2016, wat jullie nog niet wisten…

by

Vandaag blik ik even terug op 2016, er zijn namelijk wat dingen gebeurd die ik nooit heb verteld. En zoals ik in mijn vorige blog zei wil ik meer open zijn om anderen te kunnen helpen. Persoonlijk doe ik dit niet alleen aan het eind van het jaar, maar ik blik continue terug. Het is belangrijk om jezelf goed te leren kennen. Kijken waar je vandaan komt, wat je hebt bereikt en wat je nog wil bereiken. In deze blog vertel ik weer iets wat persoonlijk is en ik vorig jaar niet heb verteld. 

Komt mijn depressie terug?

Vorig jaar was een heftig jaar. Ik ging begin van het jaar samenwonen met Mark, waar ik erg blij mee was. Maar het ging niet goed met mij. Ik werd nadat ik eindelijk uit mijn depressie was gekomen het jaar ervoor weer depressief in januari 2016. Tenminste het zat eraan te komen. Ik werd maandenlang bijna elke ochtend huilend wakker, wilde niks aan Gymjunkies doen en voelde me gewoon erg ongelukkig. Ik wist niet waarom eerlijk gezegd. Want Gymjunkies ging goed, we hadden nu een mooi huisje en ik heb hele lieve vrienden. Wat wil je nog meer? De enige die dit echt mee heeft gemaakt was Mark, want tegenover de buitenwereld en mijn vrienden hield ik me groot. Ik had het gevoel als ik zou toegeven dat ik er nooit meer uit zou komen. Het was eigenlijk een continue gevecht tussen gelukkig zijn en me depressief voelen. Want sommige dagen ging het heel goed, andere dagen niet. Ik was dus niet echt depressief, zoals vroeger, maar het gevoel kwam terug.

In mei ging ik bij mijn baan weg en was ik eindelijk eigen baas! Wat was ik blij… dacht ik… Ik wist dat ik blij moest zijn en dankbaar maar ik voelde het niet. Angst overviel me, hoe moet het nu? Nu moet ik zelf voor mijn inkomen zorgen. Omdat ik me ook nog eens vaak depri voelde werd die angst alleen maar groter. En zoals je weet ken ik de wet van de aantrekking, dus ik wist ook als ik me zo blijf voelen gebeuren er alleen maar meer rot dingen. Toch kon ik het gevoel niet van me afschuiven, dus ik heb hulp gezocht. En niet in de hoek waar de meeste mensen het zoeken. Ik merkte dat er meer met me aan de hand was, dus ik heb een regressie therapeut gezocht. Het werd me aangeraden door meerdere mensen dus ik wilde het wel eens proberen. Ik ben bij Rob van Aert geweest, je kunt zijn website hier bekijken. Over die sessie zal ik nog een keer een blog schrijven, dit kan ik namelijk niet kort samenvatten.

Rob had al gezegd dat ik de week erna heftige emoties zou gaan voelen, maar ze gewoon moest laten komen. Dus dat heb ik gedaan en na ongeveer een week was mijn depressieve gevoel weg. Het gekke is dat ik dus niet eens meer sessies nodig had! Rob zei dat de meeste mensen wel meer sessies nodig hebben, maar mijn probleem was zo opgelost. Bizar, had ik dit maar eerder geweten. In ieder geval was ik weer gelukkig! Mijn moeder en Mark zagen me weer terug veranderen in een positief meisje die weer in zichzelf geloofde. Het gevoel is daarna ook geen één dag meer teruggekomen:).

The break up…

In juni hebben Mark en ik besloten na 3 jaar een punt achter onze relatie te zetten. Dit was in het begin natuurlijk heel heftig, maar na een tijdje hebben we dit samen kunnen verwerken. Mark en ik waren al langere tijd meer vrienden dan partners en het was gewoon op. Als je elkaar daardoor alleen maar irriteert of in een sleur komt, moet je op een gegeven moment inzien dat je het beter kan stoppen voor je elkaar kapot maakt. Want dat gebeurt in de meeste relaties. Die gaan te lang door met proberen, terwijl het allang niet meer gaat en misschien is het angst om alleen te zijn of angst om het vertrouwde kwijt te raken, maar uiteindelijk doet het beiden geen goed. Gelukkig hebben wij het op tijd besloten en we zijn nu nog steeds beste vrienden. Hij zal nooit uit m’n leven gaan, we hebben samen een vriendengroep, een bedrijf en hij voelt als familie. Dus ik ben erg blij dat we dit zo hebben kunnen besluiten.

