Welcome

We are creative.

Follow us

25 FOOD VRAGEN TAG

25 FOOD VRAGEN TAG

FOR ENGLISH SCROLL DOWN

Een vriendin van me, Femke, heeft ook een blog. En ze heeft me laatst getagd in de 25 food vragen tag, dus het leek me leuk die ook in te vullen!

 • Je kunt op de dikgedrukte woorden klikken als je daar meer info over wilt :). 

1. Wat is je favoriete ontbijt?

Ik kan niet goed ontbijten, dus ik neem altijd een maaltijdvervanger van BloomFoods. Normaal hou ik niet van maaltijdvervangers, maar deze shake bevat alles wat je nodig hebt en je kunt hem samenstellen aan de hand van je eigen macro’s! Je kunt die met mijn code met korting bestellen als je ook moeite hebt met ontbijten: CYNTHIA10 . Als ik wel een keer wat anders neem is dat meestal een omelet met kaas.

omelet

2. Hoe drink je je koffie?

Ik drink geen koffie, heb het nooit lekker gevonden.

3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Carpaccio met Parmezaanse kaas en truffelmayonaisse! Dat is zoooo hemels. Ik eet het eigenlijk nooit meer, omdat ik een jaar geleden steeds minder vlees ben gaan eten. Merkte dat vlees niet goed voor me was en nu ik het bijna niet meer eet voel ik me veel beter. Maar als ik het nog wel eens eet dan is het dus Carpaccio op een broodje of als ik uit eten ga, eet ik het soms ook nog wel eens.

4. Soep of salade?

In de winter soep in de zomer salade:). En dan het liefst tomatensoep of pompoensoep. En als salade carpaccio (ofcourse haha) of met roerei, pijnboompitten, appel en rode ui.

5. Wat is je favoriete kookboek?

De enige boeken die ik heb gebruikt zijn Fitchef  en Eiwitrijk . Het zijn allemaal makkelijke en gezonde recepten, perfect voor mij want ik hou niet van ingewikkelde recepten. Ben namelijk niet zo’n keukenprinses ;). Als je me op instastories op snapchat volgt weet je dat ikvaak alles laat aanbranden haha. En natuurlijk maak ik de recepten wel eens van mijn eigen website www.gymjunkies.nl .

airbrush_20161128171912

6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Oei moeilijk. Vind het allebei erg lekker. Als ik dan toch moet kiezen, dan nooit meer zoet. Ik eet nu ook al meer hartig dan zoet, dus dat zou dan makkelijker zijn.

7. Welke keuken (land) is je favoriet?

Indisch eten is toch wel mijn favoriet en dan vooral Gado Gado. Ik eet het alleen bijna nooit, alleen als ik bij mijn vader ben. Kan zelf niet echt koken zoals je hierboven las. Schandelig als Indo haha. En ik vind Italiaans ook echt heel lekker! Ik heb vroeger een tijdje gelogeerd bij een gastgezin in Italië en dat eten was echt goddelijk.

8. Wat is je favo food film?

Food film… geen idee haha. Ik kijk geen food films?

9. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Pff zo moeilijk deze vraag, heb er zoveel. Gisterenavond heb ik nog banaan gesneden met slagroom eroverheen en chocolade vlokken. Dat was zooo lekker! En een Creamy Bacon pizza  van Domino’s daar kun je me voor wakker maken. Of Ben & Jerry’s alle smaken eigenlijk, of Oreo ijsjes. Maar ijs eet ik in de winter eigenlijk nooit, wel die witte chocolade mousse van Almhof! Eigenlijk alles met witte chocolade… en dan stop ik ook niet meer. Oh ja en Johnny Doodle, witte chocolade met speculaas. Oké nu ik dit zo type weet ik niet zeker of ik wel zonder zoet kan…

10. Wie is je grootste inspiratiebron?

M’n vader, moet toch echt eens les gaan nemen bij hem om zijn recepten te leren ;). Hij heeft trouwens ooit een kookboekje voor me gemaakt met een deel van zijn recepten, na de verhuizing ben ik die eigenlijk vergeten. Ga die weer eens opzoeken, wie weet word ik ooit nog goed in de keuken haha.

11. Thuis koken of uit eten gaan?

Uit eten gaan!! Een aantal jaar geleden woonde ik in het Centrum van Breda op de Grote Markt. Een vriendin van me woonde één straat verder en wij gingen minstens 3 keer per week uit eten. We woonden in de stad, dus dan doe je dat ineens veel sneller. We hielden allebei niet zo van koken en wel van sushi ;).

12. High end of Low profile?

Ik wist niet hoe ik dit op moest vatten qua eten, dus heb bij Femke afgekeken haha. Ik ben niet zo van het chique eten, waarschijnlijk omdat je dan vaak zo weinig krijgt en ik hou van eten. Als ik uit eten ga wil ik veel eten…heel veel.

