Welcome

We are creative.

Follow us

Moeiteloze elegantie met de Adidas Gazelle

adidas gazelle, adidas sneakers, sportshowroom

Moeiteloze elegantie met de Adidas Gazelle

Net als de bekende Stan Smiths zijn ook de Gazelles van Adidas iconische sneakers met een flinke geschiedenis. Begin jaren ‘60 kwam het design op de markt, in eerste instantie als een sportschoen. Tijdens de Olympische Spelen heeft het model met succes verschillende atleten ondersteund.

Al snel hierna werden de Gazelles opgemerkt in de muziekwereld. Onder andere Mick Jagger en Michael Jackson rockten deze gympen en zorgden ervoor dat de schoenen ontzettend populair werden. Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken in de sneakerscene en zijn het echte lifestyle gympen.

Wie kent ze niet; de witte gympen met de drie zwarte strepen aan de zijkant. Maar waarin onderscheidt deze sneaker zich van de andere klassiekers van Adidas? De naam zegt het al; het broertje, of moet ik zeggen zusje, van de ietwat stoerdere Superstars zijn een stuk eleganter. Voorafgaande aan het design produceerde Adidas alleen maar hard leren schoenen. Toen er voor het eerst een sneaker met een suède upper uitkwam was dat natuurlijk razend interessant. De vernieuwing zorgt voor een zachter uiterlijk en een lichtere schoen, met toch de nodige protectie van de voet.

Inmiddels zijn we een aantal edities van het model verder. Nu er meerdere versies beschikbaar zijn in verschillende kleuren zit er voor iedereen iets moois tussen. De zomer laat niet meer op zich wachten; hét moment voor deze suède gympen. Met een schoen die al bijna 60 jaar zo’n ongelooflijk succes is kun je de plank dan ook niet misslaan.

Naast dat de klassiekers van Adidas tijdloos zijn, zijn ze ook super easy om te combineren. Werkelijk iedere outfit kun je afmaken met een editie van de Gazelles. Wees brutaal en draag een kleurrijk exemplaar in combinatie met retroshorts om lekker op te vallen, of ga voor meer elegantie en trek een subtieler paar aan onder een jurkje.

*Dit artikel is geplaatst in samenwerking met Sportshowroom. Lees hier mijn disclaimer