Welcome

We are creative.

Follow us

10 TIPS VOOR INSTANT HAPPINESS

cynthia houben

10 TIPS VOOR INSTANT HAPPINESS

Van de week had ik weer wat mails met de vraag: ‘ Hoe kun je je sneller goed voelen?’ Dit was wel een goede vraag nu, want zelf had ik ook even 2 rotdagen. Iedereen heeft ze, ik ben nu over het algemeen heel gelukkig zoals jullie weten, maar ook ik heb die dagen natuurlijk ook nog. Het kan nou eenmaal niet elke dag een feestdag zijn ;). 

Ik dacht ik schrijf even een blogje over 10 dingen die mij instant happiness geven! Dit is natuurlijk voor iedereen anders, maar misschien heb je er wat aan!

  1. Een lange wandeling maken in de natuur. Hier kom ik helemaal tot rust, telefoon uit en je gedachten laten gaan. Liefst doe ik dit dan alleen, om echt even tot rust te komen. Als je altijd onder de mensen bent heb je die kans niet alles te voelen wat je voelt en dat is dan juist wat je nodig hebt.
  2. Schrijven. Ik schrijf alles van me af als ik me even wat minder voel. Op mijn laptop heb ik een bestandje waar een wachtwoord op zit, zo voel je je ”veilig” alles te typen wat je maar wilt. Ik lees het niet terug, maar moet het dan gewoon even kwijt. Zo kom je er vaak ook achter waar je nou echt mee zit.
  3. Een goede workout. Als ik sport kan ik alles even loslaten, verstand op 0 en lekker bewegen. Als het lekker weer is, kun je dit ook buiten doen. Zonlicht en beweging zorgt ook voor snellere aanmaak van je geluksstofje. Vaak wil je je opsluite in huis als je je rot voelt, maar het is dan juist belangrijk te bewegen of naar buiten te gaan.
  4. Dankbaar zijn. Dit is soms moeilijk als het minder gaat, maar er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Er is altijd iets in je leven waar je dankbaar voor kunt zijn. Ik schrijf dan even een aantal dingen op waar ik blij mee ben. Als je e focust op dingen waar je heel dankbaar voor bent in plaats van wat minder gaat, voel je je een stuk beter.
  5. Netflixen, ik kijk weinig tv maar als ik merk dat ik me even down voel vind ik het leuk om een komedie te kijken of leuke serie. Haal wat lekkers in huis en geniet even van die tijd dat je niks moet. Je kunt ook gezonde dingen halen om te snacken, suikers zullen je op langere termijn alleen maar ongelukkiger maken. En als je toch wil zondigen kies je gewoon één ding uit en geniet daar dan ook optimaal van i.p.v je schuldig te voelen.
  6. Die gevoelens mogen er zijn. Laatst heb ik een blogje geschreven over je kut voelen. En wat je daaraan kunt doen. Die gevoelens accepteren zal alles makkelijker laten gaan. Ze mogen er zijn. Je kunt die nog even lezen, als je mijn blog gemist had.
  7. Zet alles in perspectief. Vaak als je jezelf even tijd gunt, merk je dat het wel mee valt waar je mee zit. Soms is het wel iets groots en moet je dit verwerken, maar misschien maak je een probleem wel groter dan het is. Probeer dingen niet teveel uit te vergroten. Als je ergens mee zit kun je er iets aan veranderen of als dit niet kan moet je het accepteren.
  8. Mijn huis opruimen. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd zeggen ze vaak. En dat is echt zo merk ik! Als alles op orde is voel je je veel beter.
  9. Nieuwe doelen stellen. Het helpt bij mij altijd als ik weer een nieuw plan of doel heb wat ik wil bereiken. Vaak voelen mensen zich rot omdat ze geen progressie boeken in hun leven. Als je dan een nieuw doel hebt en ervoor wilt gaan helpt dit zeker mee aan je geluk. Het kan op alle gebieden zijn. Omdat het de laatste tijd niet zo goed ging met gezond eten, heb ik een nieuw plan. Ik heb een schema voor mezelf en een vriendin gemaakt en samen gaan we dit voedingsschema doen om weer een houvast te hebben. Dit geeft me meteen weer een boost om ergens voor te gaan.
  10. Een vakantie, dagje of nachtje weg plannen. Dit kost geld, dus misschien kan niet iedereen dit doen, maar al plan je even een dagje weg. Op social deal of actievandedag bijvoorbeeld heb je genoeg acties voor dagjes of nachtjes weg. Zo wordt het betaalbaar en heb je weer iets om naar uit te kijken. We hebben het allemaal nodig om eens in de zoveel tijd even weg te zijn. Het leven kan anders snel als een sleur aanvoelen en leuke dingen doen vind ik heel belangrijk om die sleur te doorbreken.

Dit zijn de dingen die mij het snelst helpen om me weer beter te voelen. Hoop dat je er iets aan hebt! Wat doe jij eigenlijk als het even minder gaat:)? Laat het me weten in een reactie!

handtekening cynthia houben

Ik zou het leuk vinden als je me ook volgt via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’