zijn.

Tijdens en na mijn stedentrip naar Londen had ik erg veel pijn. Als je Lyme hebt dan kun je eigenlijk niet veel doen op één dag, maar ik ga op reis vaak mijn grens over. Dat wil ik niet, maar ik wil zo graag alles zien en doen. Ik heb een hoge pijngrens, dus ondanks de pijn zet ik altijd door. Dit is nog steeds een punt waar ik veel te leren heb, want na een reis kan ik sporten en leuke dingen doen wel even vergeten. Thuis kan ik goed rusten, maar op reis wil ik maar door gaan en uiteindelijk heb ik mezelf ermee.

cynthia houben, londen, chronisch ziek, diabetes type 1, ziekte van lyme

Een paar jaar geleden koos ik ervoor om niet meer in de slachtofferrol te zitten. Ik was daar namelijk heel goed in om situaties en andere mensen de schuld te geven van het leven dat ik had. Dankbaar zijn voor alles wat ik wel kan was mijn nieuwe levenswijze. Gezonder gaan leven en gaan bewegen werd mijn nieuwe levensstijl.

Als ik het vergelijk met hoe ik eraan toe was jaren geleden dan is dit niks! Dit gaat natuurlijk niet van de één op de andere dag. Ben je ook bezig om je levensstijl te veranderen? Gun jezelf dan de tijd.

Hypo en overgeven

Vorige week had ik een hele erge hypo ( lage suiker)  in de nacht. Na veel suikers eten ging het nog niet omhoog, dus ik had blijkbaar teveel gespoten. Na nog meer suikers moest ik overgeven en dat heb ik eigenlijk heel de ochtend gedaan. Ik ben er dagenlang ziek van geweest. Helaas moest ik de (zakelijke) afspraken die dag afzeggen en lukte het niet goed om aan het werk te gaan. Dat vind ik nog steeds rot, vooral tegenover mijn klanten of volgers. Gelukkig heb ik wel geleerd, door de jaren heen, om dit wat sneller van me af te laten glijden. Vroeger had ik wekenlang een schuldgevoel, maar dat is nu niet meer zo. Accepteren wat je niet kunt veranderen…dat is wat ik nu in iedere situatie doe.

Accepteren wat je niet kunt veranderen

Positief blijven

Positief blijven houdt voor mij niet in dat je nooit meer iets negatiefs mag denken of voelen. Dan zou je geen mens meer zijn! Ik voel me down, boos of verdrietig en laat dat gevoel compleet toe. En dan na een half uurtje gaat het gevoel vaak weg en zoek ik weer naar dingen die wel goed gaan. Ik denk aan alle dingen waar ik dankbaar voor ben. Zo hoef ik niet eens meer moeite te doen om positief te worden. Het rot gevoel even helemaal toelaten i.p.v. ertegen vechten werkt zo goed!

Ondanks dat vorige week lichamelijk en mentaal zwaar was heb ik zoveel fijne dingen meegemaakt. En die wil ik graag met jullie delen, want de positieve dingen wegen veel zwaarder dan de negatieve! Focus vooral op de leuke dingen… juist in moeilijke tijden. Anders kun je in een negatieve spiraal komen. Natuurlijk is het belangrijk dat als je verdriet of pijn voelt dit toelaat, maar daarna is het ook zaak om er weer uit te klimmen.

cynthia houben, chronisch ziek, diabetes type 1, ziekte van lyme, liefde is

Weer voluit lachen

In het begin van de week zijn mijn facings geplaatst onder. De bovenkant was al gebeurd in december. Ik kreeg van jullie al wat berichtjes hoe mijn tanden ineens zo wit zijn haha. Dus nu weet je waarom ;).

Wat ben ik blij met deze investering in mezelf! Ik wilde dit al 10 jaar maar ik had er nooit geld voor en nu alles zo goed gaat kan ik het allemaal betalen. Ik lach weer voluit en ik zou dit echt iedereen aanraden als je je niet goed voelt over je tanden. Wat doet dit enorm veel voor je zelfvertrouwen!

Vriendschap

Ik heb mijn lieve vriendinnetje Angela weer gezien. Het was zo fijn om even bij haar uit te huilen toen ik me zo ziek en verdrietig voelde. Ze begrijpt me als geen ander en ik besef me keer op keer weer hoe belangrijk het is mensen in je leven te hebben die om je geven en je steunen no matter what. Ook al zien wij elkaar even niet, het is altijd goed.

