6 dagen naar Benidorm! | Photodiary

alicante, benidorm, stedentrip, reis tips, reis blog

Vorige week ben ik naar Benidorm geweest. Opa & oma zitten daar elk jaar 3 maanden en dit jaar zijn we langsgeweest met de familie. Ben jij er al wel eens geweest?

We zijn ook nog een paar dagen naar andere plaatsen geweest zoals Alicante en Villajoyosa. Wat een prachtige omgeving! Omdat wij in de winter zijn gegaan had je er heel veel ouderen. Ik moest meteen denken aan Benidorm Bastards ;). Maar ik vond dat nu eigenlijk heel fijn, wat een rust!

Het was er dus nog heerlijk rustig, vanaf april/mei begint de drukte pas echt. Benidorm  is erg gericht op toeristen. Het staat vol met hotels, appartementen en iedere winkel is gericht op toerisme. Dus je hoeft je niet te vervelen. Hou je niet zo van toeristische plekken en wil je Spanje meer ontdekken dan kun je naar de dorpjes die eromheen liggen. Je kunt bijvoorbeeld een auto of scooter huren of je gaat gewoon met het openbaar vervoer.

Alicante & Villajoyosa

We zijn ook naar Alicante geweest, hier vind je meer een mix tussen de lokale bevolking en toeristen. Alicante is na de stad Valencia de grootste stad van de Costa Blanca. Alicante heeft een mooie wandelboulevard en ze zeggen dat het een geweldig uitgaansleven heeft. Wij zijn daar zelf niet uitgeweest, alleen één avondje in Benidorm. Dat was denk ik niet te vergelijken met hoe het er in de zomer aan toe gaat. Het was nu zo rustig, dat we overal gratis drankjes kregen, zodat we zouden blijven. Absoluut niet erg natuurlijk ;).

We zijn ook nog een dagje naar Villajoyosa geweest. Het is een schilderachtig dorpje met leuke gekleurde huisjes en het is er erg rustig. Ik las ook dat het zelfs niet druk is op het strand als het midden in de zomer is. Erg fijn dus als je een rustigere plek zoekt in Spanje en wat is het er mooi!

Valencia ligt er ook in de buurt en dat is ook een hele mooie stad om een keer te bezoeken! Travelbird heeft nu een leuke actie, vanaf 149 euro per persoon vlieg je er al naartoe en zit je met je hotel tussen het centrum en het strand in, ideaal!

Ik heb ook gevlogd in Spanje, benieuwd naar die video? Die kun je hier bekijken.

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.