Welcome

We are creative.

Follow us

BAKED COCONUT-MILKA OREO HAVERMOUT

havermout ontbijt

BAKED COCONUT-MILKA OREO HAVERMOUT

Havermout als ontbijt was nooit echt mijn favoriet, tot ik er wat creatiever in werd. Je kunt er natuurlijk zelf van alles ingooien om het naar jouw smaak te maken. Je denkt misschien milka-oreo dat is toch niet gezond? Zelf eet ik nog gewoon dit soort lekkere dingen, alleen met mate. Je moet natuurlijk niet de hele reep opeten:p. En als je de macro’s berekent is er niks aan de hand. It’s all about balance ;). 

Dit ontbijtje is super makkelijk te maken en als je één van de ingrediënten niet lust kun je het natuurlijk gewoon vervangen met iets anders! Ik ben gek op kokos & chocolade dus dit ontbijt is voor mij echt een feestje. Een goede start van de dag met al deze power ingrediënten!

havermout recept

WAT HEB JE NODIG VOOR 1 PERSOON?
  • 30 gram havermout
  • 10 gram geraspte kokos
  • 50 gram banaan ( prakken)
  • halve theelepel vanille extract
  • 50 ml coconut drink van Alpro
  • 1 eetlepel kokosboter ( gesmolten)
  • 20 gram milka oreo (in stukjes gehakt)
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwarm de over voor op 190°C en vet een klein bakvormpje in. Ik heb er één gebruikt met een diameter van 10 centimeter.
  2. Gooi alle droge ingrediënten in een kom en doe er daarna de overige natte ingrediënten doorheen. Nu doe je alles in de bakvorm en zet je die in de oven voor 20 minuten. Easy right?!

Het vult goed dus ik hoef niet snel erna nog iets te eten. Je zou dus je ochtend snack kunnen weglaten als je nog vol zit.

Tip: Wil je minder suikers gebruiken, vervang de banaan dan door ander fruit zoals aardbeien of blauwe bessen en de Milka door suikervrije chocolade. 

havermout ontbijt

1 PORTIE
Calorieën 472 kcal
Vetten 27 gr
Koolhydraten 44 gr
Eiwitten 6 gr

Eet smakelijk:)!

Ken jij het boek ‘ Afslank Recepten Bijbel ‘ al? Dit is echt een aanrader! Het bevat meer dan 100 gezonde en makkelijke recepten + je vindt er ook nog voedingsschema’s in. Klik hier voor meer informatie. 

Liefs,

handtekening cynthia houben

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’