13. Wat is je lievelings restaurant?

Die heb ik niet, omdat het aan mijn mood ligt waar ik zin in heb. En ik ben snel tevreden als het op eten aankomt haha, foodaddict…

14. Boodschappen doe ik bij…

Jumbo Foodmarkt in Breda. De Albert Heijn die zit 2 minuten van mijn huis maar toch rij ik dan 15 minuten verder, vind die winkel gewoon zo fijn.

15. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

Ik vind deze vragen echt moeilijk haha, ik ben al slecht in keuzes maken en vooral als het op eten aankomt. Ik was laatst bij Thermae 2000 en toen we uit eten gingen heb ik wel echt een hemels toetje op. Dat was een taartje van appelkaneel bavarois, gluhweinsorbet, gemarineerde carambola en een crumble met kruidnagel. Het smolt gewoon op je tong, had zoiets nog nooit op!

16. Wat is je favo cocktail?

Pina Colada! En met alcohol is het nog lekkerder… Zeg het er even bij, want krijg vaak de opmerking: Jij zal wel nooit drinken. Jawel hoor, ik drink gewoon, maar het is gewoon niet iedere week meer zoals vroeger.

17. Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Ik had geen idee wie Heston is… had gelezen dat het iemand van Masterchef is? Ik kijk al bijna 2 jaar geen tv sinds ik mn eigen bedrijf begon, dus dan George Clooney.

18. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Peper & flavor king!

19. Mijn favo snack is…

Cashewnoten ongezouten met kaasblokjes of een eiwitreep. Of die yoghurt rozijntjes voor kinderen.

20. Wat zit er op jouw pizza?

Jullie lazen al dat ik gek ben op de Creamy Bacon van Domino’s. Ik neem ook nooit een andere pizza eigenlijk.

21. Wat lust je echt niet?

Selderij! Iehhhh zo vies!

22. Mijn favoriete foodblog is…

Die heb ik niet…als ik een blog lees is het eerder een blog over mindset of over health. Want van al die foodblogs krijg ik veel te veel honger.

23. Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…

Slakken, vond het echt niet lekker. Word er weer misselijk van nu!

24. Wat staat er op je food bucket list?

Red Velvet Cake, ja erg hé..Het komt overal voorbij, maar ik heb het nog nooit op.

25. Ik kan niet leven zonder…

FOOD! Ik denk eigenlijk best vaak aan eten… behalve als ik aan het werk ben dan vergeet ik het zelfs, misschien omdat ik mn werk zo leuk vind, want vroeger dacht ik er 24/7 aan haha.

Wil je deze tag overnemen?

 • Tag diegene die jou getagd heeft.
 • Tag 3 anderen die je graag deze tag ziet invullen.

Ik tag Sammy, Kyara & Julie! 

Liefs,

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram


A girlfriend of mine, Femke, also has her own blog, and she recently posted ‘The 25 Food Questions Tag’. Since I always get a lot of questions regarding my nutrition, It seemed fun to me to also answer these questions!

 • You can click on the bold words if you’d like more information :). 
 1. What’s your favourite breakfast?

I’m not very good at having breakfast, so I always have a meal replacement shake by BloomFoods. Normally I don’t like meal replacing supplements, but this shake contains everything that you need, and you can compose it on the basis of your own macro’s! If you’re also having a hard time eating breakfast, you can order this product with my very own discount code: CYNTHIA10. Whenever I do decide to have something else, it’s usually an omelet with cheese.

 1. How do you drink your coffee?

I don’t drink coffee, I’ve never liked the taste of it.

 1. What’s on your favourite sandwich?

Carpaccio with Parmesan cheese and trufflemayonnaise! It is sooooo heavenly. I hardly ever eat it anymore though, because since a year ago I’ve been eating less and less meat. I noticed that meat wasn’t good for me, and now that I eat less of it I feel a lot better. But whenever I do eat meat, it’s almost always a Carpaccio on a sandwich. However, when I go out to eat, I occasionally consume other types of meat as well.

 1. Soup or salad?

Soup in the winter and salad in the summer 🙂 And preferably tomato soup or pumpkin soup. And for a salad a carpaccio (offcourse hehe) or a salad with scrambled eggs, pine nuts, apples and red onions.

 1. What’s your favourite cookery book?

The only books I’ve ever used are Fitchef  and Eiwitrijk (= ‘high in protein’, Dutch). These are all easy to prepare and healthy recipes. They are the perfect choice for me, since I don’t like complicated recipes. Namely due to the fact that I’m not quite the kitchen maid 😉 Furthermore, I obviously use the recipes from my very own website www.gymjunkies.nl .

