Welcome

We are creative.

Follow us

ALTIJD MOE? PROBEER DIT EENS!

altijd moe

ALTIJD MOE? PROBEER DIT EENS!

Ik ben chronisch moe door mijn ziektes en dat is soms erg rot als je veel wilt doen. Ik hoor van meer mensen dat ze altijd moe zijn en ik wil graag wat tips met jullie delen die mij altijd wel helpen. Er zijn altijd dingen die je zelf kunt doen om wat meer energie te voelen. 

VOEDING

Voeding staat bij mij op één, wat je in je lichaam stopt is heel belangrijk voor je energie level. Als ik onbewerkte voeding eet en voor plantaardig kies dan voel ik me het beste. Ik heb meer energie, voel me lichter en de moeheid is veel minder. Voor iemand die niet chronisch ziek is geloof ik echt dat je moeheid helemaal kan verdwijnen. Ik ken veel mensen die amper meer bewerkt eten of vegan zijn en hun klachten verdwenen als sneeuw voor de zon.

Je hoeft geen vegan te worden of met alles te stoppen, maar er bewust op letten scheelt al heel veel. Ik probeer bewuste keuzes te maken en kies momenten uit in de week om te zondigen. Verder heeft intermittent fasting mij veel meer energie gegeven! Ik heb daar verschillende blogs over geschreven.

BEWEGING

De meeste mensen gaan juist niet sporten als ze moe zijn, maar sporten zorgt juist voor meer energie! Ook maak je je geluksstofje aan en als je gelukkiger bent, voel je je vaak ook een stuk fitter. Ik sla ook wel eens workout over, maar ik probeer meestal wel te gaan, omdat ik weet dat ik me erna altijd weer beter voel.

YOGA OF STRETCHEN IN DE OCHTEND

Ik probeer elke dag tussen 07.00 en 07.30 op te staan. Ik mediteer eerst 10 minuten en daarna noem ik op waar ik dankbaar voor ben. Alleen al dat je weer wakker bent geworden en een nieuwe dag krijgt is iets om dankbaar voor te zijn. Daarna doe ik 15 minuten yoga, maar je kunt ook gewoon stretchen. Zo maak je je lichaam wakker. Als je meteen gehaast uit bed springt dan komt dat je dag niet ten goede. De hele dag door ben ik dankbaar, maar s’ochtends wil ik er extra aandacht aan besteden. Er is veel om dankbaar voor te zijn en vaak zien we dat niet meer, dit kan zich uiten in down gevoelens en niet waarderen wat je hebt. Dus vind ik het belangrijk hier elke dag bij stil te staan.

ONTSTRESS GEDURENDE DE DAG

We hebben het allemaal drukker dan ooit. En daarnaast komen er continue prikkels op ons af; het drukke verkeer, social media, collega’s, je gezin, je werk, televisie en ga zo maar door. Het is teveel en het zuigt energie. Elke dag neem ik 1 of 2 momentjes waarbij ik helemaal niks doe. Al is het maar 15 minuten, het zorgt ervoor dat je er weer even tegenaan kan. Ik zet dan alles uit en sluit me even op, ik doe dan helemaal niks. Soms staar ik alleen maar naar buiten. Of ik ga even een wandeling maken zonder afleiding van mijn telefoon.

ZET JE LAPTOP, TV EN TELEFOON UIT VOOR HET SLAPEN

Veel licht voordat je gaat slapen kan ervoor zorgen dat je melatonine niveaus niet gaan stijgen. En deze heb je nodig om in een diepe slaap te komen. Zelf had ik altijd nog voor het slapen mijn telefoon of laptop aan. En ik slaap erg slecht. Sinds een paar weken zorg ik er nu voor dat een uur van te voren alles uit gaat en lees ik een boek. Door het lezen word ik moe en val ik makkelijker in slaap. Je vindt hier een lijst met mindset boeken die ik erg fijn vond om te lezen.

VERMIJD OPPEPPENDE MIDDELEN

Vermijd producten waarvan je tijdelijk energie krijgt; zoals caffeïne, fatburners of energy drankjes. Heel fijn die energie die je ervan krijgt, maar het is ontzettend slecht voor je lichaam. Je moet het blijven gebruiken anders voel je je moe. Zodra je ermee stopt krijg je een crash en ook heb je er steeds meer van nodig om hetzelfde effect te krijgen. Vroeger gebruikte ik al die oppeppende middelen en mijn gezondheid ging alleen maar verder achteruit. Je kunt ook natuurlijke producten gebruiken zoals ginseng of spirulina.

Zoals ik bij tip 1 al zei doet voeding heel veel. Wil je graag een nieuwe levensstijl? Ik maak schema’s op maat met of zonder whats app coaching. Als je meer informatie wilt mail dan naar cynthia@gymjunkies.nl of klik hier.

handtekening cynthia houben