Na deze relatie ben ik erg gegroeid als persoon, Mark ook trouwens. Ineens was ik weer veel energieker en vrolijker en ik had zin om ons bedrijf te laten groeien en veel met mijn innerlijke groei bezig te zijn. In het laatste half jaar van 2016 is er enorm veel gebeurd. En dan vooral iets wat jullie niet perse kunnen zien. Ik ben intens gelukkig, gelukkiger dan ooit en ik durf mezelf te zijn. Bij wie dan ook. Zelfs tegen duizenden volgers die me niet kennen. En dat voelt goed:). Geen show meer, maar gewoon echt zijn zonder schaamte.

Ik heb het afgelopen jaar geleerd dat liefde voelen niks te maken heeft met een ander persoon. Liefde kun je vinden in je passie, voor jezelf, voor je familie, vrienden, je bedrijf en ga zo maar door. En inderdaad kun je het ook voelen voor een ander, maar diegene maakt mij niet compleet. Ik maak mezelf compleet. Ik heb geleerd dat er niks beter voelt dan jezelf zijn, een rol spelen maakt je alleen maar ongelukkiger. De meeste mensen houden de schijn op, want zo is dat ons geleerd in deze maatschappij. Maar het is zwaar om dat vol te houden, vooral als je hooggevoelig bent. En het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd is dat geluk in jezelf zit en dat dat niks te maken heeft met wat je hebt of welke status je hebt. Als je je geluk daaraan hangt, dan kan dat vies tegenvallen. Ik heb geleerd met weinig gelukkig te zijn, ik had geen geld en geen vriend. Maar doordat ik dat heb geleerd is geld en een liefde nu alleen maar een mooie aanvulling. En geen must meer.

What about 2017?

Wat ik wil in 2017? Geen idee, ik heb niet echt goede voornemens. Ik sta elke dag al op met de gedachte er een geweldige dag van te maken, de ene keer lukt dat de andere keer gaat het wat minder. Maar dat is oké. Ik heb doelen maar die zijn niet perse voor 2017! Ik ben met die doelen al iedere dag bezig, allang voor het nieuwe jaar begon. En ik ga er gewoon mee door.

Mijn enige ”goede voornemen” als je het zo wil noemen is om te eten voor mijn gezondheid en niet perse voor een lichaamsdoel. Zoals jullie misschien weten was ik 5 maanden boven mijn onderhoud aan het eten om aan te komen. Vanaf 1 januari zou ik dan weer een cut doen om droog te trainen. Die 5 maanden heb ik gemerkt dat het helemaal niet gezond voor me was. Ik merkte het aan mijn energie die minder werd en voelde me gewoon niet fit. Dus ik heb besloten nu gewoon op onderhoud te gaan eten en allemaal gezond. Bulken ga ik dus nooit meer doen, heb er trouwens geen spijt van. Ik heb nooit ergens spijt van, want je moet dingen uitproberen om ervan te leren! Zo is dat met alles, ik hou ervan om dingen uit te proberen en ben echt nooit bang om te falen. Falen is juist goed dan weet je hoe je het een andere keer anders of beter kunt doen. Groeien kun je niet als je altijd alles perfect wil doen en bang bent om een fout te maken. Dan sta je jezelf alleen maar in de weg.

Ik heb superveel zin in 2017, ben erg benieuwd wat ik nu weer ga leren en wat ik allemaal ga bereiken. Ik hoop dat jullie ook met een positieve mindset dit jaar ingaan en er iets moois van gaan maken. Ben niet te streng voor jezelf, neem het leven niet te serieus en probeer vooral te genieten van alles wat je doet:).