 1. If you had to choose between no more sweet food or no more savory food, what would it be?

Ooh that’s a tough one.. I really like both. But if I really had to choose between the two, I would go for no more sweet food. I already eat a lot more savory food than sweet food, so this choice would be the easier one.

 1. Which cuisine (country) is your favourite?

Indian food is my favourite kind of food, and in particular Gado Gado. I just hardly ever eat it, only when I’m at my father’s. I’m not that much of a cook, as you can read in my answer to question number 5. A disgrace considering the fact that I’m indonesian hehe. I’m also very fond of Italian food! I once stayed at an Italian host family in Italy, and the food they made was simply divine.

 1. What’s your favourite food film?

Food film… I have no idea hehe. Do I ever watch any food films?

 1. What’s your ultimate guilty pleasure?

Pff such a tough question this one, since I’ve got so many. Yesterday evening I had a sliced banana covered in whipped cream and topped with chocolate flakes. It was sooo good! And you can always wake me up for a Creamy Bacon pizza from Domino’s. Or really any flavour of Ben & Jerry’s, or Oreo icecream. And although I never really have any icecream in the winter, I eat the white chocolate mousse by Almhof  year round! Oh yes, and Johnny Doodle, white chocolate with spiced biscuit. Okay, now that I’m typing all of this, I’m suddenly not so sure anymore whether I could ever go without any sweet food…

 1. Who is your biggest source of inspiration?

My father, I should really take some cooking lessons from him, to learn his recipes 🙂 By the way, he once made a little cookery book for me, containing a selection of his recipes. After I moved I forgot all about it. I’m going to try to find it again, and who knows I might even become skilled in the kitchen hehe.

 1. What do you prefer, to cook at home or to go out to eat?

To go out to eat!! A few years ago I lived in the centre of the city of Breda, on the ‘Grote Markt’ (the main marketplace). A friend of mine lived only one block away from me, so we used to go out to eat at least 3 times a week. To live right in the middle of the city, makes you go out to eat that much more often. Neither of us really liked to cook, but we did like sushi 😉

 1. High end or low profile?

I didn’t know how to interpret this question in regards to food, so I copied Femke :p I’m not so much into fancy food, probably because you often get so little on your plate, and I really love food. When I go out to eat, I want to eat a lot… a whole lot.

 1. What’s your favourite restaurant?

I don’t have one, because whatever I feel like having depends on my mood. Moreover, I’m easily contented when it comes to food hehe, foodaddict…

 1. I do my grocery shopping at…

Jumbo Foodmarkt in Breda. Although the ‘Albert Heijn’ (supermarket) is only 2 minutes away from my home, I drive an extra 15 minutes, because I just really like that store.

 1. The tastiest food I’ve ever eaten is..

I find these questions very difficult hehe, I’m already bad at making choices in general, and especially when it comes to food. I went to Thermae 2000 the other day, where I had a truly heavenly dessert. It was a little pie made of apple cinnamon , mulled wine sorbet, marinated carambola and a crumble with cloves. It just melted in my mouth and I´d never experienced anything like it before!

 1. What´s your favourite cocktail?

Pina Colada! Which is even better when it contains alcohol… Just saying, because I often get the remark: “You must probably never drink alcohol”. Well actually, I too drink alcohol, It’s just not that I structurally drink it every week, like I used to do back in the days.

 1. Coffee with George (Clooney) or Heston (Blumenthal)?

I had no idea who Heston was… I read that he featured in Masterchef? I haven’t watched any television for almost 2 years, ever since I started my own company. So in that case, George Clooney.

 1. What can not be missed in your kitchen?

Pepper!

 1. My favourite snack is…

Unsalted cashews with cheese or a protein bar. Or those little raisin yogurts for children.

 1. What’s on your pizza?

You’ve already read that I’m fond of the Creamy Bacon from Domino’s. Any I never really have any other.

 1. What do you really dislike to eat?

Celery! Iewww so nasty!

 1. My favourite foodblog is…

I don’t have one… Whenever I read a blog it’s usually either about mindset or health. All those foodblogs just make me way to hungry.

 1. The weirdest food I’ve ever eaten is…

Snails, I really didn’t like the taste of it… I’m getting nauseous now that I think about it again!

 1. What’s on your food bucket list?

Red Velvet Cake, yes I know, shame on me… You see it everywhere nowadays, but I’ve never actually had it myself.

 1. I can’t live without…

FOOD! I actually think about food quite often… except while I’m at work, than I even forget all about it. Maybe because I like what I do so much, because back in the days I used to think about it  24/7 hehe

Love,

You can also follow me on Bloglovin’, Facebook & Instagram