Ook ben ik uit eten geweest met de meiden voor de verjaardag van Fleur. Ons groepje is bij elkaar gekomen door festivals haha, maar inmiddels feesten we allemaal niet zo heel veel meer. We zijn allemaal zo verschillend en toch weer zo hetzelfde, heel bijzonder. De vriendschap tussen ons is altijd gebleven en ik zou niet zonder ze kunnen!

Definitief ontharen

Eind van de week had ik weer een afspraak bij Fine Laser Clinic. Ik werk al 1,5 jaar met ze samen en Stephanie heeft nu een tweede filiaal geopend in Arnhem. Wat voelt het heerlijk om af te zijn van die haartjes. Mijn benen zijn vorig jaar gedaan en nu doen we mijn oksels en bikinilijn. En dat allemaal pijnloos, echt ideaal!

Met bedrijven samenwerken die echt op mensen gericht zijn en niet in eerste instantie op geld vind ik zo fijn. Zo werk ik ook. Mensen helpen komt op één en het geld dat je ermee verdient is mooi maar niet het hoofddoel. Het grappige is dat je juist meer verdient als je eerst vraagt aan jezelf hoe je andere mensen kunt helpen i.p.v. hoe kan ik geld verdienen? cynthia houben, londen, chronisch ziek, diabetes type 1, ziekte van lyme, liefde is

Liefde is…

Eind van de week was ik weer bij Dennis. Wat is het fijn om hem te zien, we zien elkaar meestal alleen het weekend en missen elkaar zo erg doordeweeks. Ik ben dan extra blij als we weer samen slapen.

Hij vrolijkt me altijd op als ik ziek ben en als hij me dan vasthoudt voor we in slaap vallen voel ik me een stukje minder alleen met deze ziektes. Hij begrijpt misschien niet altijd hoe ik me voel, want dat kan ook niet als je zelf niet chronisch ziek bent. Maar hij laat altijd merken dat hij er voor me is.

Samen sterk

Met Gymjunkies is het nog steeds zoeken hoe ik het ga invullen nu ik alleen ben. Iedere zondag komt de blog: ” 5 gezonde producten ” online en dat gaat me gelukkig goed af! Aankomende week ga ik even plannen maken om de rest van de week ook meer blogs te kunnen plaatsen.

Het 8 weken plan voor vet verlies gaat zo goed! Al bijna 500 vrouwen telt onze community nu en ik vind het geweldig om te zien hoe lief iedereen voor elkaar is in de besloten Facebook groep. Samen ben je echt een stuk sterker. Samen werken we aan mindset en een gezonde levensstijl.

Diëten is verleden tijd, het kan gewoon met normale voeding en etentjes + feestjes hoef je helemaal niet af te zeggen. Het leven is leuk en een goede balans is de sleutel tot een fit, gezond en gelukkig leven.

Een goede balans is de sleutel tot een fit, gezond en gelukkig leven.

Als je ook graag ervoor wil gaan in 2019 kun je hier meer lezen over het Gymjunkie Lifestyle Plan!

In januari hoop ik het 8 weken plan voor mannen af te hebben en in februari begin ik aan deel 2!

Het eerste plan wil ik verbeteren qua design. En ervoor zorgen dat iedereen het plan kan bestellen. Dus ook mensen die niet hoeven af te vallen, maar spieren willen opbouwen of gezonder willen leven.

Social media is niet wat het lijkt

Ik vind het fijn om iedere week te schrijven over wat ik voel en mee maak… voor mezelf om het kwijt te kunnen en voor jullie, omdat jullie dan ook weten dat social media niet de werkelijkheid is. Als je alleen mijn foto’s ziet denk je misschien dat ik altijd gelukkig, gezond en positief ben. Maar ik wil jullie laten weten dat we allemaal mensen zijn en allemaal dezelfde gevoelens kennen.

We kennen allemaal geluk, verdriet, pijn, plezier, angst en liefde… Social media is vertekend omdat iedereen zijn of haar beste kant laat zien. Logisch ook, je gaat meestal geen foto of post online zetten dat je ziek in bed ligt of net ruzie hebt gehad met je vriend. Maar we zijn allemaal normale mensen, ook de mensen met miljoenen volgers zijn heel normaal.

Je kunt ze als inspiratie zien, maar zet ze niet op een voetstuk. We zijn allemaal gelijk. Niemand is meer of minder!

Ik voel me enorm dankbaar op het moment. Het leven is goed, ik voel me sterk en wat er ook gebeurt ik kan het aan. Waar ben jij nu dankbaar voor 🙂 ? 

Laat het me weten onder in de reacties!

Je kunt mij ook volgen via:

InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’