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram


fitchef-boek-schaduw

8 Responses
 • Mark
  januari 1, 2017

  Jemig,jouw verhaal is zo herkenbaar en ik volg je helemaal.
  Het is misschien wat raar,maar ik denk er net zo over,gelukkig ben jij er een heel stuk vroeger mee om zo te denken en dat is alleen maar winst.
  Ik kan jouw verhaal zo weerleggen met de mijne en het is inderdaad waar,als je eenmaal liefde voor jezelf gevonden hebt en jezelf niet meer negeert,dan wordt het leven idd. steeds mooier voor jezelf.

  Ik kan je mijn verhaal wel vertellen,maar aangezien ik verrassend genoeg,veel herkenbaars in jouw verhaal zie,laat ik de mijne achterwege 🙂

  Goed bezig Cynthia en dat bedoel ik met ‘blijf puur’.

  Groeten Mark

  • Cynthia Houben
   januari 2, 2017

   Precies! En mooi dat je er ook zo over denkt, ik hoop dat steeds meer mensen dat kunnen straks. Het is echt een bevrijding:). Dankjewel voor je reactie, waardeer ik heel erg!

 • Gail
  januari 2, 2017

  Schat,
  Wat ben ik trots op jou! Met deze instelling kom je verder dan je ooit zult dromen. Je bent een fantastische meid en ik geloof in jou! Ik zie je snel weer x

  • Cynthia Houben
   januari 7, 2017

   Ahw zo lief mop je berichtje! Wordt er een beetje emotioneel van haha, jaaa we gaan snel weer lekker sushi eten! Mis je xx

 • Wes
  januari 2, 2017

  Same here. K volg je al een tijdje vanaf de “zijlijn” via mn maat Fer en de insta van fitdutchbodies. Zit nu in soortgelijke situatie wat ik nog moet plaatsen in woorden…. rock’17! Zal je succes volgen op insta. Grtz

  • Cynthia Houben
   januari 7, 2017

   Wat rot om te horen:(. Je bent sterker dan je denkt, alles in ons leven gebeurt om je te laten groeien als persoon. Vaak weet je nog niet waarom, maar dat wordt later duidelijk. En precies, goede instelling, op naar 2017 :). Liefs

 • Shirley
  april 4, 2017

  Hoi Cynthia,

  Ik heb je blog pas vorige week ontdekt en ook op IG volg ik je nog niet zo lang.
  Toch wil ik even zeggen dat ik het zeer inspirerend vind, wat je allemaal schrijft. ik herken ook veel dingen hoor, want ik ben door schade en schande wijs geworden en heb in het verleden al het e.e.a. meegemaakt.
  Wat ik het mooiste vind van alles is, dat ik juist door die minder leuke dingen, nu veel positiever in het leven sta en dat elke dag minstens 1 of zelfs meerdere geluksmomentjes kent. Sinds 2 jaar ben ik veel meer met mijn gezondheid bezig en haal ik zo ontzettend veel voldoening uit mijn trainingen. Het zijn er 2 per week en dat is momenteel een bewuste keuze, maar in die 2x ga ik er voor 200% tegenaan, haha.
  Ga zo door met je blog en ik hoop dat 2017 een mooi jaar voor je wordt. Ongelofelijk dat 1/4 van het nieuwe jaar er alweer op zit…

  Groetjes, Shirley

  • Cynthia Houben
   april 7, 2017

   Hi Shirley,

   Wauw eng! Ik zeg echt net tegen iemand, ongelofelijk dat het al april is! Gaat bizar snel en nu lees ik jouw reactie haha. Heel erg bedankt voor je lieve bericht, waardeer ik heel erg:). En wat je zegt is zo waar! Die negatieve dingen die je hebt meegemaakt maken je tot de persoon die je nu bent en je kunt veel meer genieten van de mooie dingen die er gebeuren. Wat fijn dat jij dit nu ook ziet! En super goed hoe je nu met je gezondheid bezig bent. Ga zo door! En ik hoop dat 2017 voor jou ook een mooi jaar wordt.

   Liefs, Cynthia

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.