Welcome

We are creative.

Follow us

5 BUCKETLIST REISBESTEMMINGEN

egypte

5 BUCKETLIST REISBESTEMMINGEN

Al heel mijn leven wil ik reizen, alleen omdat dat vroeger financieel niet lukte heb ik nooit veel reizen gemaakt. Nu mijn bedrijf goed loopt kan ik eindelijk ook deze droom gaan waarmaken! Vorige maand ben ik met Dennis naar Egypte geweest. Bij thuiskomst hadden we meteen zin om een nieuwe reis te boeken!

We hebben even rond gekeken en in november gaan we 5 dagen naar Praag toe! Ik heb echt onwijs veel zin in deze reis. En omdat ik nu al verder zit te kijken waar ik nog meer heen wil aankomend jaar, leek het me leuk een top 5 te maken. Ben ook super benieuwd waar jullie nog heen gaan komende tijd of wat er nog op je bucketlist staat, dus laat dat vooral weten in een reactie!

BALI, INDONESIË

bali

Bali staat al heel erg lang op mijn wishlist. Mijn zusje en vader zijn er wel geweest en als ik hun verhalen hoor en foto’s zie wil ik het liefst meteen weg! Op Bali volgen de meeste mensen het Hindoeïstische geloof. Ik heb zelf geen geloof, maar mijn levenswijze en denkwijze lijkt erg op die van het Hindoeïsme. Het eiland wemelt van de tempels en rijstvelden en je bent omringd door mooie oerwouden en savannes. Genieten kun je hier zeker voor een lage prijs. Alleen het vliegticket is dan wat duurder, maar dat is het zeker waard. En als je goed zoekt vind je ook tickets die een stuk goedkoper zijn dan normaal. De planning is dat ik hier volgend jaar heen ga samen met Dennis.

PERU

peru

Ik wil echt super graag een keer naar de verloren Inca stad Machu Picchu in Peru. Dit is één van de zeven wereldwonderen en die moet ik echt een keer gezien hebben in m’n leven. Je loopt dan 3 tot 5 dagen door jungle en toendra naar een hoogte van 3600 meter. Enorme klim haha, maar dat is het zeker waard als ik reizigers hierover hoor vertellen. Verder vind je in Peru veel nationale parken, vulkanen en tropische regenwouden. Maar er zijn ook mooie kustlijnen waar je allerlei watersporten kunt doen. Lijkt me een heerlijk land!

INDIA

india

Bij India denk ik meteen aan de Taj Mahal. Dit gebouw werd in 2009 gekozen als één van de 7 wereldwonderen. De tuinen eromheen zijn perfect symmetrisch en het gebouw verandert van kleur door de zon. Wat me ook aanspreekt aan India is dat je er wat betreft natuur van alles kunt tegenkomen. Je vindt er woestijnen, grotten, stranden, berggebieden en oerwouden. Ook zie je er overal koeien lopen haha, omdat dat een heilig dier is voor de bevolking. Ken meerdere mensen die er geweest zijn en ze hebben er echt de tijd van hun leven gehad, dus deze staat zeker op mijn bucketlist.

IJSLAND

noorderlicht

Mijn zusje gaat volgend jaar naar Ijsland en ze gaan ook op excursie om het Noorderlicht te zien. Dat lijkt me zo geweldig en magisch! Er is nooit een garantie dat je het gaat zien, maar je hebt de grootste kans van december t/m maart. Je kunt het Noorderlicht in meerdere landen zien, maar Ijsland heeft mij altijd getrokken. Ijsland is ongeveer 3 keer zo groot als Nederland en er wonen maar 330.000 mensen. Het binnenland is zo goed als onbewoond, dus je vindt hier lavavelden, bergen, rivieren, grind- en steenwoestijnen en gletsjers. Kan niet wachten deze reis een keer te maken.

STOCKHOLM, ZWEDEN

stockholm

De Zweedse hoofdstad Stockholm ligt verspreid over 14 eilanden, dus het is echt een ‘ stad op water ‘.  Alle eilanden zijn verbonden met bruggen. Vaak wordt Stockholm ook wel het ‘ Venetië van het Noorden’  genoemd. Het heeft een rijke cultuur en historie maar is tegelijkertijd ook een hippe designer stad. Dus zeker reden om hier een stedentrip naartoe te boeken!

Ik wil heel de wereld over, dus dit zijn maar 5 bucketlist bestemmingen. Hopelijk kan ik de komende tijd een aantal van deze reizen maken. Ook ben ik van plan niet alleen toeristische bestemmingen te bezoeken, maar dat moet ik nog even allemaal uitzoeken. Ben al super dankbaar dat ik nu wel kan reizen, dus eerst lekker focussen wat komen gaat en dat is Praag!

Heb je nog tips voor Praag, laat het me weten in een reactie:).

  • Benieuwd naar mijn blog over Hurghada, Egypte? Die vind je hier

handtekening cynthia houben

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’